10 ve 11.yy.larda yaşamış, hukuk, hadis, metod, milletler, dinler, tarih, soybilimi, siyaset, ilâhiyat, edebiyat… alanlarında uğraşmış, 400 eser yazmış olan Endülüslü şair, mezhep imamı, filozof, polemikçi ve hukuk bilgini İbn Hazm’ın en önemli eserlerinden biridir. Klâsik İslâm edebiyatında, boyuna geçen pek çok terim vardır. Gül, Bülbül, Güvercin Gerdanlığı bunlardan yalnız bir kaçı. Güvercin Gerdanlığı; ölünceye kadar çıkmayan ‘aşk zinciri’ anlamına gelen bir semboldür..
Kitabın Çevirisini yapan Mahmut Kanık, kitabı iki ana dalda hazırlamış, ilk bölümde İbni Hazm'ın Güvercin Gerdanlığı eseri verilirken diğer bölümde Endülüs Edebiyatı ve Hazm’ın hayatına dair bilgiler verilmiştir.
Asli eserde, şiir, öykü, kaside, ayet, hadis, siyasi ve sosyal olaylar ele alınarak içerik zenginleştirilmiş ve AŞK 30 başlık altında incelenmiştir.
Okuyacak olan kişileri oldukça düşündürecek hemen geçilmeyen defaatle mütalaa edilip altı çizilmesi gereken sözlerin olduğu okuması zevkli bir kitaptır. Okuyup fikir edinmek isteyenler için bir kaç alıntımı bırakıyorum.
#76405958#76404419#75100048Kitap ile Kalın..