Sam Holland
KORKUNÇ CİNAYETLER İŞLENİYORDU... İngiltere'nin dört bir yanından bir dizi cinayet haberi geliyordu. Hepsinin yöntemi farklı olsa da her biri dehşet verici ve acımasızdı. FAKAT KATİL DAHA YENİ BAŞLAMIŞTI. Jess Ambrose, evi ateşe verildiğinde kendini koca bir soruşturmanın ortasında buluverdi. Kocası ölmüş ve polis onu ararken, o kaçmayı tercih etti. Tek umudu, onun masum olduğuna inanan tek kişi olan, görevden uzaklaştırılmış dedektif Nate Griffin'di. VE DÜNYAYI DEHŞETE DÜŞÜRECEKTİ... Çok geçmeden Jess ve Griffin akla hayale gelmeyecek bir şey keşfettiler; bu katil, cinayetlerini dünyanın en meşhur seri katillerini taklit ederek işliyordu. Ama artık taklit etmek ona yetmiyordu. Basının Gölge Adam adını taktığı katil, kendi şaheserini yaratmaya hazırdı ve bu daha önce görülmüş her şeyden daha korkunç olacaktı...
400 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 5 Nisan 2022

Puan vermedi
"Kaderi görmezden gelmek sen ne kadar istesende onu ortadan kaldırmıyor.. " Herkese selamlar sevgiler
Puan vermedi
Kitabı pek istekli almadım açıkçası. Çünkü sıradan denilebilecek bir kapağa sahip, adını ilk kez duyduğum bir yazar tarafından kaleme alınmış ve ilk kez kitabını okuduğum bir yayınevine ait. Kitabı alırken de, okumak için kapağını açtığımda da, böyle güzel, böyle akıcı bir kurguyla karşılaşacağım aklımın ucundan bile geçmemişti. Kitapta, ünlü seri katillerin işlediği cinayetleri kopyalayıp aynı yöntemle öldüren biri veya birilerinin peşine düşüyoruz. Konu klişe olsa da kurgusu aksamadan, hızlı bir şekilde akarak ilerliyor. Olaylar arasında çıkarımlarda bulunabilmemizi sağlayan kuşku tohumlarını da serpmiş yazar fakat üzülerek belirtmeliyim ki finali hem bana absürt geldi, hem de hikâye tam anlamıyla sonuçlanmadı. Daha doğrusu son 14 sayfada geçen bir karakter bu örüntüye ters düştü. Hadi tüm bunları da geçtim, serinin devam kitapları farklı bir kurgu ve farklı karakterle devam ediyor. Yani finalde ne gerek vardı başka bir karakteri de dahil etmeye diye yazara sormak istiyorum. Titizlikle inşa ettiği her şey bizzat kendi eliyle bozuldu, büyük bir gürültüyle yıkılıverdi. Kitabın puanı 4,13. Aynı zamanda "Büyük Suçlar" serisinin de ilk kitabı. Seri şimdilik dört kitaptan oluşuyor. Her ne kadar finali beni üzse de, okuduğuma elbette pişman olmadım. Hatta son 14 sayfayı beynimden silerek bu yazarı okumaya devam edeceğim. Umarım aynı hatayı bir kez daha tekrarlamaz.
Bayıldımm..
10/10 puan verdi
Seri katillere ilginiz varsa mutlaka okumalısınız . Konuya akışa bayıldım diyebilirim. Bu tarz başka kitaplar varsa yorum olarak belirtirseniz sevinirim. Çok çarpıcı ve etkileyici bir konuydu çok hızlı bir şekilde okuyup bitirdim tavsiye ederim
10/10 puan verdi
GÖLGE ADAM Dünyanın en kötü katillerini kopyaladı şimdi hepsini geliştirme zamanı. Jess Ambrose'un kızı ve eşi ile sıradan bira hayati vardı.( Tabi bize göre onların sıradanları biraz farklı) Bir gün evinde çıkan yangın ile daha doğrusu ateşe verilmesi ile hayatı tamamen değişti. Kocası bu yangında ölür. Polis ekipleri araştırma ve soruşturma sürecinde ise kızını ailesine bırakıp kaçar. Onun tek amacı ise suçsuz olduğunu ispat etmek istemesidir. Ve onun masum olduğuna inanan tek kişi görevden uzaklaştırılmış olan dedektif Nate Griffin'dir. İkisi bu olayı çözmek isterler ve buldukları detaylar ise onları katile adım adım götürecektir. Çünkü katilimiz bir taklitçidir. Dünyanın en ünlü seri katillerinin işlediği cinayetleri taklit eder ama kan ve dehşet ona yetmez çünkü o kendini imkansızı yaparken hayal eder kendine bir şaheser yaratmak ister. Onu yakalamak ise hiç ama hiç kolay olmayacaktır.
Puan vermedi
Gölge Adam / Sam Holland Selam Sıkı polisiye gerilim tutkunlarının soluksuz okuyacağı serinin ilk kitabıyla sizlerleyim .
Puan vermedi
⁣ Dedektif Cara ve Noah’ın gerilim yüklü kovalamacasında nefesimi tuttum. Ama beni asıl çarpan, Jess’in yaşadığı travma oldu. Onun evini yakan, eşini öldüren kişi olarak suçlanması… Hastaneden kaçışı, adaletle yüzleşme çabası… Her sayfa bana “gerçek ne, kim doğruyu söylüyor” diye sordurdu. ⁣ Ve katil… Katilin kim olduğunu öğrendiğimde kelimenin tam anlamıyla donakaldım. "Herkes şüpheli olabilir" klişesinin ne kadar doğru olabileceğini gösteren nadir kitaplardan biri bu. ⁣ Psikolojik derinliği, karanlık atmosferi ve gerçekçi detaylarıyla tam anlamıyla sürükleyiciydi. Cinayet sahneleri zaman zaman mideme oturdu ama bu kadar etkilenmek de kitabın gücünü gösteriyor bence. ⁣
Gölge Adam
Ben nasıl bir kitap okudum böyle? Polisiye-gerilim okumayı bu yüzden seviyorum işte. Temposu hiç düşmüyor. Gölge Adam'da da öyle oldu. Hatta şu sıralar yoğunluktan okumalara
Sam Holland
Kitaptaki ana karakter Jess bir kız annesidir Doğuştan acıya duyarsızlık sendromu diye bir rahatsızlığı vardır Hiçbir acıyı, sıcağı ve soğuğu hissedememektedir Fakat dokunmayı ve duyumsamayı hissedebilmektedir Kendine zarar vermekten hoşlanmaktadır Kocasıyla mutlu bir ilişkileri de yoktur Aralarında bir düşmanlık vardır Bir gece evinde yangın çıkar Eşi o sabah erkenden Londra ya gideceğı icin alt katta yatmaktadır İste bu yangında kocası ölür. Kızı ve kendisi kurtulmuştur. Kendine geldiğinde başında bir polis memurunu bulur ,evi kundaklanmıştır. Ne yazık ki bütün deliller Jess i göstermektedir. Jess bu işten kendini temize çıkarabilecek midir? Eserde, katil veya katiller ,daha önce seri cinayetler işlemiş olan ünlü seri katillerin cinayetlerin kopyalayıp aynı yöntemle cinayetler işliyorlar . Sizlerinde bu tür konulu kitaplara ilginiz varsa severek okuyacağınız tahmin ediyorum Dedektif Cara ile Noah ın peşinden bende #gerilim dolu olaylara koşturdum. Cinayetler açıklayıcı olunca insan ister istemez ürperiyor.Nefesimi tutarak okudum desem yalan olmaz Olaylar olaylar cinayetler cinayetler hele o toplu cinayetler insanının tüylerini ürpertiyor... Katili tahmin edebildin mi dersiniz evet ettim ve yanılmadığımı fark etmek güzeldi Akıcı ve oldukça çarpıcı ve etkileyici bir eserdi. #polisiyegerilim okumayı sevenlere tavsiye ediyorum. Kalın sağlıcakla @yediverenyayinlari @senemturkmen @samhollandbooks #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi @acayipkitaplar
8/10 puan verdi
Dünyanın en kötü katillerini kopyaladı,şimdi de hepsini geliştirmeye hazır…. Dünyanın en kötü katillerinin yaptıklarını düşünün demek istemezdim ama düşünün.Varlığını kanıtlamaya çalışmak için onların yaptıklarını kopyalayan çok zeki bir katil ve maşa olarak kullandığı yardımcısı… Her katil bilinmek ister bunun için yakalanmak pahasına da olsa ipucu bırakır. Ama katilimizin bıraktığı ipuçları onu değil maşasını yakalattı. Herkes bitti diye düşünürken korkunç cinayetlerin yeniden başlayacağını bi tek o bilir ; GÖLGE ADAM…. Evet Gölge Adamın daha ne kadar acımasızlaşacağına bir sonra ki kitapta şahit olacağız . Diyeceğim şu ki dostlar ters köşe yapan polisiye kurgu istiyorsanız kesinlikle okuyun. Ama uyarıyorumm mideniz kaldırmayabilir .
10/10 puan verdi
"GÖLGE ADAM" "Doğuştan acıya duyarsızlık sendromu diye bir rahatsızlığım var, hiç acı hissetmiyorum, sıcağı ve soğuğu hissedebiliyorum, dokunmayı ve duyumsamayı hissedebiliyorum ama

Sam HollandYazar · 0 kitap
Her zaman karanlık ve korkunç olana hayran olan Sam Holland, 2022'de suç gerilim dünyasına giriş yaptı. İlk romanı The Echo Man, geçmişteki kötü şöhretli gerçek katilleri kopyalayan bir seri katilin uğursuz tasviriyle okuyucuları ve eleştirmenleri şok etti ve büyüledi. The Twenty, Daily Mail'den 'sürükleyici okuma... gerilim dolu' ve en çok satan yazar AJ Finn'den 'zeki ve düşünceli' gibi eleştiriler alarak bir yıl sonra geldi. Kitapları ABD, Almanya ve Hollanda da dahil olmak üzere dünya çapında 14 ülkede yayınlandı ve Hollanda Thrillerfestival'de ilk kitabı Bronz Yarasa, üst üste iki yıl en iyi gerilim romanı dalında Gümüş Yarasa ödülünü kazanan ilk yazar oldu. Louisa Scarr olarak da yazar ve Last Place You Look ile başlayıp Out of the Ashes ile biten Butler ve West polisiye suç gerilim romanlarının yazarıdır. Temmuz 2024'te Gallows Wood ile başlayan, bir polis köpeği eğitmeni hakkındaki yeni bir dizi. Bunu 25 Şubat'ta Memorial Park izleyecek. Kuklacı, Büyük Suçlar serisinin üçüncü kitabıdır ve şu anda piyasadadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.