Bir Olana Meftun O Kızın Hikayesi

Hikmet Anıl Öztekin
Merhaba ben Fesleğen. Kalemimi kağıdımı hazırladım ve küçük bir yüreğin içine sığabilecek ne varsa anlatacağım. Doğduğu topraklardan uzakta bir yerde güneş görmeye çalışan küçük bir fidan görürseniz bir gün sulayın olur mu? Yağan yağmur ancak gözyaşlarına yetebilir çünkü. Yeni yeşermiş bir fidanın bir Allah dostundan başka neyi olabilir ki. Sevin onu olur mu? Ve lütfen sevenleri ayırmayın olur mu? Fesleğen ile Seyyah'ın son kitabı bu. Hikmet Anıl Öztekin, "Çok acı çektim. Derdi dünya olmayan insanlar için yazdım bu satırları," diyor ve ekliyor: " 'Bir' olanın rızasından, insanlara Allah sevgisini anlatmaktan ve duanızdan başka hiçbir derdim yoktur bu dünyada. Ruh sevgiliye, beden toprağa kavuştuğunda 'iyi yazardı' değil 'iyi severdi' deyin bana." Hüznün, zarafetin, gözyaşlarının, kocaman yüreklerin inceliklerle örülmüş hikayesi bu. İlahi aşkla hemhal olanların, hayatın yanlış tarafında duracağına, hep yalnız tarafında durmayı tercih edenlerin, helal dairesinde kalmak için acılara seve seve katlananların masum duası bu... Siz de dua edin Fesleğen ve Seyyah için... Bir an önce kavuşmaları için... Vuslat hasreti çekenlerle derttaş olup Allah için şu soruyu sorun kendinize: "Sevdiğinize son bir cümle söyleme fırsatınız olsaydı, o cümle ne olurdu?" - See more at: kitapambari.com/feslegen-hikmet...
216 sayfa

4/10 puan verdi
Yazarın okuduğum ilk kitabiydi. Eyvallah serisini okuduktan sonra okusam daha iyi olacaktı sanki. Hataya düşmüş "açık" bir günahkar olaraktan, kitabi okurken ötekileştirildiğimi hissettim.
Puan vermedi
Allah için vazgeçersen sevdiğinden o seni helal dairede elbet buluşturuyormuş.. Muhteşemdi. Beklemeyi, sabrı, Allah aşkını bir sevdada öğrenen iki aşığın yüreğinden dökülen cümleler..
208 syf.
Puan vermedi
Bu kitaba inceleme yazmak zor oldu. Çünkü o kadar arada kaldım ki.. Anlatım olarak sanki eksik kalan bir şeyler var, adını koyamadığım, kitabı okumayı zorlaştıran, kitabı sıkıcılaştıran. Ama diğer taraftan konusu o kadar güzel ki.. Kitap hakkında olumsuz bir şey söyleyesim gelmiyor. Değerlerimizin içinin bırakın boşalmayı çürüdüğü şu günlerde insanın içini ısıtan, gerçeği gösteren, yanlışını tokat gibi yüzüne çarpan huzur kokan bir kitap. Kitabı bitirince oturup bir saat içini sorgulaman gerekiyor. Doğru bildiğin yanlışları ya da yanlış bildiğin doğruları tekrar fark etmen gerekiyor. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerimize öyle içi boş bir dünya dikte ediliyor ki onların özellikle okuması gerektiği görüşündeyim. Gelelim konusuna, yazar kitabın kapağında tek satırda anlatmış zaten “ ‘Bir’ olana meftun olan o kızın hikayesi...”
FesleğenHikmet Anıl Öztekin · Destek Yayınları · 202016,3bin okunma
Uçurtması Eksik Gökyüzü
10/10 puan verdi
Gitmenin mi daha zor yoksa kalmanın mı anlamına eremeyen ve ikileminde kalan insanın büyük bir hesaplaşma içerisinde olması, dönmek isteyip de dönememesi, yüreğinde uzayıp giden gurbetleri olduğunu
10/10 puan verdi
Bunları yazarken biraz nemli gözlerim.. En en beğendiğim kitabıydı. Önceki incelemelerimde de belirtmiştim her kitabı bir öncekinden çok daha güzel.. Ama bu ayrı bir güzeldi.. Belki de güzel olması vuslattan gelir.. Vuslat olur da yemek, tadı kötü olur mu?.. Bu kitabı anlamak için önceki kitaplarını okumanız gerekir mi? Hayır. Ama bu kitabı yaşamak isterseniz gerekir.. Diğer kitaplarda Seyyah vardı herşey onun gözünden, kalemindendi..Seyyah'ın da bir Fesleğen'i vardı. İşte bu kitap da Fesleğen'in kaleminden.. Anlayamamıştım hiç Fesleğen gitti diyordu hep.. Bazen öldüğünü falan düşünmüştüm :) Anladım şimdi nerde olduğunu bu kitapta.. Günümüzdeki haram sevdalara inat yaşasın Seyyahlar yaşasın Fesleğenler.. Herkes böyle temiz yürekli olabilse keşke, biz de böyle saf, temiz olabilsek.. Bunlar kitaplarda yok sadece.. Hepimizin içinde ama aramıyoruz ki bulalım.. Kitabın ana teması sabır. Aşk olur da sabır olmaz mı? Sabır,aşk ve Allah..Yazarın ellerine, yüreğine, kalemine sağlık.. Çok çok beğendim.. Çok akıcıydı sürükledi gitti beni.. Emeği geçenlere yine sonsuz teşekkürler.. Keyifli okumalar herkese..
208 syf.
10/10 puan verdi
Daha çok ögüt vericidir. Bir kızın babasından aldığı öğütlerden bahsediyor. Daha 18 yaş civarında arkadaşlara yönelik olması nedeniyle çok fazla 20 yaş üstü insanlara hitap etmediğini düşünüyorum. Ama kitap herşeyden önce allahın isteklerine önem verilmesi gerektiğini çok güzel bir şekilde vurgulamıştır. İyi okumalar...
FesleğenHikmet Anıl Öztekin · Destek Yayınları · 202016,3bin okunma
10/10 puan verdi
Tam da moralimin bozuk olduğu şu günlerde bu kitap bana öyle iyi geldi ki size anlatamam. İstediğimiz şeylerde belki de hayır olmayabilir onun için kendimizi paralamaya gerek yok. Olursa bir hayır olmazsa bin hayır ara demişler. Okurken bazı yerlerde çok duygulandım siz de ucundan kıyısından aynı hikayenin içinde olmasanız bile buna benzer şeylerle mutlaka karşılaşmışsınızdır. Bir bakıma samimiyet vardı hikayenin içinde sanki arkadaşımız anlatıyor biz de dinliyormuşuz gibi geldi bana . Allah için seviyordu birbirini aşıklar nefsleri için değil. Ben size çok şey aktaramadım ya da bana öyle geliyordur bilmiyorum ama bu kitabı okuyun arkadaşlar o zaman ne demek istediğimi anlarsınız. " Her şey herkese anlatılmıyor " Umarım güzel insanlara denk gelirsiniz. Allah cc var gam yok.
5/10 puan verdi
Arkadaşımın tavsiyesiyle okuduğum Hikmet Anıl Öztekin'in Fesleğen kitabı, genel olarak kişisel gelişim ve maneviyatla dolu, içsel yolculuğa yönlendiren bir eser. Kitap, okuyucuya huzurlu ve dingin bir üslup sunmayı amaçlıyor. Ancak kurgusal anlamda pek güçlü bir yapıya sahip değil. Hikaye örgüsü derinlikten uzak kalmış ve karakterler arasındaki ilişkiler de fazla yüzeysel işlenmiş. Bu durum, kitabın baştan sona etkileyici bir hikaye akışına sahip olmasını engelliyor. Daha çok duygusal cümleler ve içsel öğütlerle dolu olan Fesleğen, aslında kurgudan ziyade düşünce ve his dünyasına odaklanmak isteyenlere hitap ediyor. Maneviyatın ve kendi içine dönmenin önemine vurgu yapsa da, roman tarzında güçlü bir olay örgüsü bekleyen okuyucular için bu yönü biraz zayıf kalabilir.
10/10 puan verdi
Bir kitabın daha sonuna geldim. Bir oturuşta okunup bitecek kadar mükemmel bir kitap. Bakmayın 3 günde bittiğine.. Zaman yetmiyor bazen. Elimden her bırakmak zorunda kaldığımda aklım sürekli kitapta oluyordu. Fesleğen ile Seyyah'ın tertemiz özlem dolu aşklarını Allah'ın emrettiği şekilde o yaşama hikayelerini bin sayfa olsa yine okumak isterdim. İyi ki okudum dediğim kitaplar arasında. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
En sevdiğim Çiçek fesliğen çiçeğidir
Puan vermedi
Sözlerime nereden başlayacağımı bilemiyorum. Hikmet Anıl Öztekin'in anlam dolu bir eseri: "Fesleğen" Yazar o kadar içten anlatmış ki, Allah için atılan adımların sabır gerektirdiğini

Hikmet Anıl Öztekin
Hikmet Anıl ÖztekinYazar · 9 kitap
– 1986 yılında öğretmen Anne ve Babanın ilk oğlu olarak dünyaya geldi. – Kova burcu, sayısala ve özgürlüğüne aşıktır. Matematik ve Fizik aşkıyla dolu gençlik yıllarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesini kazandı. – Üniversite süresince sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde bir çok projeye imza attı. Günümüzde dahi bir çok üniversite tarafından düzenlenen “Kardeş Okul” projesini ilk olarak 2006 yılında İTÜ’de kendisi başlatarak diğer üniversitelere yayılmasını sağladı. Diyarbakır’da 2 ilköğretim okuluna derslikler ve kütüphane yapımı, üniversite içerisinde sigara satışının kaldırılması, İhtiyacı olan öğrencilere destek sağlayan “İTÜ Giysi Odası” gibi bir çok sosyal sorumluluk projesinde kurucu pozisyonundaydı. Yeşilay, Sarıay, Toplum Gönüllüleri, Lösev gibi derneklerden ödüller aldı. – Dönemin İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin tarafından üniversitedeki sosyal girişim ve başarılarından dolayı 2 yıl üst üste teşekkür ödülü aldı. – 2 Yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyinde başkan yardımcılığı görevini üstlenerek öğrencilerin üretkenliğine, girişimlerine ve kulüp organizasyonlarına destek sağladı. – Üniversite okurken hem eğitim hem de seyahat için her yaz vaktini avrupada geçirdi ve bu seyahatlerden birinde tanıştığı kişinin değişen hayatını konu alan kitabını 2021 yılında çıkarmayı planlıyor. – Üniversite yıllarında Mimarlık fakültesinde birçok derse girip tasarım yönünü geliştirdi. Autocad, photoshop, final cut gibi tasarım, motion programlarını iyi derecede bilmektedir. – Üniversiteden mezun olup askerliğini İskenderun/Hatay’da gerçekleştirdikten sonra dünyanın en büyük armatörü olan İtalyan gemi şirketi MSC’de 800 kişi arasından seçilerek çalışma hayatına atıldı. Ancak düşünen insanların rutinlerle ilişki kuramayacağını ve asla alışılmış hayatlar yaşayamayacaklarını düşünerek bu dünyaya geliş amacını aramak ve insanlara farkındalık sağlamak üzere iş süresinin tam 2.yılını doldurduğu gün istifa edip kendisini girişim, araştırma ve çalışmalarına adadı. – 2013 yılında Çayistanbul Kitap&Kafe ‘yi kurdu. Şu an 2 şubesi mevcuttur eyüp, fatih… – 26 yaşındayken arkadaşları arasında okunsun diye lise yıllarında yazdığı şiirlerden oluşan “Elif gibi Sevmek” kitabını çıkarttı ve o yıl Türkiye’de en çok satan ve konuşulan kitap oldu toplam baskı adedi bir milyonu geçti. Devamında Elif gibi Sevmek-2 ve Eyvallah, Eyvallah-2 ve Fesleğen kitaplarını çıkartmıştır. Her kitabı en az 300.000 baskı yaparak çıktıkları yılların en çok okunan kitaplar listesine girmiştir. Çokça insanın hayatına güzel değerler katan Fesleğen ile Seyyah’ın hikayesi bu kitapla sona ermiştir. – En büyük yeteneğinin “hayal kurabilmek” olduğunu söyler. Kitlesel değişimlerin mümkün olduğuna inanır ve Youtube kanalında videolar, sosyal medya hesaplarında yazılar, kitaplarında da kurgular ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki seminerleriyle kitlesel uyanışı sağlamaya çalışmaktadır. Tüm bu yaptığı şeyleri hayatını adadığı yaşam felsefesini insanlara aktarma aracı olarak kullanmakta ve bunu tüm dünyaya yaymayı amaçlamaktadır. – guzelinsanlar.org platformunun kurucusudur. Platform ilk yılında Afrikada su bulunmayan 61 köye su kuyusu açmıştır. 2020 sonbaharında ise 10.000 Afrikalının gözlerini açıp dünyayı görmesini sağlamak amacıyla katarakt ameliyatı projesi için Afrika’ya gidilecekti. Tüm çalışmalar hazırken pandemi sebebiyle Tanzanya’da gerçekleştirilecek projemiz için ülkeler arası izinler sağlanamadı. İlk müsait zamana ertelendi. – Pandemi öncesi özel bir üniversitede Girişimcilik ve Sosyal sorumluluk dersleri verdi. – Yaşamından sonra dünyaya bir cümle bırakmak isterse o da muhtemelen şu olacaktır: “Ne için varsan, O’nun için yaşa…” – 2021 ağustos ayında İstanbul’dan Barselona’ya taşınmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.