Genç Müslümana Modern Dünya Rehberi

Seyyid Hüseyin Nasr

Genç Müslümana Modern Dünya Rehberi Sözleri ve Alıntıları

Genç Müslümana Modern Dünya Rehberi sözleri ve alıntılarını, Genç Müslümana Modern Dünya Rehberi kitap alıntılarını, Genç Müslümana Modern Dünya Rehberi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Modern insan kim olduğunu unutmuştur. Kendi varlığının kenarında yaşayarak, dünya hakkında nitelik olarak yüzeysel fakat nicelik olarak sersemletici bir bilgi edinebilmiştir. Dünyaya yansıttığı, kendisinin zahiri ve yapay imajıdır.
İslam; dini, hayatın bir parçası olarak değil, hayatın tamamı olarak görür.
Reklam
Genç Müslüman, muhtelif felsefî ve bilimsel teorilerden ve modern dünyanın çeşitli uygulamalarından kaynaklanan tehditlere karşı İslamî entelektüel geleneğin içinden cevaplar üretebilir hale gelmelidir.
Müslüman sadece Allah’tan geldiğinin değil, aynı zamanda hayatının her anının Allah tarafından idame ettirildiğinin ve nihayetinde de bütün yaratılmışlarla birlikte ona döneceğinin şuurunda olarak yaşar.
İslam iktisadı
İslam'ın iktisat felsefesi çabanın, hayatı kazanmanın, tembelliğe karşı durmanın, tevekkülün ve kişinin kendisi ve ailesinin maişeti için yaptığı çalışmayı dini bir vazife olarak görmenin önemini sürekli vurgulamıştır.
Sayfa 81 - İz YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Hakikatin sesi daima son sözdür. 'Hak geldiği zaman batıl zail olur.'
Müslümanın, kendisini yaratan Allah'ın iradesine göre yaşaması şarttır.
İnsan sadece bir dine iman ederek ve insan ile Allah arasındaki orijinal ahdi kabul ederek tamamen kendisi olabilir.
İslâm kendini, Araplar, Acemler yahut Türkler gibi belli bir halkın ya da bir hadisenin değil, insanın ve bütün beşeriyetin tabiî fıtratı ve mutlak hakikat olan Allah’ın mutlak birliği üzerine tesis eder.
Reklam
İslam’da neyin adil ve hangi davranışın cömertçe olduğuna insan kendi başına karar vermez, Allah’ın neyi adil ve cömert bulduğuna bakar.
Çalışma
İktisadi yönüyle çalışma, her zaman dini bir vazife olarak görülmüş ve ibadet sayılmıştır.
Sayfa 81 - İZ yayıncılıkKitabı okudu
Bu dünyada aşırı rekabet sürekli mücadele ve maneviyat eksikliği derin psikolojik ve sosyal yaralara neden olmuştur.
Tabiatın din temelli bir evrenle ilişkisinin araştırılmasını temsil eden İslamî bilim olmasaydı, Orta Çağ, Rönesans ve daha sonraki Batı biliminin gelişmesi mümkün olmayacaktı.
Sûfî tarikatları asırlar boyunca Peygamber’in iç temizliğine dair orijinal öğretilerinin muhafazasını, sünnetin takibini, insan ruhundaki güzelliklerin tezahür etmesini, insan varlığının dürüstlük, samimiyet ve tevazu ile taçlandırılmasını, imanın bâtınî manasının idrakini ve tevhidin mutlak manasının şuuruna varılmasını sağlamışlardır.
260 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.