Bir Başkaldırının Romanı

Sistem Yayıncılık
Orijinal Adı:
Halide's Gift

2017 365. kitabı
Halide Edib Adıvar' ı seviyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız. Yakın dostu Francis Kazan tarafından, Halide Edib' in hayâtını roman tadında okuyabilirsiniz. Çevirisi de iyi olmalı ki yazarın çıkardığı işi çok beğendim. Ayrıca Sadece Halide Edib' in hayâtı değil, aynı dönemde ülkemizdeki değişimleri de izlemek mümkün. Biyografik bir roman denebilir. Okurken hiç sıkılmadım, çok keyifliydi.
HalideFrances Kazan · Sistem Yayıncılık · 200188 okunma
2026 37. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2026 20:41
Halide'nin fonunu on dokuzuncu yüzyılın kapanış yıllarının büyülü ve gizemli İstanbul atmosferi oluşturuyor. Bu roman, baskıcı yönetim altında bunalan bir halkın Osmanlı kadınının çaresizliğinin bir hikâyesi.
HalideFrances Kazan · Sistem Yayıncılık · 200188 okunma
2024 29. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2024 07:34
Kitapta Halide Edip Adıvar'ın roman türünde yazılmış biyografisini okuyoruz. Başlarda eser biraz durağan ilerlese de dönemin resmini gayet iyi çizmiş yazar. Okumam sonrasında Halide Edip Adıvar'a olan ilgimin ve merakımın arttığını itiraf edebilirim. Hayatına , dönemin koşullarına, özel ve iş alanındaki noktalara yerinde ve güzel değinilmiş. Hatta bence kitap biraz daha da uzatılabilirmiş gibi geliyor. Halide'nin ileriki yaşlarını da okumak isterdim şahsen. Meraklılarına tavsiye ediyorum. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar..
HalideFrances Kazan · Galata Yayıncılık · 201088 okunma
2023 97. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2023 23:13
Hadide Edip Adıvar’ın hayatının belli bir kesitinin anlatıldığı ve anlatılırken de dönemin Osmanlı devletindeki özelliklede siyası faaliyetlerinin geniş ölçüde yer verildiği roman formatında bir eser olduğunu söyleyebilirim. Eserde bazı bölümler çok çabuk geçti ne olduğunu, nasıl olduğunu anlamadım. Ayrıca yazar kendi hayal gücüne dayanarak doğaüstü sahneler kaleme almasıda hoşuma gitmedi. Çünkü anlatmak istediklerinin arkasını dolduramadığını düşünüyorum.
HalideFrances Kazan · Galata Yayıncılık · 201088 okunma

Frances KazanYazar · 2 kitap
İngiltere'de doğdu. İlk evliliğini bir rock'n roll grubu prodüktörüyle yaptı. Tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden sayılan Elia Kazan'la 20 yıl önce tanıştı. Kazan'la evlendikten sonra rock dünyasını ele alan ilk romanı 'İyi Geceler Küçük Kardeş'i yazdı. Lisansını İngiliz Edebiyatı, yüksek lisansını Türk Edebiyatı üzerine yaptı. Tez konusu olarak 'Halide Edip ve Amerika'yı seçti. Cornucopia Dergisi'nde yazdı. İki kente aşık. Kentlerden biri 30 yıldır yaşadığı New York, diğeri ise görür görmez tutulduğu istanbul.