Postmodern Bir Soykırımın Anatomisi

28 Ekim 2024
Siyer Yayınları

2025 14. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2025 10:50
Gazze… Yeryüzünün en küçük, ama en ağır yükünü taşıyan toprak parçası. İbrahim Barca, “Gazze: Postmodern Bir Soykırımın Anatomisi” adlı kitabında bizleri bu küçücük coğrafyada yaşanan büyük insanlık dramının içine çekiyor. Savaş uçaklarının gölgesinde büyüyen çocukları, enkazlar altında kalan hayalleri ve dünyanın sessizliğini anlatıyor. Ama bu bir savaş değil diyor yazar; bu, modern çağın göz boyayan sistemleriyle yürütülen, algoritmalarla, medya manipülasyonlarıyla, diplomasi oyunlarıyla sürdürülen postmodern bir soykırım. Kitap, sadece bombaların değil, sessizliğin de nasıl öldürdüğünü gösteriyor. İsrail’in tarihsel arka planını, Siyonizmin ideolojik köklerini ve Gazze’ye uygulanan kuşatmayı adım adım ele alıyor. Okur, sadece bir gazeteci ya da tarihçinin gözünden değil, vicdan sahibi bir insanın yüreğinden süzülen cümlelerle karşılaşıyor. Her sayfa bir çığlık gibi yükseliyor, her cümle bir tanıklık gibi duruyor. Barca’nın amacı bilgi vermek değil sadece; aynı zamanda okuyucunun ruhunu sarsmak, onu bir seyirci olmaktan çıkarıp bir şahitliğe çağırmak. Çünkü Gazze’de olanlar, sadece orada kalmıyor. Hepimizi insanlık sınavında yakalıyor. Gazze… Yeryüzünün en küçük, ama en ağır yükünü taşıyan insanlık sınavında yakalıyor. Hepimizi insanlık sınavında yakalıyor.
2024 52. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2024 23:00
“İnandığı şeyi bilmeyen onu savunamaz, düşmanını tanımayan onu yenemez.” Kitap içerik olarak; geçmişten günümüze kadar ve hala devam etmekte olan Gazze’de yaşanan soykırımı en ince ayrıntısına kadar bizlere anlatıyor. Yahudilik, siyonizm, israil devletinin kurulması, ve hala devam eden gazze soykırımına uzanan tarihsel süreçten bahsediyor. Ayrıca kitapta anlatılan herşeyin kaynakçası sayfalarca bizlere sunulmuş. Yaşanan katliamlar, yapılan zulümler, vahşice öldürülen insanlar okurken o kadar kötü oldum ki.. Yapılan binlerce katliam ve ölen binlerce milyonlarca insan ve bu süreç hala devam etmekte. Elimizden gelen sadece kınamak ve boykotken onu bile hakkıyla yapamıyor ve bahanelerin arkasına sığınıyoruz. Kitapta okurken beni etkileyen bir kısımı sizinle paylaşmak istiyorum; İsraili destekleyen devlet şunları söylüyor “eğer israil olmasaydı bir israil icat etmek zorunda kalırdık.” Bir müslüman olarak düşmanlarımızı iyi tanımamız ve bizim olana sahip çıkmak gerekiyor. Bilmediğimiz o kadar çok şey var ki kitabın altını çizmediğim yer kalmadı diyebilirim. Kitap sade ve yalın bir üslupla okuyucu sıkmadan tarihde yaşanan olayları tüm gerçekliğiyle güzel bir şekilde ifade ediyor. Ayrıca Gazze soykırımı bu haliyle geçmişte benzeri olmayan bir soykırım örneğidir. Bilinçlenmek adına lütfen okuyun. Okumalarınızın arasına Kudüsten, gazzeden, filistinden kitaplar ekleyin bilinçli ve şuurlu bir müslüman olmak adına bize ve kardeşlerimize yapılan bu zulümleri unutmayın, unutturmayın.
2024 37. kitabı
Öncelikle şunu belirteyim ki, 7’den 70’e herkesin Filistin ve Gazze konusunda tarih ve coğrafya bilgisine sahip olması için bu kitabı okumalarını şiddetle tavsiye ederim. Her kesimin rahatça sıkılmadan kısa ve etkili bilgilerle okuyabileceği bir eser. Yahudi dinine mensup toplumların ki bunlarda kendi aralarında diaspora halinde bölünüyorlar ve siyonistlerin bugüne kadar yapıp ettiklerinden, Gazze’ yapılan soykırımı, halen daha süren bu kıyımı anlatan kısa öz bilgilerle dolu. faydali bir kitap oldu benim için.. Dolu dolu çizdiğim sayfalarda bilmediğim çok bilgiye eriştim. Bu da Dünyanın başına bela olmuş bu lanetli milleti daha da iyi tanımaya ve kinimizi nefretimizi diri tutmamıza vesile oluyor. Kitapta ki bilgiler; kronoloji ve uluslar arası medya kuruluşlarından destek alınarak anlatılmış. Açıklamalar tarihleriyle de ispatlanıyor. Mutlak okumalısınız.
2025 29. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2025 16:17
Kitap Doç. Dr. İbrahim Barca’nın bir çok haber ve tarih alıntıları ile yazdığı bir eser. 3 ana bölüm (Yahudilik, siyonizm, Gazze soykırımı) ve İbrahim Barca’nın soykırım yaşanırken ele aldığı köşe yazılarından oluşmakta. Yahudiliğin tarihi, sürgünleri ve diaspora döneminden bahsedilmekte, siyonizmin kuruluşu temelleri, balfour deklarasyonu, soykırım suçluları ve destekçileri gibi bölümler içermekte. Kitap arasında köşe yazılarından önce bir kaynakça bölümü var bitti sanıyorsunuz devam edin son kısımda köşe yazılarını ve Gazze’den yürek burkan görselleri bulacaksınız. Dizin bölümünün olması güzel olmuş.