Gelecek İçin Yönetim: 1990'lar ve Sonrası

Peter F. Drucker
8/10
3 Kişi
15
Okunma
4
Beğeni
747
Görüntülenme
Peter F. Drucker'in rehberliğinde yaklaştığımız geleceğin dünyasında bazı çarpıcı olgularla yüz yüze geliyoruz: Dernekler, vakıflar gibi gönüllü (kar amaçsız) kuruluşlar işletme yönetiminde önderliği ele geçirme yolundalar; geliştirdikleri yönetim modelleri ise ticari ve sınai işletmelere örnek olacak nitelikte. Enformasyon çağı toplumlara yalnız kabuk değil, öz de değiştiriyor: gelişmiş ülkelerdeki ücretli kesim, kendi emeklilik fonları ve yatırım fonları sayesinde yakın geleceğin tek gerçek "kapitalistler"i olacak. Geleneksel liderlik kalıpları da değişiyor: başarılı işadamları artık toplum liderleri gibi görülmeye başlamıştır. Gelecekte ülkeler arasındaki rekabet kalite, tasarım, yeni buluşlar, hizmet, pazarlama, paranın üretkenliği, proses teknolojisi, kur riski yönetimi gibi yönetim becerilerine dayanacak; geleceğin organizasyonları, fabrikaları da yepyeni biçimler edinecektir. Yönetim "filozofu" Drucker, yöneticilerin bu ortam içinde de doğru karar vermek ve kararlarında yanılmamak için neleri bilmeleri gerektiği hakkındaki görüş ve tavsiyelerini "The Changing World of the Executive" (1982) ve "The Frontiers of Management"ın (1986) devamı olan bu kitapla tamamlamaktadır.
Yazar:
Peter F. Drucker
Peter F. Drucker
Çevirmen:
Fikret Üçcan
Fikret Üçcan
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 43 dk.Sayfa Sayısı: 378Basım Tarihi: Nisan 2000Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: Managing For The Future: The Nineteen
ISBN: 9789754580549Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
378 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Kitabın yazarı Peter F. DRUCKER bu eserinde 1990'lı yıllar ve sonrası için yönetim ilke ve prensiplerinin ne olacağını ortaya koymaya çalışmıştır. Yöneticileri faaliyetlerinde ve sonuç üretmeye yönelik çalışmalarında desteklemek, onların çalkantılı, tehlikeli, hızlı değişen ekonomik, toplumsal ve teknolojik ortamlar içinde faaliyette bulunmalarına yardımcı olacak kurallar ortaya koymuştur. Kitap; iktisat, insan, yönetim ve organizasyon olmak üzere dört ana bölümde ele alınmıştır. İktisat başlıklı 1nci bölümde; mevcut ekonomik kuralların yetersizliği ifade edilirken uluslar arası ekonomide, dünya ticaretinden çok dünya yatırımlarının önem kazanacağı, düşük ücretlerin artık rekabet üstünlüğü sağlayamayacağı, Japon ekonomisindeki gelişmenin incelenmesi gerektiği hususları üzerinde durulmuştur. Sonuç olarak gelecek için yönetimde; uluslar arası yeni dinamiklerin öneminin unutulmaması gerektiği, yeni bir uluslar arası ekonomik düzenin doğuyor olduğu, finans fonksiyonunun gelecek için önemli bir model olacağı, bilgi toplumu ve bilginin ön planda tutulacağı, öğrenen organizasyonun üstünlük sağlayabileceği ve yönetimin doğru işi yapmaya önem vermesi gerektiği vurgulanmıştır. "Geleceğin yöneticileri bu önemli gelişmeleri ne kadar iyi kavrar ve bunu uygulama alanına taşırlarsa başarıları o denli yüksek olacaktır" denilmektedir.
Gelecek İçin Yönetim: 1990'lar ve Sonrası
Gelecek İçin Yönetim: 1990'lar ve SonrasıPeter F. Drucker · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 200015 okunma
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.