Ahmed Günbay Yıldız
Bilinmezlerle perdelenen iftiralar, yıkılan yuvalar, evladına hasret kalan analar... Gözleri görmeyen bir delikanlı ile kalbine duvarlar ören bir genç kızın imkansız aşkı... Gerçek huzurun peşinde, arayış içindeki kalplerin bir ömürlük hikayesi... Bambaşka dünyalara ait insanların kesişen kaderlerinin hikayesi bu... Türk edebiyatının en üretken yazarlarından Ahmed Günbay Yıldız’ın kaleminden gerçek körlüğün kalplere inen bir perde olduğunu anlatan, sürprizlerle dolu, çarpıcı bir roman: Gidersen Veda Etme… Giderken sadece kalbimi değil karanlıkta parıldamaya başlayan düşlerimi de alıp beraberinde götürmüşsün. ‘Solmayan bir çiçek var,’ derdin, hatırlıyor musun? ‘O çiçek, umut çiçeğidir,’ derdin ya hani?.. Dünyamı daha da karanlıkların içinde bırakmak için o çiçeği de yüreğimden acımasızca koparıp götürmüşsün.
304 sayfa

8/10 puan verdi
Yazar ile bu kitap sayesinde tanıştım ve bütün kitaplarını merak etmeye başladım. Kitap gerçekten güzeldi. Karakterimiz çok zengin ama görme engeli olan genç bir adam, ona kitaplar okuyan bir kıza aşık oluyor. Fakat kız onu dengi görmüyor ve istemiyor. Zaman zaman üzüldüğümüz zaman zaman mutlu olduğumuz hatta karakterlere kızdığımız güzel ve sürükleyiciydi bir kitap. Aşk romanlarını seviyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum. İyi okumalar dilerim...
10/10 puan verdi
Öncelikle kitap harika ötesi.. Yeri geliyor seviniyorsunuz yeri geliyor ağlıyorsunuz. Hikâyelerinde kendinizede yer bulabileceğiniz bir roman. Okumanızı tavsiye ederim. Ben çok beğendim. Paylaştığım alıntılardan da anlayabilirsiniz.:):) "Ayrılık hasreti büyütür,umutlar vuslata koşar."
8/10 puan verdi
Edebiyat anlamında doyuruyor.
Hem şaşırtıcı hem de etkileyici bir kitap. Az biraz duygusal.Çoğu Ahmet Günbay romanları gibi akıcı ve güzel bir üslubu var. Kesinlikle okunması gereken eserlerinden yazarın.
318 syf.
10/10 puan verdi
Hayatımda okuduğum en güzel kitap! O kadar güzel ve sürükleyiciydi ki insan onu bir oturuşta bitirmek ister. Olaylar çok merak uyandırıyor insanda. Hiç sıkılmadan okunan bir kitap. Özellikle sonu çok çok şaşırtıcı ve etkileyiciydi gerçekten yüreğe dokunuyor. Yazar çok güzel yazmış. Kitap çok çok harika herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitaptır...
10/10 puan verdi
Hüzünlü ve umut dolu bir hikaye. Lise döneminde tanıdığım ve okuduğum tüm kitaplarını çok sevdiğim bir yazar Ahmed Günbay Yıldız. Her hikayesinde bir ders barındırıyor. Geçmiş zaman olsun şimdiki zaman olsun hayatı tam anlamıyla ve her yönüyle kitaba işliyor. Kitabın baş karakterlerinin edebiyata ve özellikle şiire ilgi duymasından dolayı birçok güzel yazı ve şiir de kitabımızın içinde. Özellikle şiir sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. (:
6/10 puan verdi
Muhafazakar bir kaleme sahip yazarın daha bir çok kitabını okumuştum, hemen hemen tarzları aynı sürükleyici ve lisede çağındakiler için ideal. Genelde olay örgüsüne dayalı bir anlatımı var.
Puan vermedi
Yine Ahmet Günbay Yıldız'ın mükemmel anlatımıyla güzel bir aşk romanı. Dini anlamda verilmek istenenler çok güzel anlatılmış cümlelerle. Kitabın sonu beklediğim gibi değildi maalesef. Öylece bırakılsa daha güzel olurmuş bence. Sonuç olarak okunabilecek günümüzün yapmacık sevgilerinden uzak gönülden sevenlerin anlatıldığı hoş bir kitap.
10/10 puan verdi
Açıkçası doğruyu söylemem lazım bu kitabı okurken ilk başta sıkılıp bırakmayı düşündüm ama bi anda bırakmama kararı aldım ve devam ettim ve bi baktım ki kitabın sonuna gelmişim ciddi anlamda sonunda ağladım çünkü hiç sonunu böyle tahmin bile etmemiştim okumayanlar sonunda ağlicaksınız:(
Puan vermedi
Muhafazakar bir ailenin samimi ve sıcak bir hikayesi Gidersen Veda Etme. Ahmed Günbay Yıldız'la tanışmam bu romanla oldu. İyi ki de tanıştım. Anlatımı ve üslubu okuyucuyu yormayan biçimde. Romana gelecek olursak görme engelli bir genç olan Ömer, hiç göremediği halde kendisine bir kaç edebî yazılar okuyan edebiyat öğretmenliği bölümü mezunu Evdegül'e gönlünü kaptırmıştır. Fakat Evdegül'ün Ömer'i ucube gibi görmesi ve kendini sürekli beğenmesi okuyucuyu biraz sıkacak gibi duruyor. Evdegül'ün ailesinin para sıkıntısından kurtulmak için kızlarını Ömerle kağıt üzerinde bir evlilik yaptırıp Ömer'in ailesinin parasından faydalanmak isterler ve Evdegül Ömer'in haberi olmadan parayı kapıp ailesine götürür fakat günahı olmayan birinin ahını aldığını fark edip vicdan azabı çekmeye başlar. Fazla anlatırsam spoilere girer. Eski Türk filmlerinde "Bir zamanlar fakir ama gururlu bir genç vardı" klişesinin farklı bir versiyonunu bize yansıtmış yazar. Romanın sonlarında iki kere ters köşe ediyor okurlarına Ahmed Günbay Yıldız. İyi okumalar. Sıkılmadan severek bitireceksiniz emin olabilirsiniz.

Ahmed Günbay Yıldız
Ahmed Günbay YıldızYazar · 72 kitap
1941 yılında Tokat iline bağlı Reşadiye ilçesinin Kızılcaören köyünde dünyaya gelmiştir. Annesi Saniye Hanım, babası Haydar Bey'dir. Öğrenimine köyünde başladı ve on yaşına kadar orada sürdürdü. Daha sonra babasının işi dolayısıyla Ankara'ya yerleşen bir ailenin ferdi olarak, eğitimine burada devam etti. Bu arada edebiyata ilgi duydu ve şiirler yazdı. Başlangıçta şiir bir tutku haline gelmişken, zamanla edebiyatın diğer dallarına da ilgi duymaya başladı. Hikayeleri ve makaleleri muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlandı. Yazar asıl yükselişini romanla yaptı ve romanda karar kıldı. "Çiçekler Susayınca", "Yanık Buğdaylar" ve "Figan" romanları çeşitli gazetelerde seri halinde yazıldı ve daha sonra kitaplaştırıldı. Bunu diğer romanları takip etti. Eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. İyi ve kötü yönleriyle insan ve toplum arasında etkileşimin ötesindeki sebepleri tespit ederek gözler önüne serdi ve çözüme yönelik ip uçları da verdi. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu olan yazar, kitaplarının basıldığı Timaş Yayınları'nın da kurucusudur. Yazarın yurtdışında özellikle Almanya da büyük bir okuyucu kitlesi vardır. Ayrıca yazara dış basının da ilgisi büyüktür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.