Film Arası Dergisi - Sayı 59

Film Arası Dergisi

Film Arası Dergisi - Sayı 59 Sözleri ve Alıntıları

Film Arası Dergisi - Sayı 59 sözleri ve alıntılarını, Film Arası Dergisi - Sayı 59 kitap alıntılarını, Film Arası Dergisi - Sayı 59 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aaaa aynı biz
İran filmlerinin birçok festivalde kazandığı başarıyı ülke içinde takdir edenler olduğu gibi, festivallerde ödül kazanan bu filmleri beğenmeyenler de vardı. Festivale katılan filmler halkın ilgisini çekmediği gibi filmlerin "Farsi film" ve "Batıcı, avangard (öncü), festivallik" filmler şeklinde ayrılmalarına da sebep olmuştur.
Sayfa 25 - Gökşen AydemirKitabı okudu
Mikro düzeyde fotoğraf karelerinden oluşan sinema anlatısının, fotoğrafçılık sanatının önüne geçerek, bu karelerin bir kurgu dahilinde sirkülasyonunu tesis etme işlevi bulunuyor. Pastoral atmosferlerin uzun süreli planlar eşliğinde sıklıkla kullanıldığı filmlerin birer fotoğraf galerisine dönüşmemesi için bu mantıksal bağlantıyı kurması gerek. Sinemamızda bu bağları gevşek tutan hatırı sayılır ölçekte film mevcut. İzleyiciye birbirinden bağımsız olarak keyifli görüntüler sunabiliyor olmasına karşın, üzerinde muhakeme yapılabilecek bir iz bırakamıyorlar ne yazık ki.
Sayfa 11 - Ahmet DeydinKitabı okudu
Reklam
Sinemada Din Algısı
Dinî anlatımın doğrudan değil arka planda alt metin olarak verildiği filmler günümüzde daha yaygındır. Batı filmlerinin çoğunda oyuncunun boynunda görülen bir haç bile dinî mesaj içeriklidir. İşlediği herhangi bir konu içerisinde hayatın bir parçası biçiminde toplumun dinî duyarlılıkları filmlerinde doğal olarak yansımaktadır. Batı sinemasında kullanılan bu tür dinî imgeler seküler algının bir parçası olarak görüldüğü hâlde, Müslüman dünyanın yaptığı ya da yapacağı filmlerindeki İslami öğeler ayrımcılık ve ötekileştirmeyle karşılaşmaktadır.
Sayfa 28 - Yücel TansukerKitabı okudu
Mecid Mecidi (İranlı yönetmen)
Ne var ki Mecidi'nin gözden kaçırdığı bir toplumsal gerçeklik vardır. İslam toplumları sinemayı kabul etmediler. Benimsemediler. Bunu kendisi de kısmen dile getirir: "Benim üç filmim de Batı'da ticari olarak da sanatsal olarak da çok büyük başarılar elde etti. Hatta Batı'da elde ettiği başarıyı ve etkiyi Doğu'da yakalayamadı." Türkiye'ye çağrıldığında yaşadıkları üstüne söyledikleri de manidardır. "Belediye başkanına kırgınım. Biz yokmuşuz gibi davranıldı. Geçtiğimiz günler Rusya'daydım ve St. Petersburg Hıristiyanları, bana Türkiye Müslümanlarından daha fazla değer verdi. Dolayısıyla jüri üyeliği için bir daha Türkiye'ye gelmeyeceğim."
Sayfa 23 - Rıza OylumKitabı okudu
Biz de alıştık tabii infazlara
... Zira soğuk bir Moskova sabahında işe giderken hemen yanı başında politik bir derginin yazarını tek kurşunla öldürdüklerine tanıklık eder. Batı demokrasisine alışmış olan genç Alman kısa süreli bir şoka girdiğinde, biz sokak ortasında gazeteci ölümüne alışkın olan yerli izleyiciler Ruslar gibi sıradan davranırdık kuşkusuz.
Sayfa 47 - Rıza OylumKitabı okudu