Hernan Rivera Letelier

Tümünü Gör
Puan vermedi
''Belki şehre bir film gelir Bir güzel orman olur yazılarda İklim değişir Akdeniz olur Gülümse...'' nedense kitabı aldığımda bu dizeler idi aklımda olan, okurken de aynı duygular devam etti. Kemal Burkay'a ait dizeleri Sezen Aksu yorumuyla dinlemeyen pek azdır. Kemal Burkay demişken, iki sene önce doğu illerinin birinde yol uygulaması
10/10 puan verdi
Sadece bir emekli maaşıyla geçinen bir baba, dört erkek ve bir kız çocuğu. Baba sinemada beğendiği filme bir bilet alır ve çocuklarından birini gönderir. Giden çocuk filmi ailenin diğer üyelerine anlatıyor. Burada kız çocuğun garip bir yeteneği ortaya çıkıyor. Film anlatmak.Kizin ismi Maria'dir. Baba bundan sonra sadece 10-11 yaşında olan Maria'yi sinemaya gönderiyor ve Maria filmi izledikten sonra aileye anlatıyor. Filmleri aileye anlatmakla başlayan Maria daha sonra filmleri hiç sinemaya gitmeyen küçük kasabadaki insanlara anlatıyor. Filmleri anlatırken kıyafetleri, ekipmanları, mimiklerini çok iyi kullanıyor ve filmi adeta yaşatarak anlattığı için kasabada ünleniyor Maria. Herkes Maria'yi izlemek için onun evine gelmeye başlıyor. Maria'nin trajik hikayesi burada başlıyor. İsmi nedeniyle okumak istedim ve kitabın bu kadar etkileyici olacağını düşünmemiştim. Herkese tavsiye ederim. İyi okumalar.
Puan vermedi
Bu kitabı bana, ben de aynı ana karakter kızımız gibi izlediğim filmleri, dizileri, okuduğum kitapları ayrıntısıyla (çoğunlukla fazla ayrıntısıyla) izleyemeyenlere, okumayanlara anlatmaya bayıldığım için, bu huyumu bilen kardeşim önerdi :) Bu sebeple kitaba büyük bir sıcaklıkla ve merakla başladım. Kitap gerçekten çok ama çok sıcak ama Allah kaderimizi benzetmesin diyorum :) Kısacık bir öykü, bir oturuşta bitti, ilk sayfasından son sayfasına kadar da çok akıcıydı. Ve bu kadar kısacık bir öyküde de yoksulluk, yaşam mücadelesi, dağılmış aile, çocuk istismarı, askeri darbe, teknolojinin kültüre etkisi gibi bir çok konu başarıyla işlenmişti. Çok popüler olmayan bu güzel öyküyü bulduğunuz yerde kapmanızı öneriyorum. Yazarın bildiğiniz başka Türkçe'ye çevrilen kitabı varsa da önerilerinizi bekliyorum :)
Film Anlatıcısı KızHernan Rivera Letelier · Doğan Kitap · 2015184 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.