Büyük Küfür Kitabı

Mine Söğüt

Tümünü Gör
Puan vermedi
Nefis bir kalemle tanıştığım için mutluyum, gerçekten tanıştım hem de:) Adana kitap fuarında önce tanıştım sonra gecikmeli de olsa okudum. Her ne kadar bazı kitapların zamanı var desek de bazılarını öne çekmek çok iyi oluyor. Mine Söğüt’ün metaforlarla zenginleştirdiği; sisteme, yönetime, topluma eleştirel yaklaştığı bu kitabında insanı derinden etkileyen birşeyler var. Güncel meseleleri dramatize etmekten uzak tutarak ama yüzümüze yüzümüze vurarak aktarıyor. Herbir öyküsü ayrı bir lezzet ayrı bir ders veriyor. Kitap boyunca yaşattığı atmosfer öyle derin ve öyle gerçek ki “Evet ben bunu biliyorum!” diyorsunuz her olay için. Çünkü çok bizden ve söylediğim gibi çok gerçek. Kitabı okuduktan sonra bir iki söyleşisini izledim ve etkilendim. “Ahlâk Belanızı Versin” isimli bir atölye çalışması yapıyor ve katılmayı çok isterim ama yollarrrrr! :) Çizimler ayrıca nefisti. Üslûbu ile de kalbimi kazandı;) mutlaka Mine Söğüt okumaya devam edeceğim️ Tavsiyemdir, okuyun okutun lütfen
10/10 puan verdi
"TESLİM OLMUYORUM!!"
Eugene Ionesco Ben sizin gergedanlaştıramadıklarınızdanım.. Yalan aynada gördükleriniz. Git gide susan, sessizleşen, acımasızlaşan koca bir topluluk oluyorsunuz. Her göz yumuşta biraz daha birbirinize benziyorsunuz. Suskunsunuz..sustukça gaddarlaşıyorsunuz. Ezerek, yok ederek, çiğneyerek.. Hükmetmeye çalışarak, ben bilirim
10/10 puan verdi
Mine Söğüt, "Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey " le kalemini bana sevdiren bir yazar. Daha sonrasında, "Deli Kadın Hikâyeleri" ona olan hayranlığımı perçinlendi... "Gergedan" adlı kitabını da severek okudum; yine karmaşanın ortasında birbirini tüketenlerin bildik öyküleri, insanların en acılı zamanları, en acıyan yerlerinin fotoğrafları, ama en tahammül edilemeyen yansımalarla; bilinenin içindeki gizli kalmışlıklarla, akla sığmayacak, yaşayanı garip bir biçimde güçlendiren, yaşamayanı ortadan ikiye çatlatan gerçeklerle; insanın insanlıktan çıkmış insanlık hâlleri... Bir de..."Gergedan" ı beğenip beğenmediğine karar verememiş okurlar topluluğu var; hayatın başka başka kirli yüzüyle tanışmaktan hoşlanmayanlar... Onları da arkasına katmış, istemsizce düşünmeye sevk etmiş Mine Söğüt; yarattığı atmosferle, karakterlerin en ince duygu hallerini bilen gözlemciliğiyle, ayrıksı bakış açısıyla bir kitap üstünde bu denli düşündürebildiyse, başardığı şeyin anlamı çok büyük bence.
GergedanMine Söğüt · Yapı Kredi Yayınları · 20192,899 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.