Anadolu'da Keşfedilen Dünya'nın İlk Mabedi

Göbekli Tepe

Levent Sepici
İlk olarak 1995 yılında Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Şanlıurfa Müze Müdürlüğü' nün ortak çalışmalarıyla kazıya başlanmış ve hâlen de devam etmektedir. Göbekli Tepe bizlerden çok daha ileri düzeydeki bir uygarlığın mirasıdır. Ve o miras Anadolumuz'un Urfa Kenti'nde yavaş yavaş günışığına çıkmaktadır. Bu uygarlığın kökeni tufan öncesine aittir. Bunun en önemli kanıtı "Göbekli Tepe"de bulunan mabet kalıntılarının 12.000 yıl öncesine ait olmasıdır. Bu Atlantis'in batış tarihiyle örtüşen bir tarihtir. Hz. Muhammed ile irtibatlı olan Sabiiler'in ilk yerleşim birimleri, sözünü ettiğimiz mabetlerin bulunduğu Urfa'nın Harran bölgesidir. Hz. Muhammed'in vazifesi sırasında Mekke yakınlarına gitmişler ve sonra yeniden Harran'a geri dönmüşlerdir. Nasıl ki, Hz. İsa'ya Esseni rahipleri çeşitli alanda yardımcı olmuşlarsa, Harranlı Sabiiler de benzer bir şekilde Hz. Muhammed'in gerçekleştirdiği peygamberlik vazifesinde O'nun yanında oldukları ve O'na destek verdikleri bilinmektedir. Sabiiler'in ezoterik bilgileriyle Kur'an-ı Kerim'de geçen bazı bilgilerin büyük bir paralellik göstermesi de konunun bir diğer üzerinde durulması gereken yönüdür. Konunun bir diğer ilginç yönü de, bu gizemli toplumdan Kur'an-ı Kerim'in de bahsetmiş olmasıdır. Sizlerle buluşturduğumuz bu kitapta ortaya konulan bulguların, hem arkeolojik, hem tarihsel, hem de dinler tarihi ile ilgili çok önemli değeri vardır. Geniş bir alana yayılan mabetlerin, yine bu mabetleri yapanlar tarafından toprakla üstünün örtüldüğü anlaşılmaktadır. Belli ki 12.000 yıl öncesinden geleceğe iletilmek istenen çok büyük bir mesaj vardı. Mabetleri oluşturan taşların üzerlerine işlenmiş bu mesaj, ezoterik sembollerle binlerce yıl öncesinden kutsal bir metni günümüze taşımaktadır. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Levent Sepici
Levent Sepici
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 32 dk.Sayfa Sayısı: 160Basım Tarihi: Kasım 2013Yayınevi: Sınır Ötesi Yayınları
ISBN: 9789758312740Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Göbeklitepe ile ilgili tanışma kitabı tadında, akıcı ve okunması çok kolay ama bilgilendirici bir kitap okudum. Sadece Göbeklitepe’den bahsetmiyor. İnsanlığın tarıma başlayışı, Mu ve Atlantisin izlerinden ve Göbeklitepe’nin nasıl bulunduğundan da bahsediyor. En az 20 adet olduğu belirlenen mabetlerden şu ana kadar sadece 9 tanesi üzerinde kazı çalışması yapılmış. Mabetler yan yana aynı seviyede olmasına rağmen her mabedin yapılış zamanı farklı arada 500 ila 1000 yıl var. Öyle bir mühendislik bilgisiyle yapılmış ki Göbeklitepe, C mabedi kaya zemine kazılarak yapıldığından su geçirmez yapıda ve doğuya doğru eğimli. Zeminde bırakılan deliklerden suyun tahliyesi sağlanıyor. İstenildiğinde delikler kapatılarak taban su ya da başka bir sıvı ile doldurulabiliniyormuş. Taban su doluyken gece gökyüzünün suya yansımasıyla çok rahat bir yıldız haritası çıkarılabilinir diyor yazar. 12.000 yıl önce insanlar böyle bir yer inşa etme gereği duymuşlar. İnsan ve hayvan figürleriyle süsleyip, belki de yılın belli zamanlarında farklı yerlerden gelip burada buluşup belli ritüelleri gerçekleştirmişler. Bu çok heyecan verici ve büyüleyici. Toplu mezar yada insan kemiği yok. Sadece av hayvanlarının kemikleri bulunmuş.zaten sütunlarda da çokca hayvan figürleri mevcut. Göbeklitepe’nin bir ibadet ya da ritüel için inşa edildiği ve yine insan eliyle toprakla kapatıldığı söyleniyor. Hala bir sürü gizemi barındıran bu yeri en kısa zamanda gidip görebilmeyi umuyorum.
Göbekli Tepe
Göbekli TepeLevent Sepici · Sınır Ötesi Yayınları · 201371 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
9 saatte okudu
#Göbeklitepe #okudumbitti 2019/25 143 sayfanin çoğu resimden oluşuyor, görsellik kitabin dokusu muhteşem,akıcı dili ile keyfli bir turist rehberi tadı veriyor. Bana biraz çerez geldi daha önce okuduklarımın yaninda.. bu kitapta ezoterik bilgiler simgelerin anlamları vs bulamazsınız. Giriş kitabi olabilir ama. Gelelim birkaç alıntıya Göbeklitepe Urfaya 15 km mesafede dicle ve fırat arasında arkeolojide bereketli hilal olarak isimlendirilen bölgenin tam ortasındadır. Göbekli Tepe bizlerden çok daha ileri düzeydeki bir uygarlığın mirasıdır. Ve o miras Anadolumuz'un Urfa Kenti'nde yavaş yavaş günışığına çıkmaktadır. Bu uygarlığın kökeni tufan öncesine aittir. Bunun en önemli kanıtı "Göbekli Tepe"de bulunan mabet kalıntılarının 12.000 yıl öncesine ait olmasıdır. Bu Atlantis'in batış tarihiyle örtüşen bir tarihtir. güneş insanin ruhunun erkek tarafıdır aydınlık devinim ve yasam simgesidir. Ay insan ruhunun dişi tarafıdır.duyguların öngörünün ilhamın rüyalar yoluyla alınan bilginin siir müziğin ezoteik hakikatin simgesidir. 4 unsurun ikisi ateş ve hava güneş faaliyetine bağlıdır. Toprak ve su,duygusallık ve heyecan olup ay'a bağlıdır 5.unsur olan (tahta ) ETER güneş ve ayın insan ruhu içindeki uyum halidir. Bu uyumu sağlayan aydınlığa erer. Aksi de karanlıklara gömülür. Göbekli Tepe’de su geçirmez tabanlar, sıvı ile arınma, vaftiz gibi arınma törenleri yapıldığına işaret olabilir. Başka bir etkisi de akşam su ile doldurulan zeminlerdeki gökyüzündeki yıldızların yansıması ile hareketlerinin işaretlenerek izlenmesi olarak düşünülmektedir.. #yasaminzuuhali
Göbekli Tepe
Göbekli TepeLevent Sepici · Sınır Ötesi Yayınları · 201371 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
Kitap göbeklitepe hakkında bilgi edinmek isteyenler için iyi bir kitap. Göbeklitepe'nin ne kadar önemli ve kadim bir yer bir mabedler topluluğu olduğunu anlamamiz lazım. Bunun için gobeklitepe ile ilgili yazılmış eserlerin okunması gerektiğini düşünüyorum. Ve buranın 14.000 yıl öncesine ışık tuttuğunu ve o dönemin hiçte sandığımız gibi olmadığını matematik ve astronomide ne kadar ileri gittiklerini bizden belkide daha gelişmiş bir medeniyetlere sahip olduğunu anlamamiz için gobeklitepeyi anlamamız lazım. Bölgede kazılar hala devam etmektedir ve uzun yıllar devam edeceğe benziyor çünkü bu bölgeden Urfa'dan muazzam bir medeniyet geçmiş. Karanlıktan aydınlığa çıkartılan her yapı eser kadim geçmişimize ışık tutacaktır..
Göbekli Tepe
Göbekli TepeLevent Sepici · Sınır Ötesi Yayınları · 201371 okunma
160 syf.
4/10 puan verdi
İçinde saçmalık düzeyinde konular var, gerçek kaynaklara dayalı hemen hiçbir şey yok kitabın içinde, Göbekli tepe hakkındaki Türkçe kaynak eksikliği de düşünüldüğünde, bu kitabın yazılmasının ve basımının iyi niyet taşımadığını düşünüyorum.
Göbekli Tepe
Göbekli TepeLevent Sepici · Sınır Ötesi Yayınları · 201371 okunma
Reklam
160 syf.
7/10 puan verdi
Göbekli Tepe için okunacak giriş kitaplarından biri olabilir. Dili sade, anlaşılır ve akıcı. Diğer tarih kitapları gibi yoğun bilgi ağırlıklı bir kitap değil daha çok turistik Gökbekli Tepe hakkında genel, yalın ama aynı zamanda tarihi bilgilerde veren okuyucuyu yormayan bir kitap. Turistik dememde ki sebeplerin bir tanesi kitap dergi şeklinde çok fazla resim kullanılarak yazılmış olmasıdır. Gökbekli Tepe için eğer daha fazla bilgi edinmek için başka kitaplarda okunmalıdır sadece bu kitap çok yetersiz kalır.
Göbekli Tepe
Göbekli TepeLevent Sepici · Sınır Ötesi Yayınları · 201371 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
12 bin yıl öncesini kim merak etmez? Anadolu’da keşfedilen ve dünyanın ilk mabedi olarak kabul gören Göbeklitepe hakkında bilgi elde etmek için çok faydalı bir kitap. Tamamen öğretici nitelikte. Benim gibi meraklılara duyrulur.
Göbekli Tepe
Göbekli TepeLevent Sepici · Sınır Ötesi Yayınları · 201371 okunma
1/10 puan verdi
Çok özür dileyerek bir yıldız verdim. Bu kadar yazım hatası ve anlatım bozukluğu kabul edilemez. Bu kitabı basmadan önce kimsenin okumadığını düşünmek istiyorum.
Göbekli Tepe
Göbekli TepeLevent Sepici · Sınır Ötesi Yayınları · 201371 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.