Metin Karabaşoğlu
Uykunun en kalın tabakasını Aydınlanma diye adlandıran bir çağın insanlarıyız. Vahiy nurunun alabildiğine perdelendiği karanlık bir gecede yaşıyoruz. Böyle bir gece hali, bir yanda bizi her şeyi olduğu gibi görmekten alıkoyuyor; öte yanda, ahireti nazarlardan silerek, dünyevileşme sürecini hızlandırıyor. Gece Yürüyüşü, işte bu gece'nin bazı unsurlarını ele alıyor.
200 sayfa

“Her kap kendi içindekinin kokusunu verir.”
10/10 puan verdi
Kitaba Gece Yürüyüşü ismi Miraç mucizesinden mülhemle verilmiş. Kitabın arkasında şu satırlar yer alıyor: “Uykunun en kalın tabakasını Aydınlanma diye adlandıran bir çağın insanıyız. Vahiy nurunun alabildiğine perdelendiği karanlık bir gecede yaşıyoruz. Böyle bir gece hali, bir yanda bizi her şeyi ‘olduğu gibi’ görmekten alıkoyuyor; öte yandan
10/10 puan verdi
Bu kitabı okuduktan sonra ilk işim Metin Karabaşoğlunun 7 kitabını daha sipariş etmek oldu. Hatta bu kitaptan da sipariş edip arkadaşlarıma hediye ettim. İZ yayıncılıktan kötü kitap çıkmaz kolay kolay zaten...
8/10 puan verdi
Günümüzün birçok olayına, ekonomiye, siyasete, modernleşmeye, avrupalılaşmaya, aile hayatından toplumsal hayata kadar yazarın farklı bir bakış açısıyla okuyuculara sunduğu, birkaç konu haricinde hepsinde dikkat çeken noktalara parmak basan, bilmediğimiz vaya yanlış bildiğimiz konuları ortaya çıkaran kısa, akıcı denemelerden oluşan etkileyici bir kitap.
Gece YürüyüşüMetin Karabaşoğlu · Nesil Yayınları · 2013166 okunma
Beklediğimi bulduğum bir kitap. Spoiler elbette içerir...
9/10 puan verdi
Selamun Aleyküm... Yılın ilk gününde ilk kitap bitirmenin vermiş olduğu bir özgüven var, Elhamdülillah. Bununla ilgili buna benzer bir açıklama kitabın sonunda tevafuk denk geldi; "Bizler, yılları konuşurken, iki türlü tarihi kullanırız. Bugün artık bütün dünyada kullanılan bir Miladi tarih vardır mesela. Milad' ise, İsa'nın doğumunu
Puan vermedi
Çok güzel tespitleri olan ve ufuk oluşturacak denemelerden oluşan Harika bir kalem. Müslümanın iç alemindeki sorunları inceleyen, farklı pencerelerden değerlendiren yazarımızın okuduğum ilk kitabı. Diğerlerine de mutlaka okuyacağım. Kitapta bazı noktalara katılmadım yer yer tekrara düşülmesine takıldım sanırım yine de analizler, siyaset, tarih, israf konusundaki tesbitleri çok hoşuma gitti
Gece YürüyüşüMetin Karabaşoğlu · İz Yayıncılık · 2017166 okunma
Yine Metin Karabaşoğlu Yine Takdir Edilesi.
8/10 puan verdi
Bence okumanız gereken bir deneme kitabı daha. Çok acele etmeseniz bile yazın bir köşeye. Yine müthiş tespitleri olan bir kitap. Tüketim toplumu,Aile huzur Efes pilsen daha niceleri taktir edilesi. Bazı ufacık noktalarda katılmasamda çok çok kaliteli kitap. Ancak oyuncak tamirhanesi kadar iyi olduğunu söyliyemem belkide bana hitap etmedi. Bazı konulara uzağım ondan olabilir.
9/10 puan verdi
“İman,hayatla sınanır...” kapak cümlesi durup durup düşündürücü. Geçmişten günümüze özellikle de çağdaş, modern diye tanımladığımız seküler yaşamın içine nasıl da düştüğümüzü anlatırken iğne batırarak uyandırıyor sanki kitap. Yazarın kitaplarını; dilini, her konuyu yazabilme cesaretini ve aydınlatıcı görüşlerini takdir ederek bitiriyorum her seferinde ve yazara saygım bir kat daha artıyor. •Kitap, ümmet olma bilincine ulaşmanın her türlü ırkçılığa direnmekle olacağını pekiştirdi. •Din birliğinin kapsayıcılığının önemini, aslında farkında bile olmadığımız değer niteliğinde bulduğumuz aslında değer olmayan gereksiz kutsiyet atfedilen şeyleri fark ettirdi. •Şirke sebebiyet verecek inanış , eylem ve düşünceleri göremediğimizi, aslında cahiliyeden hiç de uzak olmadığımız bu devirde tehlikenin içimizde olduğunu unutmamamız gerektiğini hatırlatıyor. Mümin miyim? Münafık mıyım? Müşrik miyim? yoksa diye kendini sorgulayarak okutan bir kitap.

Metin Karabaşoğlu
Metin KarabaşoğluYazar · 48 kitap
1964 yılında İzmir’in Tire ilçesinde doğdu. Yazı hayatı, ilkokuldan önce başladı. Ablasına bakarak yazmayı öğrendikten sonra yazdığı ilk yazısı, başlığıyla birlikte sadece iki cümleden ibaretti: “Allah kimleri sever? Allah doğru yolda gidenleri sever, eğri yolda gidenleri sevmez.” (Aradan geçen bunca zaman içinde yazdıklarıyla, hâlâ daha bu iki cümlenin açılımını yapmaya çalıştığını düşünüyor.) Yazı hayatı bu kadar erken başlamakla birlikte, kendisinde bir yazı kabiliyetine olduğuna ikna olması ortaokul ikinci sınıfta gerçekleşti. ‘Bakmak ve görmek’ farkını bir bahçe üzerinden anlatan yazısına, aynı zamanda okul müdürü olan Türkçe öğretmeninin verdiği karşılık “Dikkat et, sen yazar olabilirsin!” şeklindeydi. (Nitekim, dikkatsizliği yüzünden yazar oldu!) Yazı hayatı bakımından yaşadığı üçüncü önemli dönemeç ise, lise yıllarının başında Risale-i Nur okumaya başlamasıydı. Bu okumalarla birlikte, ilkokuldan itibaren meslek olarak belirlediği ‘mühendislik’ten uzaklaştı ve lisenin ‘Matematik’ bölümünü bitirdiği halde yazı hayatında ilerleyebilmek için İstanbul’u ve Siyasal Bilgiler eğitimini seçti. Bu arada, henüz lise üçte iken ülke genelinde satışı yapılan bir gazetede üç yazısı yayınlanmış durumdaydı. 1991’de üniversiteye kaydolmak için İstanbul’a geldiği Eylül gününde önce Cağaloğlu’na ayak bastı ve o ayağını bir daha başka bir yere kaldıramadı. Üniversite yılları ile Yeni Asya Araştırma Merkezi ve Köprü dergisi arasında mekik dokuyarak geçti. Yazı hayatı için ‘okulu asmayı’ ise doğru bulmadığı için, üniversite eğitimini, geride hiç ders bırakmadan, okulu üç yıl sekiz ayda tamamladı. Arkadaşları maliye, mülkiye, hariciye sınavlarına girerken, o henüz yirmibir yaşında editörü ve kapak dosyalarının yazarı olduğu Köprü dergisi için çalışmayı tercih etti. Sonuçta, hiç memurluk ve amirlik yapmadı. Bundan sonraki hayatı editörlük-yazarlık denklemi içinde, kendi tabiriyle ‘okuryazar’ olarak geçti. İz Yayıncılık’ın kuruluş heyecanını yaşadı. İnsan Yayınları ve Zafer Yayınlarında editörlük yaptı. Karakalem’i kurdu. Halen Nesil Yayın Grubunun genel yayın danışmanı olarak görev yapıyor ve çok zor yazan biri olarak geriye dönüp baktığında yazmış olduğu yirmialtı kitabı görünce, bu kitapları ne zaman yazdığını bir türlü çözemiyor…
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.