Adaletin ve Birliğin Felsefesi

Mesud Topal
"Her ne ararsan kendinde ara...” Anadolu’nun derin yaralarını sevgiyle iyileştiren bir bilge, çağların ötesine ışık tutan bir yol gösterici: Hacı Bektaş Veli. Çok satan Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun kitabının yazarı Mesud Topal bu kitabında Hacı Bektaş Veli’nin derin tasavvuf öğretilerini, halkın gönlünde kök salan sözlerini ve insanlığa armağan ettiği evrensel değerleri keşfetmeniz için bir anahtar sunuyor. Moğol istilalarının karanlığında dahi bir umut meşalesi yakan bu büyük düşünürün hikâyesi, size büyük ilham verecek. Sayfaları çevirdikçe sadece bir tarih yolculuğuna çıkmayacak, kendi içdünyanızın derinliklerine de ineceksiniz. Bu kitap, yüzyıllar öncesinden gelen bir sesin, günümüzün karmaşasına rehberlik eden bir çağrının hikâyesidir. Kendini anlamak ve hakikati bulmak isteyenler için...
104 sayfa

9/10 puan verdi
Adaletin ve hoşgörünün sembolü olan Horosan'lı Hacı Bektaş Veli'nin öğretileri, asırlar boyunca insanlığa rehberlik etmiş ve evrensel değerlerin taşıyıcısı olmuştur. @mesudtopal 'ın
Hacı Bektaş Veli - Kuvvetini Mazluma Değil Zalime Kullan
Hacı Bektaş Veli - Kuvvetini Mazluma Değil Zalime KullanMesud Topal · Destek Yayınları · 202546 okunma
10/10 puan verdi
Merhaba Bugün sizinle Anadolu'nun derin yaralarını sevgi ile iyileştiren bir bilge, çağların ötesine ışık tutan bir yol gösterici : Hacı Bektaş Veli ile tanıştırmak istiyorum.
9/10 puan verdi
@mesudtopal 'ın kaleminden çıkan #kuvvetinimazlumadeğilzalimekullan isimli kitabın yorumu ile geldim bugün.@destekyayinlari tarafından basılmış.Hacı Bektaş Veli ile ilgili çok önemli, değerli
Puan vermedi
Selamlar, haftanın başında en zorlandığım konulardan birisi olan Felsefe ile ama bir fark bu kez çağlar öncesinden hala günümüze ve hatta geleceğe de ışık tutmaya devam eden usta isim ile geldim.. Hünkar Hacı Bektaşi Veli… Üzerinden 3 yıl geçmiştir, Kapadokya seyahatim esnasında Müzesini de görme şerefine eriştiğim bu büyük zat için tüm övgüler boşa değildir emin olun.. Umarım ziyaret etmesi sizlere nasip olur.. Doğum tarihi hakkında farklı ihtilaflar olsa da 1209 yılını esas sayıyoruz. Asıl ismi ise Mehmet, Bektaş ise kendisine verilen mahlastır. Ahmet Yesevi müritlerinden eğitim alır. Sonrasında tasavvufa yönelir. Batıni ve zahiri ilimlerde eğitimini tamamladıktan sonra bugünkü Nevşehir Hacıbektaş’ı yurt edinir.. Özellikle yaşadığı döneme damga vurmuş ve Anadolu’nun Türkleşmesi, müslümanlaştırılması konusunda da lider rolü üstlenmiştir.. Bektaşilik tarikatı, 4 kapı ve 40 makam esasları detayları en çok ilgimi çeken kısımlarıydı.. Yeniçeri Ocağı için, manevi lider olarak Hacı Bektaş Veli ve öğretilerini örnek almaları, bu bağ sayesinde Osmanlı devletinin askeri gücünün gelişmesi ve başarısı muazzam bir durum.. En can alıcı kısım ise Hacı ve Hünkar lakaplarının hikayesi olabilir sanırım.. Her okuduğum sayfada yeni bir öğretinin ve ardındaki mananın yansıttığı gerçekler, kendi iç dünyamıza yapılan yolculuk gibiydi.. Okumayanlar için gönülden tavsiyem olsun..
Kuvvetini Mazluma Değil Zalime Kullan
10/10 puan verdi
Herkese Merhaba ✓ • Bugün 𝐌𝐞𝐬𝐮𝐝 𝐓𝐨𝐩𝐚𝐥'ın yayıma hazırladığı 𝐊𝐮𝐯𝐯𝐞𝐭𝐢𝐧𝐢 𝐌𝐚𝐳𝐥𝐮𝐦𝐚 𝐃𝐞𝐠̆𝐢𝐥 𝐙𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞 𝐊𝐮𝐥𝐥𝐚𝐧 kitabıyla geldim. °Hacı Bektaş Veli Horasan da dünyaya gelmiş ruhunu tasavvufun engin okyanusunda şekillendirmiştir. Verdiği öğütler söylediği sözler ile bir rehber niteliğindedir. İnsanın makam mevkine değilde sadece ruhuna yönelik söylediği sözler ile gönüllerde taht kurmuş yüce bir insandır.Yazarımız Mesud Topal da bu kıymetli insanın yaşadığı zaman içerisinde olan olayları söylediği sözleri bir mercek altında incelemiş verilmek istenen mesajları okurlarına net bir anlatım tarzıyla ve farklı yönleri ile değerlendirmiştir. Hacı Bektaş Veli hakkında bilmediğim hikayeleri ve sözleri okumak manevi anlamda çok güzeldi .Eğer sizde okumak isterseniz tavsiye ederim. √√√
10/10 puan verdi
Herkese Selamlar Bu seferki eserimde sizlere Hacı Bektaş Veli’nin hayatını ve o çok beğendiğimiz alıntıları ile geldim. Kitapta alıntı çok çok vardıki ben çok sevdim kalemim hep elimdeydi. Bu yayın evinin bu tarz tasavvuf kitaplarını çokça seviyorum. Ruhuma şifa gibi geldi diyebilirim. Hacı Bektaş Veli 1209 yılında gerçek adı Mehmet olarak dünyaya gelmiştir. Belli yaştan sonra tasavvufa gönül verdiği için zaman içinde adı değişmiştir. Adının değişmesi hikayeside kitapta yer verilmiştir. Hacı Bektaş Veli yaşadığı döneme damga vurmuş ve Anadolu’nun Türkleşmesi,Müslümanlaştırılmasında lider rolü oynamıştır. Tasavvuftada en yaygın isimlerden biridir. İslam’ın evrensel eşitlik mesajı insanlar arasında barış ve kardeşlik içinde yaşamanın mümkün olduğunu gösteren bir rehberdir. Bunuda bizlere Hacı Bektaş Veli aktarmıştır. Ben sizlere en beğendiğim alıntıları paylaşacağım kısa ama gerçekten dolu olan bir kitabı mutlaka okuyunuz. -İnsan öfkelenince aklı başından gider… -Allah’a ulaşmanın üç yolu vardır. Birincisi nefsi davranışlardan kaçınmaktır. İkincisi insanın kendi özünden kopmasıdır. Üçüncüsü insanın kendi sıfatlarınsan kopmasıdır buda ruhu anlamak ve onu bilmekle düzelir. -Dinine dizinle değil kalbinle bağlan!!! -Özünü bilirsen, özürden kurtulursun.
9/10 puan verdi
. . Uzun zaman sonra bu türde okuma yaptım ama nasıl iyi geldi anlatamam. . Yazarımız Hacı Bektaş Veli’nin yaşayış tarzını,onun öğütlerini,başına gelen olayları ve özellikle insana yaklaşma biçimini tam da benim anlayacağım dilde yalın bir şekilde kaleme almış. Ben daha ağır olur okuduğumu anlamakta zorluk çekerim diye düşünmüştüm ama bir günde altını çizdiğim çok fazla sözüyle rahatlıkla okudum. . Onun düşünceleri ve günümüzde ki yaşadığımız hayat ile karşılaştırdığımızda yazara tümüyle hak verdim. Artık herkesin kendini düşündüğü,yalnızlaştığı,özellikle kalp kırarken hiç düşünmediği o kadar doğru ki.. Öze dönmenin güzelliği,insanların eşitliği,iyiliğin kazanacağını bir kez daha anlıyoruz. . Sizlerde bu türde okumayı seviyorsanız gönülden tavsiye ediyorum
10/10 puan verdi
Hacı Bektaş Veli, Bektaşilik tarikatının kurucusu, Anadolu’nun derin yaralarını sevgiyle iyileştiren bir bilge, çağların ötesine ışık tutan bir yol gösterici. Mesud Topal kitapta Hacı Bektaş Veli’nin hayatını, özlü sözleriyle beraber hayat felsefesini, bireysel ahlakı, toplumsal düzeni, evrensel çağrısıyla insanlığa bir uyanış daveti olarak geçmiş ve günümüze göre yorumlamıştır. Kitabı okurken öğrendiğim bir çok bilgi bir çok özlü söz oldu. En önemlisi de birlik ve bareberliğin önemi ve güzelliğini daha iyi anlamış oluyoruz. Hacı Bektaş Veli be Ahi Evran’ın dostluğu birlik ve beraberliği de buna çok güzel bir örnek olarak anlatılmış “Hacıbektaş’a gidip Hacı Bektaş Veli’nin türbesini ziyaret ettiğinizde göreceğiniz şey farklı insanların birlik beraberliğidir. Sünni de, Alevi de aynı sudan içmekte ve Alevi de Sünni de Kerbela’da olup bitenlere acı ve üzüntü çekmektedir. Böylesine ortak değerlere sahip insanların ayrışması zaten akla, mantığa uygun değildir.”
10/10 puan verdi
KUVVETİNİ MAZLUMA DEĞİL ZALİME KULLAN HAZIRLAYAN: MESUD TOPAL YAYINEVİ: DESTEK YAYINLARI SAYFA SAYISI: 104 PUANIM: 10/10 Merhabalar.... Bugün #kuvvetinimazlumadeğilzalimekullan ile geldim. Felsefi tarz ve düşünmeyi sevenlerin çok beğeneceği bir kitap. Kitapta bizi eserin adından da anlaşılacağı gibi, gücün ve adaletin nasıl kullanılması gerektiğine dair önemli mesajlar bekliyor. Hacı Bektaş Veli'nin adalet, birlik,hoşgörü ve insan sevgisi üzerine kurulu felsefesi yer alıyor. Kitapta Hacı Bektaş Veli'nin çeşitli öğütleri ve hikayeleri de bizleri karşılıyor. Bu öğütler ve hikayeler, genellikle adalet, doğruluk, dürüstlük, cömertlik,sevgi, saygı ve hoşgörü gibi dğerleri barındırıyor. Hepimiz Hacı Bektaş Veli'nin Bektaşi tarikatının kurucusu olarak biliriz. Ama tarihsel olarak tarikatın örgütlenip kurumlaşması Hacı Bekta Veli'nin vefatından sonra gerçekleşiştir. #alıntı 'Hararet nardadır, sacda değildir; keramet baştadır, tacda değildir..' 'Her ne ararsan kendinde ara.' 'Akıl Ay'a, marifet Güneş'e, ilim yıldıza benzer. Bunların hepsinin bir kişide olması onu marfetli kılar. Marifet gönülde uyanır, oradan akla ve ilme sirayet eder.'
9/10 puan verdi
Öğretileriyle insanlığın değer hazinesi,Türk-İslam dünyasında önemli bir yeri olan ve etkileri günümüze kadar ulaşan Hacı Bektaş Velî 1207-1271 yılları arasında yaşamış ; mutasavvıf, âlim ve
Hacı Bektaş Veli - Kuvvetini Mazluma Değil Zalime Kullan
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.