Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış

Güldeste

8.210 üzerinden
28 Puan · 4 İnceleme
210 syf.
Bu eseri fakülte yıllarımda okumuştum. 2. el olarak aldığım bu kitabı çok beğenmiştim. O zamanlar yazarının divan edebiyatı ile ilgili çalışmalarını yakından takip eder ve beğenirdim. İçinde esprili kıssalar olan bir kitap. Ancak yine de 2. okuyuşumda kitaptan sıkıldım.
Puan vermedi
Sen her çağda yeniden doğar, her bahçede yeniden açarsın mazlume, yanmak ve yakmak için. Yanışta mısın mazlume ve seni yandırmak için yarışta mı sefiller?
Puan vermedi
Şiir, görülmez; ancak kalbe doğabilir. Kalpleri titreten de, çizik çizik eden veya süsleyen de bir hissin ilhamıdır genellikle; bir zamanın akışı, bir ruh sıkıntısı yahut bir hazzın coşmasıdır. Heykel gibi, resim gibi bütüne dayalı bir sanata dönüşüveren bu küçük kitap, edebiyat...
210 syf.
Hikmetin, derin bakışın ve ince düşüncenin eşsiz meyvelerini sunmuş yazar bu eserinde. Bir oku bin düşün bin hisset nevinden manidar ve veciz sözler, anekdotlar adeta dudak uçuklatıcı.Gönlünüze bereket ey ecdad.