Dün Devlet Bugün Cemaat

Haliç'te Yaşayan Simonlar

Hanefi Avcı

Haliç'te Yaşayan Simonlar Sözleri ve Alıntıları

Haliç'te Yaşayan Simonlar sözleri ve alıntılarını, Haliç'te Yaşayan Simonlar kitap alıntılarını, Haliç'te Yaşayan Simonlar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
6 yıl okutulan meslek okulu meslekle ilgili pek çok şeyi vermemişti. En başarılı öğrenci bile eski anlayışa sahip bir memura muhtaç bırakılıyordu... Bu anlayışla yenilik yapmak, yeni bir anlayış getirmek nasıl olacaktı?
Sayfa 34
Kurallarımızı çağdaş dünya değerleri ile kıyaslamadan sadece alışkanlık olduğu ya da gelenek haline getirdiğimiz için doğru kabul etmek yanlıştır.
Sayfa 81
Bin lira için bazı insanların hayatlarının karartıldığı bir yerde, birilerinin milyonları çalmasına neden müsaade edilirdi?
Sayfa 90
Sağcı-solcu, laik-anti laik, demokrat-darbeci, A veya B partisi gibi kamplara ayrıldığımızda hep kendi tarafımız haklı, karşı taraf yanlıştı; karşı durma cesaretimiz, yalnızca grubumuzun karşı olduğu kişi ve fikirlere yönelikti.
Sayfa 17
Ülkeler için asıl önemli olan, yeni kaynaklar yaratmak, yeni malzemeler, silahlar ve teknolojiler almak değil, önce elindeki insanı iyi yetiştirmek, en büyük silahın bilgi olduğunu anlayıp insanını bilgilendirmek, sonra güçlü bir sistem kurmak ve kurumsal yapı işinde tüm birimlerini koordineli olarak yönetmekti.
Sayfa 52
Eğitim meslek sahiplerine bir şey vermiyor, yine eğitimi olmayan eski çalışanların anlayışına mahkum ediyordu.
Köleler hiçbir zaman köleliğe karşı çıkmamışlardır, bu sisteme asıl karşı çıkanlar özgür insanlardır.
Sayfa 357Kitabı okudu
Ülkeler için asıl önemli olan, yeni kaynaklar yaratmak, yeni malzemeler, silahlar ve teknolojiler almak değil, önce elindeki insanı iyi yetiştirmek, en büyük silahın bilgi olduğunu anlayıp insanını bilgilendirmek, sonra güçlü bir sistem kurmak ve kurumsal bir yapı içinde tüm birimlerini koordineli olarak yönetmekti.
Devletin en büyük sorunu…
Devletleri etkin ve güçlü kılan unsur, ellerindeki imkanları kullanmasını bilmeleridir. Etkisiz yapan ise ellerindeki imkan ve kabiliyetleri bilmemeleri, kaynakları kullanamamalarıdır. Ülkeler için asıl önemli olan, yeni kaynaklar yaratmak, yeni malzemeler, silahlar ve teknolojiler almak değil, önce elindeki insanı iyi yetiştirmek, en büyük silahın bilgi olduğunu anlayıp insanı bilgilendirmek, sonra güçlü bir sistem kurmak ve kurumsal bir yapı içinde tüm birimlerini koordineli olarak yönetmekti. Bunu anlamayan bizim gibi ülkeler, sebebi hep başka yerlerde aramışlardı.
Sayfa 52
1.Bölüm Devlet
Evet 1980 yılında bugün herkesin evinde bulunan kablosuz telefon kullanmaktan bir fabrikatör tutuklanmıştı. Şimdi ilkokula giden çocuklar dağdaki çoban bile cep telefonu kullanıyor
Sayfa 80 - Angora
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.