Ergun Candan
Bir zamanlar Orta Asya'nın en büyük gizemlerinden biri olan ve Türk Mitolojisi'nin temelini oluşturan Agarta ve Ergenekon Efsaneleri'nin ezoterik bilgiler ışığında ele alındığı bu kitapta, ilgiyle okuyacağınız konulara yer verilmiştir: Agarta ve Şambala Gizli Yeraltı Uygarlıkları Tarikatların ilk Ortaya Çıkışı Bâtını ve Tasavvufı Sufı Çalışmaları İslam Ezoterizmi Günümüzdeki Tarikatların Dejenerasyonu Doğu Gizemleri Tevrat'ta Gizlenen Gerçekler Adem ve Havva'nın Kozmik Kökeni Lanetli Kitaplar Türkler'in Atası Gök Kurt Ergenekon'dan Çıkış İnsanlığın Gizli Kökeni 2000 Yıldır Saklanan Sırlar Yılanoğulları, Tanroğulları Gizli Öğreticilik ve Mabetlerde Açıklanan Kutsal Bilgiler Hitler'in Karargahı'ndakı 12 Tibetli Rahibin Sırrı Bu kitabın hazırlanmasında şu anda Anıtkabir Kitaplığında saklanan Atatürk'ün Dinler Tarihi'ne ışık tutan araştırması öncülük etmiştir. (Tanıtım Yazısından)
272 sayfa

1/10 puan verdi
Insan hiç kitapla kavga eder mi? El cevap; evet eder.. Bu kitabı kavga ede ede bitirdim. Cidden yorucu bir kitaptı. Alıntılarımı da cımbızla çekerek yaptım. Yazarla aynı düşüncelere sahip
Puan vermedi
Her şeyden önce kocaman bir TEŞEKKÜR …! Bu kitaba 27 yıl boyunca geç kalmış olmanın derin hüznü içerisindeyim. 98 yılında basılmış olmasına rağmen hali hazırda bu yıl tanışabildim. Kitap bilgiyle örülmüş bir hazine gibi Parapsikoloji ve ezoterizmin derinliklerine yolculuk ederken, yazarın duru ve etkileyici dili sayesinde adım adım bilinmeyenleri keşfettim. Ülkemizde bu alana öncülük enden Sevgili Ergun Candan a sonsuz teşekkürler…
Puan vermedi
Ne yazık ki redaksiyon eksikliği odaklanma konusunda sıkıntı yaşatıp çokça zamanımı alsa da, içeriği bakımından aslında 3-5 saatte bitirilecek bir kitap..
10/10 puan verdi
İslami ezoterizminden, doğu gizemlerine mayalardan, atlantise yunan ,roma,mısır mitolojilerinden piramitlere kadar çok fazla konuya yer verilmiş. Konuların önemli noktaları ele alınmış ,gereksiz detaylara yer verilmemiş.Kısa sürede  keyifle okudum. Ezoterizm , parapsikoloji v.b gibi konularda en nitelikli kitapları bastıklarını düşündüğüm için sınır ötesi yayınlarını farklı bir seviyorum.
Puan vermedi
Kitap mağazasında okuyacağım kitap arayışındayken şans eseri çok naif bir abiyle tanışmış oldum ve meraklı okur olduğumun farkına vardı sanırım. Güzel sohbetimizden sonra bana tam olarakta bu kitabı önerdi. Ve satın aldım. Şehirler arası yolculuk yaptığım için otobüse biner binmez kitabı açıp okumaya başladım büyük bir hevesle :) bayram harçlığı almış çocuk gibiydim diyebilirim. Çok uzattım sadede geliyorum ilgi alanımın üzerinde bi kitap olduğu için çok beğendim bazı yerleri beni sıkmış olsa da çoğu sayfasını merakla çevirdim diyebilirim. En etkileyici kısımlarından biri de Mustafa Kemal Atatürk'ün Mu tarihinde yaptığı araştırmalar türklerin kökeniydi. Tabii şamanizmin ve sembolizmin anlatımları örnekleri ve kaynakçalar sunduğu gerçekler de nefesinizi tutarak okuyabileceğiniz bilgileri sayamıyorum bile.. Özellikle dünyamızın fiziksel ve ruhsal ilerleme süreci hakkında bilgiler "uyanış" diyebileceğim kadar etkiledi doğrusu. hadi şimdi derin bi nefes alıp bu kitaba bence bi göz atın derim.
10/10 puan verdi
cok guzel bir kitapti. soluksuz bir nefese okunacak kitap. amma her kese tavsiye etmem cunki bazi insanlar bu kitapa hayal urunu deyib geciceklerdir.cunki kitapda bazi gercekleri kabullenmek cok zor gele bilir onlar icin. benim icinse bazi konularda cok aciklayici kitap oldu. tesekkurler Ergun Candan boyle bir kitap yazdiginiz icin.
Puan vermedi
Atatürk yanlısı ve İslam düşmanı yazılarına rağmen içerdiği ilginç bilgiler için okunabileceğini düşünüyorum. İnisiyasyon ve ezoterizme inancı, ilgi ve merakı olanların ufkunu açacağına inanıyorum.
8/10 puan verdi
Kitap size çok şey öğretiyor ama okudum artık tam bir profesyonelim diyemezsiniz. Sade ve yeni başlayanları sıkmadan anlatıyor yazar ilk defa kitap okuyan biri bile sıkılmadan okuyacaktır.
Puan vermedi
Ezoterizm ile ilgilenenler için güzel bir kaynak kitap bilimsel iddialarda bulunuyor iddiaları ne kadar bilimsel olduğu tartışmaya açık. Günümüz bilimi kitabın iddia ettiklerini sözde bilimsel olarak isimlendiriyor büyük bir ütopyayla yazılmış bir kitap diyebilirim.
3/10 puan verdi
Kitap size ezoterizmin ne olduğunu öğretir ama sadece bu kadar... Kitapta çok uç düşünceler gerçek gibi anlatılıyor.Bazı kitaplarda şu düşünce saptırmaları vardır. 1-Önce size bilimsel bir şey anlatılır. 2-Tanınmış kişilerden konuyla alakalı düşüncelerinden örnek verilir. 3-Tarihsel bir şeyden bahsedilir. 4-Bu üçünü harmanlayarak çok uçuk fikirler savunulur. Bu olumsuzluklara rağmen ilk üç maddeden okurken keyif alınıyor.Dördüncü maddeyi de okuyup sümen altı edebilirsiniz.

Ergun Candan
Ergun CandanYazar · 19 kitap
1961 İstanbul doğumlu olan Ergun Candan,1980 yılında "Türkiye Metepsişik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Derneğinde Ezoterik ve Metapsişik Kültürle tanıştı. 1985 yılında Dernek Yönetim Kurulu Üyeliği "Öğretim Sorumlusu" görevine seçildi. 1993 yılının sonuna kadar bu görevini sürdürdü. Bu süre içinde çok sayıda konferans veren Ergun Candan'ın Ruh ve Madde Dergisi'nde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 1994 yılında Dernek'te baş gösteren bazı olumsuzluklardan dolayı, Derneğin 2. Başkanı da dahil olmak üzere çok sayıda üye dernekten istifa etti. Bunların arasında Ergun Candan da vardı. Dernekten ayrıldıktan sonra, bir grup arkadaşıyla birlikte araştırmalarını bağımsız olarak sürdürmeye başladı. 1994- 1996 yılları arasında Milliyet Gazetesi'nin radyosu Radyo Kulüp'te (Bu radyonun ismi daha sonra Radyo D olarak değişmiştir.) SINIR ÖTESİ adıyla bir program hazırladı ve sundu. Hafta için hergün 22.00 - 24.00 sattleri arasında yayınlanan bu program, dönemin en çok dinlenen radyo programları arasında ilk sıraları aldı. 1995 yılında AKŞAM Grubu'na bağlı DOST GAZETESİ'nde yazı dizisi hazırladı. 1996 yılında Kanal D'de SINIR ÖTESİ adıyla hazırladığı program çok sayıda birinciliklere imza attı. RTÜK'ten gelen baskılar ve kanalın kapatılma cezalarından dolayı yayın hayatına son vermek zorunda kaldı. Aynı yıl Ekibiyle birlikte POSTA GAZETESİ'nde "GİZEMLER DÜNYASI" adıyla yayınlanan bir ek gazete çıkarttı. 1998 yılında kendi yayınevini kurdu. Çeşitli televizyon programlarına konuk konuşmacı olarak katıldı. Çalışmalarına halen bu yayınevinin araştırma ekibiyle birlikte devam etmektedir. Yayınlanmış 14 kitabı bulunmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.