"Sosyal medyanın hayatımıza paldır küldür girmesinden dolayı, bozulan sosyal hayat ve ilişkiler sebebiyle eskiye göre daha muhafazakâr olduğumuzu söyleyemeyeceğim. O hâlde geriye, kelimelere yüklediğimiz anlam kayması veya değişmesi kalıyor." #alinti
Günümüz hayatına bireysel bir bakış açısıyla yaklaşan #zafersahin, aslında hepimizin aklında olan düşünceleri ortaya çıkararak toplumsal yaralara, saçmalık olarak tanımladığımız, anlam vermekte zorlandığımız olaylara değiniyor.
Hiciv türünde yazılmış #gerzeklerpandemisi, okurken pek çok satırında; "Ben de böyle düşünüyorum." diyeceğiniz içerikte.
Yere çöp atmaktan haz alanlar, 'Hayvan Sevenler' başlığı altında hayvanlara daha da eziyet veren zararlı dernekler, birbirini hakaretvâri eleştiren gündüz programı katılımcıları, her konuda fikir sahibi olanlar, kendinden olmayanı ötekileştirmekten gocunmayan insanlar, 'Kimi ben?' demeyi hiç aklına getirmeyip, "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' demeyi diline pelesenk yapanlar.... Daha neler var var.
Sık sık kullandığımız; "Gerzek" kelimesinin; Geri Zekalı, kelimelerinin ilk üç harfinin birleşimiyle dilimize girdiği ve ilk olarak değerli sanatçımız Ayşen Gruda tarafından kullanıldığı rivayet edilmekte imiş. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, diyerek doğru kabul ediyor ve bu vesileyle Domates Guzelimiz Ayşen Gruda'yı sevgiyle anıyorum.
Değişen toplum anlayışlarına anlam vermekte zorlanıyorsanız size yalnız olmadığınızı hissettirecek bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
#nobelbilimsel