Roman, genç bir cerrah olan Dr. Abby DiMatteo’nun, organ nakli yapan bir hastanede çalışmaya başlamasıyla gelişiyor. Abby, nakil sırasına öncelik verilmesi gereken bir hastanın yerine, gizemli bir hastaya organ nakledilmek istendiğini fark eder. Bu durumu sorgulayan Abby, hastanede dönen bazı etik dışı uygulamaların peşine düşer. Olayların derinlerine indikçe, kendini tehlikeli ve karanlık bir dünyanın ortasında bulur. Tıbbi sistemin işleyişi, organ ticareti ve para hırsının insanlar üzerindeki etkisi gibi temalar, romanın merkezini oluşturur.
Abby, hem kariyeri hem de kendi ahlaki değerleri arasında kalırken güçlü bir karakter olarak dikkat çekiyor. Cesur, idealist ve etik değerlere bağlı bir hekim olarak, olaylar ilerledikçe yalnızlaşsa da gerçeği ortaya çıkarmaktan vazgeçmiyor. Tess Gerritsen, Abby karakteri üzerinden, tıp etiği ve kişisel sorumluluk konularını derinlemesine ele alıyor.
Gerritsen’in tıp bilgisiyle şekillendirdiği anlatımı, gerilimi sürekli yüksek tutmayı başarıyor. Olayların bilimsel doğruluğu ve detaylar okuyucuyu içine çekiyor. Gerritsen, özellikle tıbbi gerilim türünde ustaca bir atmosfer yaratıyor; sahneler gerçekçi ve ürpertici. Kitabın temposu oldukça yüksek; kısa ve sürükleyici bölümlerle okuyucuyu sürekli merak içinde bırakıyor.
Hasat, organ ticareti, tıp etiği, insan hayatının değeri gibi temaları işliyor. Kapitalizm, sağlık sektörü ve insan hayatı arasında sıkışmış bireylerin hikayesi, etik ikilemlerle harmanlanıyor. Gerritsen, para ve güç uğruna nelerin göze alınabileceğini sorgulatarak okuyucuyu düşünmeye teşvik ediyor.