Aforizmalar

Friedrich Nietzsche
"Hayat Dediğin Nedir ki", Nietzsche'nin tüm eserlerinden özenle derlenmiş bir seçkidir. "Mutluluk, unutabilmektir." "Uçmayı öğretemediklerine çabuk düşmeyi öğret."
75 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Haziran 2014

Hayat Dediğin Nedir Ki? (Mutluluk unutabilmektir!)
8/10 puan verdi
Hangi cümlenin hayatını değiştireceğini bilemezsin. Bir gün öyle bir cümle okur ya da duyarsın ki artık eskisi gibi olmak mümkün değildir. Bu nedenle özdeyiş içeren kitaplara ayrı hayranlık
Puan vermedi
"Tüm yazılmışlar arasında sevdiğim tek şey birilerinin kendi kanıyla yazdığıdır. Kanla yaz: Fark edeceksin ki kan ruhtur.' -NİETZSCHE
Puan vermedi
"İnsan ruhunu yaptığı seçimleri belirler." "Acı çeken birisi için gözlerini kendi acısından başka bir yere çevirmek baş döndürücü bir mutluluktur." "Ümit en son kötülüktür, çünkü işkenceyi uzatır." Kadına dair yazdığı bazı aforizmaları onaylamasamda, yine de kitaplığınızda bulunması gereken bir Nıetzsche kitabı. Ne diyelim? Felsefe işte
Puan vermedi
Ağır ve edepsiz üslüpla dini eleştirmiş, hatta eleştirmekle kalmamış dil uzatmış. İnsanı hayvan olarak gören bu kişiye saygı duyulması elbette beklenemez. Okurken gerçekten rahatsız oldum.
132 syf.
8/10 puan verdi
Oldukça güzel aforizmalardan biriydi. Keyifle okudum. Neredeyse her bir cümlenin altı çizilesiydi. Okumanızı öneririm. Okuyacak olanlara keyifli okumalar :)
9/10 puan verdi
Sevgili dostum, hayat dediğin nedir ki? Denizde yüzen bir gemi... İnsanın mutlak olarak tek bildiği bu geminin bir gün alabora olacağıdır. İşte buradayız. Sa­dık komşular olmuş iki, eski gemi... Ve bana uzattığın elin, beni “alabora olmaktan” kurtarmak için yapabi­leceğinin en iyisini yaptı. Öyleyse yolculuğumuza de­vam edelim, birbirimiz uğruna, uzun uzun zamanlar boyunca. Birbirimizi çok özleyeceğiz. Sakin denizler, iyi rüzgârlar ve tabii güneş... Kendim için ve senin için bunu diliyorum. Minnettarlığım sadece böyle bir dilek sunabildiği için ve rüzgâr ve hava üzerinde bir etkiye sahip olmadığı için üzgünüm.
HAYAT DEDİĞİN NEDİRKİ__ FRİEDRİCH NİETZSCHE
10/10 puan verdi
Dünyanın en harika en sıradışı Fılozofu alman filozof düşünür.şair Friedrich Nietzsche'nin Hayat dediin nedirki adlı aforizmalar kitabı cok harika bir kitap toplam 295 aforizmadan oluşan küçükten büyüğe doğru giden birbirinden harika aforizmalarından oluşan çok harika bir Nietzeche kitabı. FRİEDRİCH NİETZECHE Olgu diye birşey yoktur sadece yorumlar vardır. Daima övülmeyi isteyen bir Tanrıya ınanmam Görünmez ilmekler en güçlü bağlardır Bazi insanlar öldükten sonra gerçekten doğarlar Derin görünsün diye suyu bulandırıyorlar Sizi eğitenler ancak sizi özgürleştirenler olabilir. Özgürlük kendimizden sorumlu olma iradesidir. uçamayı öğretemediklerine çabuk düşmeyi öğret Bütün büyük düşüncelerYürürken akla gelir.
9/10 puan verdi
Bazen hayatın akışından kurtulup bana farklı düşünmemi sağlayan bir kitaptı. Bu kitapla aforizma kitabı okumaya başladım diyebilirim. Aradan seçip okuduğum oluyor.
Hayat Dediğin Nedir ki?Friedrich Nietzsche · Aylak Adam · 20221,674 okunma
Her kitap bana deniz yolunda yoldaşlık eden bir dosttur...
69 syf.
Puan vermedi
Sevgili dostum,, hayat dediğin nedir ki? Denizde yüzen bir gemi... İnsanın mutlak olarak tek bildiği bu geminin bir gün alabora olacağıdır. İşte buradayız.. Ve bana uzattığın elin, beni alabora olmaktan kurtarmak için yapabileceğinin en iyisini yaptı. Öyleyse yolculuğumuza devam edelim, birbirimiz uğruna, uzun uzun zamanlar boyunca...
Hayat Dediğin Nedir ki?
Hayat Dediğin Nedir ki?Friedrich Nietzsche · Aylak Adam Kültür Sanat Yayıncılık · 20141,674 okunma
69 syf.
Puan vermedi
Yaklaşık, 6 veya 7 yıl önce, online üzerinden aceleci ve bu yüzden hatali bir şekilde satın aldığım, Nietzche’ nin bütün eserlende yer alan özlü, felsefik sözlerin, aforizmaların kopyalanarak tek kitapta birleştirildiği bir kitap. Kitap, Nietsche’ nin bir eseri değil. Aforizmalarının yer aldığı bir kitap. Bu nedenle bu kitabı satın alarak ve okuyarak hata ettim. İsterdim ki eserlerini okurken bu aforizmalarına denk geleyim. Bir daha bu hatayı yapmama adına benim için bir ibret oldu bu kitap. Bu kitabı, okumakla arası iyi olanlar için tavsiye etmiyorum. Bu kitabı, Kitap okumakla arası iyi olmayanlar için tavsiye ediyorum. Sağlıcakla...

Friedrich Nietzsche
Friedrich NietzscheYazar · 71 kitap
Alman filolog, filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci. Din, ahlâk, modern kültür, felsefe ve bilim üzerine metafor, ironi ve aforizma dolu bir üslupla eleştirel yazılar yazmıştır. Nietzsche'nin kilit fikirlerini Apollon-Dionysos ikiliği, Perspektivizm, Güç İstenci, "Tanrı'nın ölümü", Üstinsan ve bengi dönüş oluşturur. Felsefesinin merkezini oluşturan şey, kişinin coşkun enerjisini sömüren her türlü öğretinin, toplumsal olarak ne kadar geçerli olursa olsun sorgulanarak "hayatın olumlanması"dır. Hakikatin değeri ve nesnelliği üzerine yürüttüğü kökten sorgulaması, geniş çaplı yorumların odağını oluşturur ve etkisi özellikle kıta felsefesi geleneğinde varoluşçuluk, postmodernizm ve postyapısalcılık da dâhil olmak üzere devam etmektedir. Nietzsche, kariyerine felsefeye dönmeden önce klasik filolog (Yunan ve Roma metin eleştirmeni) olarak başladı. 1869 yılında yirmi dört yaşındayken Basel Üniversitesinde klasik filoloji kürsüsüne, bu yeri alan en genç kişi olarak atandı. 1879 yazında, hayatının büyük bölümünde kendisine dert olacak olan sağlık sorunları yüzünden istifa etti. 1889'da kırk dört yaşında zihinsel yetilerinin tamamının kaybıyla sonuçlanan bir çöküş yaşadı. Çöküşü sonraları, üçüncü devre sifilis hastalığının yol açtığı, nadir görülen bir genel pareziye yoruldu; fakat bu teşhiste soru işaretleri vardı. Nietzsche, kalan yıllarını 1897'de ölümüne kadar annesinin, 1900'de kendi ölümüne kadar kız kardeşi Elisabeth Förster-Nietzsche'nin bakımında geçirdi. Bakıcısı olarak kız kardeşi, Nietzsche'nin el yazmalarının idareciliğini ve editörlüğünü üstlendi. Förster-Nietzsche, tanınmış bir Alman milliyetçisi ve antisemitist olan Bernhard Förster ile evliydi ve Nietzsche'nin yayımlanmamış yazılarını, kocasının ideolojisine uyarlamak üzere, Nietzsche'nin belirttiği, antisemitizm ile milliyetçiliğe sert ve bariz biçimde karşı çıktığı görüşlerine genellikle ters düşecek biçimde yeniden düzenledi. Förster-Nietzsche'nin yaptığı değişiklikler sebebiyle Nietzsche'nin adı, sonraları yirminci yüzyıl bilim insanları Nietzsche'nin fikirlerinin yanlış yorumlanmasına karşı harekete geçmiş olsalar da, Alman militarizmi ve Nazizm ile birlikte anılır olmuştur. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Friedrich_...
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.