9.3/10
Okunma
Beğeni
1.911
Görüntülenme
Miras denince aklınıza hemen para mı geliyor? Peki, size kalan miras bir kasa şarap, bir kütüphane dolusu kitap olsaydı ne yapardınız? Kanı kanla yıkayabilir misiniz? İntikam almanın tek yolu tabanca ve şiddet midir? İhanetsiz aşkı bulmak bu kadar mı zor? İntikam; soğuk yenince mi, sıcak yenince mi lezzetli bir aştır? Tüm bu sorular beynine yıldırım gibi düşen Galip, vardığı yol ayrımında ne karar verecek? İstemediği halde kendini ortasında bulduğu bu savaştan aklı mı, duyguları mı galip çıkacak?
Türler:
228 sayfa

Puan vermedi
Bu hayatta paradan önemli şeyler olduğunu hatırlatan bir kitaptır. Keyifle okunur, kahveyle güzel gider, zaman geçer, kitap biter. Sonunda “dumur oldum” dersiniz. Tavsiyemdir, okumadan geçmeyin.
9/10 puan verdi
Babası bir hiç uğruna, kardeşlerinin gözleri önünde zengin bir iş adamı tarafından öldürülen Galip, intikam ateşi ile yanmaktadır. Babasını acımasızca öldüren adamı öldürmek, tüm hayatını buna adamıştır. Galip'e babasından kalan miras, bir kasa şarap ve bir kütüphane dolusu kitaptır. Kuzeni Tufan'la intikam planları yapan Galip, babasından ona kalan kitapçıyı işletmeye başlar ve bir gün babasının Galip'in doğumundan itibaren yazdığı ve ona öğütler verdiği günlüğü bulur ve okumaya başlar. Kitap ilk sayfadan itibaren sizi içine alıyor ve merak içinde bırakıyor. Galip intikam mı alacak yoksa günlüklerde okudukları ve yeni bulduğu aşkı için intikamından vaz mı geçecek? Mükemmel bir kurgu. Sonlarına doğru sizi tamamen ters köşe yapan bir kitap. Hele günlüklerde yazanlar bir babanın evladına vereceği en güzel öğütlerdi. Muhteşem bir kitap olmuş, özellikle de finali, öyle bir son kesinlikle beklemiyordum. Yazarı tebrik ediyorum, emeğine, yüreğine sağlık. Çok güzel bir kitaptı.
10/10 puan verdi
2. defa okuyuşuma rağmen heyecanımı kaybetmeyip akışa kapıldım. Hiçbir şeyin tahmin ettiğimiz gibi ilerlemediği sürükleyici bir roman. Tavsiye edebileceğim nitelikle bir eser.
10/10 puan verdi
Herkese merhabalar bir aydır kitap okumadığımı fark ettim ve hemen kolları sıvıyarak iki gün önce başladığım kitabı bitirdim. Bugün çok farklı bir kitapla karşınızdayım:) KİTAP YORUMU İnsanı sevdiklerinden birine bile zarar gelme ihtimali korkutur. Askerden yeni dönen Galipte bu korkuyu tatmıştı hemde fazlasıyla. Bir ay geçmeden babasını toprağa veren Galip için artık yeni bir hayatın başladığının göstergesiydi. Evlilik hayalleri kuran ve yepyeni bir işte çalışmak için planlar yapan Galibe hayat yepyeni yollar çizmiş babasından kalan kitapçı dükkanı ile annesine ve kardeşlerine bakma hükümlülüğü binmişti omuzlarına. Şimdi elinde sadece sönüp tükenmeyen bir intikam ateşi babasından kalan bir kasa şarap ve kitapçının arka odasında olan küçük bir kütüphane. Galip içini kemiren intikam ateşini söndürüp yoluna devam edicek mi? yoksa o ateşle birlikte kendini de mi kül edicek? Kitabı bitirmek iki günümü aldı bana kalsa iki saatte bile bitebileceğim kitabı kpss engelinden dolayı iki güne çıkardım. Kitaptaki her bölüm her satır ilerledikçe hem merakınız artıyor hemde sizi içine çekiyor. Bir anda kendinizi kitapta bulup Galipin yerinde hissediyorsunuz. kitabın sonundaki sürprizler her adımdaki tahminlerinizi boşa çıkarıyor. İntikam soğuk mu sıcak mı güzeldir bilinmez ama en güzel intikam bence doğru kararı verebilmektir. KEYİFLİ OKUMALAR:)

Ahmet KarayünYazar · 3 kitap
Bir uçtan öteki uca kadar, adeta cenneti andıran ülkemizin Ordu ilinde dünyaya gözlerini açan Gazeteci-Yazar Ahmet KARAYÜN, gezmeyle bitirilemeyecek derecede büyük, şairlere ilham verecek kadar güzel, yazarların romanlarını süsleyecek kadar çekici olan İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir. Kendisini gören şairleri, yazarları meftun eden İstanbul, KARAYÜN’ü de es geçmemiş ve onu öncelikle dolambaçlı sokaklarında gazete dağıtımıyla oyalamıştır. Lakin, illaki maşukunun yüzünü görmek isteyen yazar, kaleminin yanına bir de fotoğraf makinesi ekler, mizanpaj-montaj yapmaya ve İstanbul’un her semtiyle ilgili haberler kaleme almaya başlar. Şimdilerde Yerel Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yürüten KARAYÜN, buna ilaveten İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yönetim Kurulu ve Yerel Basın Birliği Derneği (YBBD) kurucu yönetim kurulu üyeliği görevlerini yerine getirmektedir ki, kendisi aynı zamanda T.C. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün Sarı Basın Kartı sahibidir. Yazmak onun hayatında hep var olan bir olguydu. Mıknatıs, demiri nasıl çekiyorsa yazmak da KARAYÜN’ü kendisine öyle çekiyordu. O, tıpkı bambu ağacı misalinde olduğu gibi içindeki yazarı yıllarca besledi, besledi, besledi… Derken beklenen oldu ve ilk romanı “GİZLİ MİRAS” ile siz değerli okuyucuların karşısına çıktı. Yazılarında 7’den 77’ye herkesin istifade edebileceği sade bir dil kullanan yazar, romanlarına “Dokuz” ve “Çakal Kayası” adlı iki eserle devam edecektir. Her insanın bir hikâyesi olduğuna yürekten inanan Gazeteci-Yazar Ahmet KARAYÜN, iki çocuk babasıdır
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.