Rıfat Ilgaz
Hababam Sınıfı... Her okulda vardır böyle bir sınıf! Derslerde şiirler, mektuplar yazılır; akla hayale gelmeyecek şakalar yapılır. Dersi kaynatmak, sözlüden ya da yazılıdan kurtulmak için bin bir haylazlık... İlk baskısı 1971 yılında yapılan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’da sınıfın haylazlarının şamatası devam ediyor. Rıfat Ilgaz, eğitim sistemindeki bozukluğu, yöneticilerin ve eğitimcilerin halini, öğrencilerin gözünden aktarmaya devam ediyor bu kitapta da... Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı romanından uyarladığı Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Baskında ve Hababam Sınıfı Uyanıyor adlı tiyatro oyunlarını okurken, kendinizi hiç yabancısı olmadığınız sınıfın şenlikli ortamında bulacaksınız. Hepimizin sınıf arkadaşlarımıza, hocalarımıza, derslerimize ait birbirinden ilginç anıları var. Kitapta bu anıların birkaçına rastlayacaksınız; kiminiz çocukluk, kiminiz ilkgençlik günlerinizi yeniden yaşayacaksınız. Sınıfta kalan kim? Sistem mi, Hababam Sınıfı mı?
124 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 29 Nisan 2016

124 syf.
8/10 puan verdi
Uzun süredir koltukların altında olan, sağda solda kalan bu serileri de okumuş oldum. Çocukluğumuzun kahramanları bunlar. Ama okumanın, kitabın yaşı olmaz. Herşeyi okumak, Her kitaptan birşeyler almak önemli.
Hababam Sınıfı Sınıfta KaldıRıfat Ilgaz · Çınar Yayınları · 2017553 okunma
124 syf.
10/10 puan verdi
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
, Türk şair, romancı ve öykü yazarı
Rıfat Ilgaz
'ın 1969 yılında sahnelenen ve Hababam Sınıfı serisinin üçüncü kitabı olarak 1972'de yayımlanan tiyatro oyunudur. Sınıfın haylazlarının şamatası devam ediyor. Eğitim sistemindeki bozukluğu, yöneticilerin ve eğitimcilerin halini, öğrencilerin gözünden aktarmaya devam ediyor bu kitapta da... Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, adlı tiyatro oyunlarını okurken, kendinizi hiç yabancısı olmadığınız sınıfın şenlikli ortamında bulacaksınız. Hepimizin sınıf arkadaşlarımıza, hocalarımıza, derslerimize ait birbirinden ilginç anıları var. Kitapta bu anıların birkaçına rastlayacaksınız; kiminiz çocukluk, kiminiz ilkgençlik günlerinizi yeniden yaşayacaksınız. Sınıfta kalan kim? Sistem mi, Hababam Sınıfı mı?
Hababam Sınıfı Sınıfta KaldıRıfat Ilgaz · Çınar Yayınları · 2017553 okunma
112 syf.
10/10 puan verdi
Rıfat Ilgaz, eğitim sistemindeki bozukluğu, yöneticilerin ve eğitimcilerin halini, öğrencilerin gözünden aktarmaya devam ediyor bu kitapta da. Kitabın sonunda ders niteliğinde etkili mesajlara yer verilmiştir.
Hababam Sınıfı Sınıfta KaldıRıfat Ilgaz · Çınar Yayınları · 1998553 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.