Folklor Şiire Düşman

Cemal Süreya
Cemal Süreya, Milliyet Sanat, Aydınlık, Somut, Papirüs, A Dergisi, Gergedan, Argos gibi dergi ve gazetelerde sanatın, yazmanın ve okumanın sorunlarını ele alan, şiirden romana, resimden televizyona uzanan geniş bir konu yelpazesi içinde günübirlik ve sezgi gücü yüksek yazılar yazdı. Folklor Şiire Düşman, işte bu yazılardan yapılan bir seçmenin toplamı. Cemal Süreya'nın büyük yapıtının tamamlanmasına katkıda bulunduğumuz için mutluyuz ve bu mutluluğu okurların bizimle paylaşacağını umuyoruz.
151 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

151 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Cemal Süreya... Kendisi zaten en sevdiğim şair. Birini çok sevip önemsediğinizde, fikirlerini de öğrenmek istiyorsunuz. İlk olarak 'Güvercin Curnatası'nı okumuştum. Süreya'nın çeşitli gazete ve dergilerde yaptığı konuşmalardan oluşuyordu. Şimdi de bu... Bu kitaptaki yazıları, edebiyata ve şiire yönelik daha çok. Hem sevdiğim birinin fikirlerini öğrenmiş hem de birçok konuda fikir ve/veya perspektif sahibi olmuş oldum. Oldukça verim aldığım bir kitaptı.
Folklor Şiire Düşman
Folklor Şiire DüşmanCemal Süreya · Can Yayınları · 199294 okunma
151 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 saatte okudu
Hepimize günaydın, mutlu pazarlar. Yine bir sınav gününde biz de kardeşlik görevimizi yerine getirmek için yerimizi almış bulunuyoruz. Sınava giren herkes için en büyük umudumuz, emeklerinin
Folklor Şiire Düşman
Folklor Şiire DüşmanCemal Süreya · Can Yayınları · 199294 okunma
151 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Cemal Süreya, Milliyet Sanat, Aydınlık, Somut, Papirüs, A Dergisi, Gergedan, Argos gibi dergi ve gazetelerde sanatın, yazmanın ve okumanın sorunlarını ele alan, şiirden romana, resimden televizyona uzanan geniş bir konu yelpazesi içinde günübirlik ve sezgi gücü yüksek yazılar yazdı. Folklor Şiire Düşman, işte bu yazılardan yapılan bir seçmenin toplamı..
Folklor Şiire Düşman
Folklor Şiire DüşmanCemal Süreya · Can Yayınları · 199294 okunma

Yazar Hakkında

Cemal Süreya
Cemal SüreyaYazar · 28 kitap
Asıl adı Cemalettin Seber'dir. Cemal Süreya 1931'de o yıllarda Erzincan'a bağlı olan Pülümür ilçesinde doğdu. Çocukluğunun ilk yıllarını Erzincan şehrinde geçirdi. 1938'de Dersim İsyanı sonrasında ailesi Bilecik'e sürgün edildi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nü bitirmiştir. Maliye Bakanlığı'nda müfettiş yardımcılığı ve müfettişlik, darphane müdürlüğü, Kültür Bakanlığı'nda kültür yayınları danışma kurulu üyeliği, Orta Doğu İktisat Bankası yönetim kurulu üyeliği ve 25 yılı aşkın Türk Dil Kurumu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Yayınevlerinde danışmanlık, ansiklopedilerde redaktörlük, çevirmenlik yapmıştır. Ağustos 1960'tan itibaren yalnızca dört sayı çıkarabildiği Papirüs dergisini Haziran 1966- Mayıs 1970 arası 47, 1980-1981 arası iki sayı daha çıkardı. Pazar Postası, Yeditepe, Oluşum, Türkiye Yazıları, Politika, Yeni Ulus, Aydınlık, Saçak, Yazko Somut, 2000'e Doğru gibi yayın organlarında şiir ve yazılarını yayımladı. İkinci yeni hareketinin önde gelen şair ve kuramcılarından sayılan Cemal Süreya'nın ilk şiiri Şarkısı Beyaz, Mülkiye dergisinin 8 Ocak 1953 tarihli sayısında yayımlanmıştır. Geleneğe karşı olmasına rağmen geleneği şiirinde en güzel kullanan şairlerden birisiydi. Kendine özgü söyleyiş biçimi ve şaşırtıcı buluşlarıyla, zengin birikimi ile, duyarlı, çarpıcı, yoğun, diri imgeleriyle ikinci yeni şiirinin en başarılı örneklerini vermiştir. Ölümünden sonra adına bir şiir ödülü kondu. 1997'de de Cemal Süreya arşivi yayımlandı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.