Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kitabü'z-Zühd

Hayatı Allah'a Adamak

Vekîʼ b. el-Cerrâh er-Ruâsî

Hayatı Allah'a Adamak Sözleri ve Alıntıları

Hayatı Allah'a Adamak sözleri ve alıntılarını, Hayatı Allah'a Adamak kitap alıntılarını, Hayatı Allah'a Adamak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hz. Ömer (r.a.) der ki:
“Her şeyde ağır ve yavaş davranmak iyidir. Ancak iş, ahirete ilişkin bir konu ise o zaman acele etmek gerekir.”
6- Süfyan-ı Sevrî (rh.a) demiştir ki:
“Dünya konusunda zühd demek, sert ve katı şeyleri yemek, sert elbiseler giymek değil, tûl-i emelden uzak durmaktır.”
Reklam
171-Ubeyd b. Umeyr (rh.a.) demiştir ki:
“Bir kulun malı ne kadar çok olursa, (ahirette) onun hesabını vermek de o kadar zor olur. Tâbileri (bağlıları) çok olanın düşmanları da çok olur. Yöneticilere yakınlığını artırmaya çalışanlar, aslında kendilerinin Allah’tan uzaklıklarını artırıyorlar demektir.”
EBÛ D-DERDÂ (r.a) demiştir ki: |٠Kişinin gözlerini ve dilini koruyan sığınağı evidir. Çarşı/pazar yerlerinde (çokça) bulunmaktan sakının! Böyle yerler, insanı (iyi işler işlemekten) alıkoyup, oyalar." |٠Zaman geçirip vakit öldürmenin ötesinde; mahremi tüm dünya ya tek bir tıklama ile duyurabileceğin bir Çarşı bizim çarşı!..
İbrahim en Nehaî (rahmetullahi aleyh) der ki: “Sizden öncekiler, giysi bakımından sizden daha sade, kalp bakımından da daha merhametliydiler.”
Sayfa 126Kitabı okudu
417-418: Hasan-ı Basrî, "O müminlere cahiller bir hitapta bulunduklarında, onlara 'selâm' diyerek karşılık verirler." (Furkân, 63) ayeti hakkında şöyle der: "Halîm olanlar câhillik etmezler. Şayet kendilerine câhilce bir davranış sergilenirse, bunu ağırbaşlılıkla karşılarlar." Mücâhid ise aynı ayetteki «هونا» kelimesini 'vakarlı ve sâkin olmak' şeklinde; «سلاما» sözcüğünü ise, 'güvende ve selâmette ol!' biçiminde tefsir etmiştir.
Reklam
306) Hasan-ı Basrî (rahmetullahi aleyh) şöyle dedi: "Münafık kişi, namaz kılarken gösteriş yapar, namazı kaçırsa hiç üzülmez. Bir de malının zekâtını vermekten kaçar."
Sayfa 76 - Firyabi, Sifâtul Munafik ve Zemmul Munâfikîn s.66Kitabı okudu
Abdullah b. Mes'ud (radiyallâhu anh) şöyle demiştir: "Kalpler, kalplere benzemedikçe kıyafetler de birbirine benzemez."
Sayfa 80 - Kıyafetlerin benzerliği gönüllerin benzerliğinin bir sonucudur. O halde kıyafet ve görünüş, basit bir gösterge sayılmayıp aynı zamanda örnek alınan kimselerin inanç ve düşüncelerini de yansıtır.Kitabı okudu
283) Selmân-ı Fârisi (radiyallâhu anh) dedi ki: "Kıyamet gününde, günahı en çok olanlar, (dünyada iken) günah olan konularda çokça konuşanlar olacaktır."
Sayfa 72 - Ahmed b. Hanbel, Kitabu'z-Zühd 2/349Kitabı okudu
Reklam
"Kişinin iyi Müslüman olduğunun göstergelerinden birisi de, kişinin kendisine hiçbir yarar sağlamayan boş işleri terk etmesidir." Tirmizi, IV/558
Sayfa 88
Ömer (radiyallâhu anh)'ın yanında, çalıştırmak üzere kiraladığı bir adam vardı. Bu esnada Ömer'in oğullarından biri geldi ve Ömer onu öptü. Bunu gören işçi adam: "Benim dört (veya beş) tane çocuğum var onları hiç öpmedim." dedi. Ömer (radiyallâhu anh) bunun üzerine şöyle dedi: "Senin müminlere karşı merhametin az. Bu yüzden bir daha iş için benim peşimden gelme!"
Sayfa 119Kitabı okudu
334) Ömer (radiyallâhu anh) şöyle dedi: "Eğer Allah seni, herhangi bir müslümanı sevmekle rızıklandırırsa, sen bunun elden gitmesini önlemek için çok çaba göster!"