Baba Oğul Bozoklardan Anılar

Okunma
Beğeni
1.282
Görüntülenme
Atatürk'ün çocukluk arkadaşı, dostu, sırdaşı, yoldaşı, Baş 'yaveri, ardından canına kıymaya kalkışacak kadar gönülden seveni, Salih Bozok'la oğlu Cemil Bozok'un Atatürk'ü çocukluk anıları ile bütünleşen bu kitap “Hep Atatürk'ün Yanında” ismiyle okuyucuya sunuluyor. Bu kitapta, Atatürk'ün çocukluğundan ölümüne dek bir çok olayı, yakın tanıklarının anlatımından okuyacaksınız. Bazı yaşanmışlıkların nedenlerini ve perde arkasını öğreneceksiniz.
Kitabın Konusu:
304 sayfa

304 syf.
Puan vermedi
Atatürk'ün başyaveri Salih Bozok ve oğlu Cemil S. Bozok'un anılarını içeren kitabımız aslında bize alışılmış anı kitaplarından ziyade olayların perde arkasını anlatıyor. Cemil Bey bize milli mücadelenin öncesi, devri ve sonrasındaki toplumsal ve sosyal olayları bir çocuk gözü ile anlatırken ; Salih Bey bize daha çok tarihî belge çevresinde olayları anlatıyor ki amacı da anılarına başlarken dediği gibi tarihe kaynak bırakmayı kendine vazife görmesinden gelmektedir. Kitapta bir dostun nasıl olması gerektiğini ve ümitsizliğe düşmeden vatana hizmet etmenin önemini ve aşılamasını yapıyor kitap bizlere. Salih Bey'in ölümü üzerine denildiği gibi " Salih Bozok Atatürk'e kavuştu. "
Hep Atatürk'ün Yanında
Hep Atatürk'ün YanındaSalih Bozok · Atatürk Vakfı Yayınları · 201925 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.