Günümüz Akaid ve Kelam Problemleri

İbrahim Coşkun

Günümüz Akaid ve Kelam Problemleri Gönderileri

Günümüz Akaid ve Kelam Problemleri kitaplarını, Günümüz Akaid ve Kelam Problemleri sözleri ve alıntılarını, Günümüz Akaid ve Kelam Problemleri yazarlarını, Günümüz Akaid ve Kelam Problemleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Müslüman, aklını ve duygularını, teslim olduğu dinin, kendisine çizdiği oldukça geniş alanda ve Allah'ın dışındaki tüm kullukları reddeden bir özgürlükle kullanır. Ruhî gıda ile nefsin arzularını karıştırmaz. İnsanların çoğunluğu, bir şeye doğru ve güzel dese bile o, "uydum kalabalığa" diyemez. Her hangi bir kimsenin sanat saydığı veya güzel dediği bir şeyi, düşünmeden ve inancına danışmadan kabullenemez.
Sayfa 167
"İçinizdeki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları Lütfu ile zenginleştirir. Allah lütfu bol olan ve hakkıyla bilendir." (Nur,24/34)
Sayfa 76 - Kitap Dünyası
Reklam
Deizm'in İç Çelişkisi
Rasyonalistlerin ilâhî dinlere alternatif olarak ileri sürdükleri deizm, dinî hayatın mahiyet ve fonksiyonuna ters düşen bazı anlayışları bünyesinde barındırmaktadır. Âlemle ve insanla ilişkisi olmayan, bir Allah tasavvuru, dinî duygu ve düşünceyi tatmin edemez. İman hayatında; dayanma, bağlanma, teslim olma, dua ve tevbe merkezi bir yer işgal eder. İnsan kendisiyle veya âlemle ilgilenmeyen bir Tanrıya nasıl ve niçin dua etsin? Böyle bir Tanrıya inanmak ne işe yarar?
Sayfa 51
Çocuk neyi sormuşsa ona cevap verilmesi de önemlidir. Soru cevaplandırılmadan önce soruyu sordurtan sebepler öğrenilmeye çalışılmalıdır. Aksi takdirde hemen cevap vermek, çocuğu yanlış anlamalara götürebilir.
Sayfa 14
Herhalde İslâm'ın yirminci asrı, Avrupa'nın yirminci asrından çok daha mütekâmil bir seviyede bulunacaktır. Bundan dolayı bizi avrupalılaştırarak eritmeğe çalışmak bir sapıklıktır. Fakat Avrupa'yı bizim içimizde eritip bize benzetmeğe çalışmak bilakis bir görevdir.
Sayfa 43 - Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır
Bu göz ile bu alemde bütün nurani varlıkları yaratan Allah 'ın görülmesini beklemek, en azından, fizik kanunlarına zıt bir anlayış olur. Konunun başka bir yönü de insanların bu dünyada imtihan olmalarıdır. Allah’ın görünmesi bu imtihan sırrına da ters düşer. Bu dünyaya gönderilișimizin gayesi Allah'ı tanımak ve ibadet etmek olduğuna göre ve insanlarda inanıp inanmamak arasında bırakıldıklarına göre, eğer göz ile görme olsaydı o zaman herkes ister istemez inanmak zorunda kalacaktı ve imtihan sırrı ortadan kalkacaktı. O zaman Ebû Cehil gibi kömür ruhlular ile Hz. Ebû Bekir gibi elmas ruhlular aynı seviyede kalırdı.
Reklam
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.