Roger Garaudy
Roger Garaudy, bu kitabında şu çığlığı atıyor: Batı’yı Ortaçağ karanlığından, barbarlıktan, cahillikten ve canlı cenazelikten dün İslâm kurtarmıştı! Bugün de gerekli gereksiz, yararlı yararsız ve hatta zararlı her bir şeyi imal eden ve insanlara bunları reklamlarla vazgeçilmez ihtiyaçlarmış gibi sunan, körü körüne üretip körü körüne tüketen ve tükettiren Batı’yı bu korkunç sapmadan yine İslâm kurtaracaktır! Ya İslâm’ın eşsiz bilgeliği, kültürü ve medeniyetiyle tanışıp onun kurtarıcı insanlık değerlerini paylaşacağız ya da yakın zamanda yok olacak ve Batı toplumlarıyla birlikte bütün dünyayı da intihara sürükleyeceğiz. Bundan böyle, bütün dirilişlerin müjdecisi, İslâm’ın destanıdır. Çünkü İslâm’ın destanı, insanlık destanının muhteşem bir ânıdır.
272 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 23 Haziran 2017

9/10 puan verdi
Merhaba kardeşler; Meşhur Fransız düşünür Roger Garaudy ile ilk tanışıklığım, okuduğumda beni mahcubiyetle düşündüren şu satırlar olmuştu: Garaudy, 1982 yılında İslam’ı seçtikten kısa bir süre sonra
Puan vermedi
Protestan bir Hristiyan olarak komünizmin yollarında yürümüş, ilmi çok, insafı bol, vicdanı geniş, insan sevgisi büyük ve dünyanın gidişatını kendine dert eden üretken ve bilge bir filozoftan
10/10 puan verdi
TEPEDEN TIRNAĞA BİR VİCDAN ADAMI GARAUDY... Hakikaten ilginç... Ateist bir ailede dünyaya gelen, oryantalist bakış açısının hakim olduğu bir yerde yetişen ve belkide bu bakış açısının etkisinde kalan bir Fransız nasıl olurda Müslüman bir profesörün "...birçok Müslüman düşünür ve yazarın büyük bir heyecan ve sevinçle imza atmak isteyeceği dopdolu bir kitap" diye yorumladığı bir eser kaleme alır? Sanırım bunu 'vicdan' dışında başka hiçbir şeyle açıklayamayız. (Eseri önemli kılan baş unsurun içeriğinden ziyade yazarın geçmişi olduğu kanaatindeyim.)
8/10 puan verdi
Roger GARAUDY nin müslüman olmadan önce objektif ve önyargısız yazdığı bir eser.Gerçek bir entellektüel ,nitelikli bir insafa dayalı ve somut çarpıcı delillerle bezenmiş bir kitap okumak istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim.
264 syf.
9/10 puan verdi
#kitapyorum #tavsiyekitap #okudumbitti #geleceğimizdeislamvar #rogergaraudy Yazarımız #Roger bu kitabını müslüman olmadan bir yıl önce yazmış. Kitabı okurken batı ön yargısı hissetmiyorsun. Aksine bir çok müslümandan daha objektif yazılmış bir kitap. Kitapta geçmişte islamın nasıl dünyaya hakim olduğunu, batıda ilim yokken, İslam alimlerinin nasıl buluşlar yapıp kitaplar biriltirdiğini yazıyor. Kitabı 8 bölüme ayırmış. İslamın doğuşundan başlıyor. Aslında Hz peygamberin tamamen yeni bir din getirmediğini aksine ibrahimi öğretiyi insanlara yeniden ve en güncel haliyle sunduğunu söylüyor. Tabiki islam insanlığın varoluşundan beri insana tavsiyr edilen en doğru yoldur. Kitabın devamında islamın toplumda, ilmi hayatta yansımalarından bahsediyor. İslamda şiirden sanattan her ne kadar müslümanlar islamı biraz daha soyutlanma gibi yaşasalarda öyle olmaması gerektiğini bir batılı! Bizlere anlatıyor. Kitabı okurken üzüldüm birazda, neden bu kitabı bir Müslüman yazamıyorda bir batılı bize geçmişte islamın nasıl dünya hakimiyeti olduğunu, nasıl ilmi seviyelerin üstüne çıktığını anlatıyor. Ayrıca yazat hiç gocunmadan batıda yapılan eleştirileri ve yalanlık payını paylaşıyor. En son olarakta nasıl geçmişte batı islamla ihya olmuş, islamdan dersler almışsa, batının geleceğinide islamın kurtaracağını anlatmış. Sadece batınınmı? Bizimde geleceğimizi kurtarır mı islam ne dersiniz???
Geleceğimizde İslam Var
Geleceğimizde İslam VarRoger Garaudy · Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları · 20171,785 okunma
Puan vermedi
"Batı'yı Ortaçağ karanlığından, barbarlıktan, cahillikten ve canlı cenazelikten dün İslam kurtarmıştı! Bugün de gerekli gereksiz, yararlı yararsız ve hatta zararlı her bir şeyi imal eden ve
Geleceğimizde İslam VarRoger Garaudy · Timaş Yayınları · 20181,785 okunma
Roger Graudy'i Nasıl Bilirdiniz?
Puan vermedi
Roger Graudy bu kitabı Müslüman olmadan 1 sene önce yazmış. Henüz Müslüman olmamış biri için isabetli tespitlerde de bulunmuş. Ancak artık klasik bir hal alan yorumlardan farklı olarak değinmek
Tecrübe Edilmiş Parıltılar
264 syf.
Tecrübe Edilmiş Parıltılar ⁂ ⁂ ⁂
260 syf.
Puan vermedi
İlk defa bu kitabıyla Roger Garaudy ile tanışmış oldum. İyiki de diyorum çünkü dili, bu tarz düşünce (felsefe ) kitaplarını okumayanlar için zor ama okuyanlar için gayet anlaşılır. En çok ilgimi çeken bahsettiği konular "modernleşme " ile ilgili düşünceleri "ümmet ve millet " kavramları üzerinde yorumları ve de "bilim ve bilgi " ile ilgili düşünceleri oldu. Misal bilimi öğrenmeyi ilerlemeyi büyük önemlimi önemli bir gaye edinmemek gerektiği bir başka deyişle bilgiyi "putlaştırmamak" gerektiğini çok güzel anlatmış. Uzun zamandır roman okuyordum ama ara sıra bu tarz düşünce kitapları okumak gerekli oluyor naçizane fikrim.
10/10 puan verdi
Bu kitabı Öncü Kuşak Okumaları vesilesi ile, ocak ayı kitabı olarak okudum. Roger Garaudy'nin okuduğum ilk kitabı oldu, kendisiyle bu kitap ile tanıştığım için mutmainim. Kitabı okurken ana fikirden çoğu zaman koptum ve bir gayrimüslimin Islâm'ı bunca araştırması, anlamaya çalışması, nitekim anlaması beni hayrete düşürdü, hicap duydum. Daha söylenecek pek çok şey var bu hususta. Kitap hakkında ise sadece şunu söyleyebilirim. Ne demiştik: "Avrupa, Islâm' a gebe."

Roger Garaudy
Roger GaraudyYazar · 45 kitap
Roger Garaudy, Fransız düşünür ve yazar. Roger Garaudy, Marsilya'da işçi sınıfından Katolik bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Garaudy 14 yaşında Protestanlığa geçti. Dünya Savaşı sırasında savaştı ve Croix de Guerre'yi aldı. Cezayir'de Vichy France savaş esiri olarak bir süre kaldıktan sonra Garaudy, direniş radyosu ve Liberté gazetesi için çalışan Fransız Direnişine katıldı. Garaudy, 1933'te Fransız Komünist Partisi'ne katıldı. 1940'ların ortalarında, Garaudy parti içinde önde gelen bir polemikçi olarak kabul edildi. 1945'te parti liderliğinin ve Merkez Yürütme Komitesi'nin bir üyesi oldu ve 28 yıl boyunca burada görev yaptı. 1952 yılında Sorbonne Üniversitesi'nden edebiyat dalında eğitim aldıktan sonra 1954 yılında SSCB Bilimler Akademisi'nde doktor ünvanı elde etmiştir. Fransız Komünist Partisi'nde etkin bir konumda yer aldıktan sonra Garaudy, partinin öğrenci hareketi ve Varşova Paktı'nın Çekoslovakya'yı işgali konusundaki tutumunu eleştirdiği için 1970 yılında Komünist Partiden ihraç edildi. Fransa Parlementosu'nda milletvekili, meclis başkan yardımcılığı, milli eğitim komisyonu üyesi ve senatör olarak görev yaptı. Daha sonra profesörlüğe devam etti. 1980 civarında, Garaudy Muammer Kaddafi'nin Yeşil Kitabı'nı okudu ve Libya ve İslam'a ilgi duymaya başladı ve ülkenin lideriyle çölde birkaç kez görüştü. Müslüman Kardeşler tarafından kontrol edilen bir örgüt olan Cenevre'deki İslam Merkezi'nde resmen din değiştirerek ve Müslüman olmuştur. 1998'de, altı milyon Yahudi'nin ölümünün bir "mit" olduğunu iddia ettiği için Fransız yasalarına göre Holokost'u inkar etmekten suçlu bulundu ve 240bin Frank para cezasına çarptırıldı. Roger Garaudy, 13 Haziran 2012 Çarşamba günü Chennevieres, Paris'te 98 yaşında öldü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.