Neşe Cengiz
Hayat bulmacası yenmişti Fahri’yi. Yanlış cevap vermişti. Bir sonraki baskıyı bekleyip düzeltme şansı verir mi adama? Zaten ertesi günün gazeteleri de işin gerçeğini sekiz sütuna manşet yapacak değildi. Dünyada insan suretiyle gezen onca canavar varken herkesin başına gelirdi bu işler. Bulmaca karesinden bile küçük bir haber geçti gazetenin orta sayfalarında... Safdiller, sinsiler, enayi avcıları, temizlik hastaları ve daha çeşit çeşit karakter, hayatın karşılarına çıkardığı sürprizlerle başa çıkma mücadelesi veriyor. Bir adım sonrasını hesaplarken tökezliyor, gırtlağına kadar öfkeye batınca çareyi kimi zaman deliliğe teslim olmakta buluyor. Neşe Cengiz, Gün Doğmadan Neler Batar’da hepimize soruyor: “Dünyada insan suretiyle gezen onca canavar varken bunca talihsizliğin içinde sahi en son ne zaman gülmüştük?” “Bak, şuradaki aynı ben,” dedirten satırlardan payımıza düşenle mizah dolu bir yolculuğa çıkıyoruz.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 57 dk.Sayfa Sayısı: 104Basım Tarihi: Eylül 2024Yayınevi: Metinlerarası Kitap
ISBN: 9786256566248Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

104 syf.
Puan vermedi
“Doğum gününüz kutlu olsun..”
Sonunu merakla beklediğiniz birbirinden güzel onlarca öykü.. Her biri bizden, yanıbaşımızdan karşımızdan ya da tam da içimizden.. Buraya alıntıladığımdan daha fazlası hayatımızda alıntılanmış gibi. Hele bazı hikayeleri soluksuz okudum desem yeridir.. Okumaya nedenli/ nedensiz uzun ara verdiğim şu son dönemlerimde elimde olup aklımda kalmayı başaran bir kitap oldu, hem kısa öyküler oluşundan hem merak uyandırışından hem de yazarı Neşe oluşundan.. :))
Neşe
Neşe
’cim yüreğinin esinine kaynak olmuş kalemine sağlık.. Öykülerinden bazıları beni daha meraklandırırken bazıları sürecinde işledi içime. Yine çok güzeller.. Başka hayatlara yelken açmak, biraz nefes almak, yeni bir kitap okumuş olmak, güzel betimlemelere tanık olmak ya da.. gibi muhtelif nedenleriniz halihazırdaysa beklemeden okuyun derim. Aynı keyfi subjekjtif lezzetlerle mutlak’a yakın alacaksınızdır diye düşünüyorum.. Son bir açıklama daha; başlık bilindik bir cümle gibi dursa da, beni motive eden/ içten/ olumlu ve gülümseten “Bagajdaki Sesler” isimli öyküden aldım, ayrıcalığı da başlığında/n olsun istedim.. Keyifli okumalar/l/a..
Gün Doğmadan Neler BatarNeşe Cengiz · Metinlerarası Kitap · 202413 okunma
104 syf.
Puan vermedi
YOKLUĞUYLA YANIMIZDA KALANLAR'A...
Şahsi tercihim doğrultusunda bu platformda inceleme yapmayı bırakalı bir hayli uzun zaman oldu. Zaten işbu yazı da, bir inceleme değil, bir iç dökme, bir ahde vefadır... Seneler senelerrr evvelinde, nicelik olarak minik, nitelik olarak ise devâsa bir kitap söyleşi grubumuz vardı. Neşe öğretmenim ile o grup çerçevesinde kesişen yollarımız,
Gün Doğmadan Neler BatarNeşe Cengiz · Metinlerarası Kitap · 202413 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.