Merhabalar ...
Bugün @sukriyealtntas moderatörğünde The Kitap Yayınları çıkan #goblinormanı kitabı ile geldim
The Kitap Yayınları kitaptan çıkan her kitabı çok beğendiğimi biliyorsunuz artık
Bu kitabı da gençlere yönelik bir tür bakalım bizi neler bekliyor
Goblin Ormanı
Çocukların hayal dünyasını şekillendirerek , farklı açıdan yepyeni bakış açılarının oluşmasını sağlayan kitabı çok severek okuduk. Sürükleyici ve akıcı anlatımıyla kısa sürede bitirdik. Fantastik bir dünyanın kapılarını aralarken , adeta herkeste bir merak uyandırmayı başarıyor. Hikayeler ile resimler birbirlerini tamamlayan bir bütün olmuş . Kızlarımla en beğendiğimiz kitaplar arasında hemen yerini aldı. Yazarımızın kalemine , yüreğine sağlık
Herkese Selammm
Sevgili anne-babalar ve canım çocuklar, bugün sizlerle hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak, gizem ve macera dolu bir yolculuğa çıkacağız.
Bu kitapta, Hazel’in iç dünyasında
Bugün The Kitap Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Goblin Ormanı kitabıyla geldim.
Hazel iki yaşındayken Ditchmoor Yetimhanesi’ne bırakılır. O günden sonra sessizliğiyle dikkat çeken içine kapanık bir çocuk olur. Ama onun sessizliği sıradan değildir.
Her sabah başka bir renge uyanan gözleri kimsenin göremediği bir şeyin işaretçisidir.
Ve bir gün… O güç uyanır.
Hazel yıllarca bastırdığı içsel gücüyle ilk kez yüzleştiğinde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Bir olay, bir karar, bir kaçış…
En yakın dostu Pete’yle yetimhaneden ayrılmaya karar verirler. Fakat bu kaçış yalnızca bir özgürlük arayışı değildir.
Onları Goblin Ormanı’na karanlık ve büyülü bir dünyaya sürükleyecek adımların başlangıcıdır bu.
Ama işler hiç bekledikleri gibi gitmez.
Pete kaybolur. Hazel gözlerini açtığında kendini yabancı bir evde gizemli bir profesörün yanında bulur.
Kime güvenmesi gerektiğini bilmeden dostunu ararken kendine ve geçmişine dair saklı kalan birçok gerçekle yüzleşmek zorunda kalır...
Hazel’in içsel gücünü keşfetme yolculuğu bana şunu düşündürdü.
İnsan bazen kendinden bile sakladığı şeylerle yüzleşmeden büyüyemez..
Okuması keyifli bir kitap arıyorsanız Goblin Ormanı'na bir adım atın derim...
Bazı ormanlara yalnızca kaybolmayı göze alabilenler girebilir…
Yıllarca sakladığınız bir sır bir gün karşınıza dikilirse kaçmayı mı seçersiniz yoksa cesaretle gözlerinin içine mi bakarsınız
ANNA KEMP -GOBLİN ORMANI
Karakterimiz Hazel yetimhanede büyüyen bir çocuktur.
Sessiz ve sıradan geçen bir hayatı olmuştur ve burada tek arkadaşı ise Pete'dir.
Bir gün Hazel ve Pete yetimhaneden kaçmaya karar verirler ve o an olaylar çığrından çıkar.
Peteyi esrarengiz yaratıklar kaçırır ve arkadaşını da yalnız bırakmak istemeyen Hazel de ormana peşinden gider.
Goblin ormanına adımını attıktan sonra bilinmeyen bir dünyanın gizemi ile karşılaşır.
Arkadaşını kurtarmak ister bir yandan da kaybolmamak ve tekrar yetimhaneye dönmek ister.
Bu gizemli ormanda arkadaşı Peteyi bulabilecek mi cesareti mi kazanacak yoksa maceranın peşinden mi gidecek Hazel'in macerasını Siz de okumak ister misiniz
Goblin OrmanıAnna Kemp · The Kitap Genç · 202546 okunma
“Burada her şey mümkün ama her şeyin bir bedeli var.”
Selamlar
Bugün oğlumla keyifle okuduğumuz, çocukların hayal gücünü ateşleyen bir kitapla geldim.
Anna Kemp ~ Goblin Ormanı
Yetimhanede büyümüş Hazel, sıradan ve sessiz geçen bir günün ardından en yakın arkadaşı Pete ile birlikte kaçmaya karar verir. Bu kaçış, onları gizemli bir kapıdan geçirerek bambaşka bir dünyanın kapılarını aralar.
Ama bu ormanda her şey göründüğü kadar masum değildir. Fısıldayan ağaçlar, gölgelerde saklanan yaratıklar ve gözünü hırs bürümüş goblinler… Hazel ile Pete kısa sürede anlar ki; bu dünyada hayatta kalmak için sadece cesaret değil, aynı zamanda dostluk ve fedakârlık da gerekiyor.
Hazel’in yolculuğu bize hatırlatıyor ki; karanlık ormanların içinde bile ışığa çıkan bir patika vardır.
Peki sizce Hazel ve Pete, Goblin Ormanı’ndan sağ çıkabilecek mi?
“Şimdi umudunu kaybetme, unutma her zaman umut vardır.”
Goblin OrmanıAnna Kemp · The Kitap Genç · 202546 okunma
“İçindeki büyü için savaş…”
Kitabı kapattığımda aklımda kalan cümle bu oldu.
Hazel’ın korkularını yenip arkadaşını kurtarmaya çalışması, büyüsünü keşfetmesi, bana da güç verdi diyebilirim.
Eğer sen de sıradan dünyadan biraz uzaklaşıp goblinlerle dolu karanlık ama büyülü bir ormana adım atmak istiyorsan, mutlaka oku!
GOBLİN ORMANI
Tüm hikaye, Hazel'in on birinci doğum gününde başladı. Mutsuz çocukların olduğu Ditchmoor Zavallılar Okulu tezgahında sebzeleri soyuyordu. Ve işte Elsie, yine onu uyarıyordu
Goblin Ormanı
Ditchmioor Zavallılar Okulu , böyle diyorlar kendi aralarında kaldıkları yetimhaneye.
Hazel , bu yetimhanede yıllardır yaşayan küçük bir kız çocuğu. Müdireler tarafından sürekli ayak işleri yaptırılan , canları istediğinde kötülüğe kilitlenen tabi ki diğer çocuklar tarafından da zorbalığa uğrayan zavallı bir kız.
Tek arkadaşı Pete , onu gerçekten seviyor ve olduğu gibi kabul ediyor. Birlikte gece yarısı gizlice yatakhanelerden sıvışıp Pete'in aşırdığı yiyeceklerle yetimhanenin karşısındaki devasa Goblin Ormanı 'nı seyredip sohbetler ediyorlar.
Kaçmayı düşündükleri vakitlerde , arkadaşı Pete 'i çamura düşüren kıza sinirlenince içinde birşeyler harekete geçiyor ve ne olduğunu anlayamadan kendini yetimhanenin dış kapısında buluyor. O atılınca , Pete de kaçıyor ve birlikte başından beri planladıkları şekilde ormana Vahşi Çocuklara katılmaya gidiyorlar.
Ormanda Pete , Hazel göremeden ve anlayamadan kaçırılıyor ve Hazel de kendini şehirde bir profesörün evinde uyanmış buluyor.
Peki bu sadece bir iyilik miydi ? Profesörün gizli çalışma odasında neler saklı? Periler ile ilgisi ne ?
Hazel , arkadaşı Pete'i bulabilecek mi?
Ve en heyecanlı kısmı ise Pete'i ararken bu yolculukta tanıştığı diğer periler kimler ve Perig ona nasıl yardımcı olacak ?
Umutla ve sihirle dolu bu macerada hazırsanız Goblin Ormanı ve haritası sizi bekliyor.
Kitapları Kurtaran KediGoblin Ormanı