Kitabın çeyreğini okudum ve okumaya devam ediyorum. Erkenden -unutmamak adına- bir yorum yazmak istedim. Birkaç bölümde paragraflar arası bağlantı ve akış yoktu bu beni biraz rahatsız etti. Özellikle “kılıç ve kın” bölümünde bunu çok hissettim.
Kitabı okuduğum kısma kadar anlattığı ve önem verdiği konular değerli olsa da, duyguları bastırmayı öneren bir anlatıma çıktığı için birkaç konuda yazarla fikir ayrılıklarım oldu. Örneğin,kıskançlık konusunu ele alırken, kıskançlığın kötü olduğunu dini bir referans ile açıklıyor. Kıskanmanın aşağılık olduğunu ve kıskançlık yerine örnek alınması gerektiğini söylüyor.
Duygularımızı hissettiğimiz anda bastırmak, zaman vermeden ve anlamadan rafa kaldırmak tehlikelidir. Hemen rafa kaldırmak örnek alma, kendimizi gelişme yolunda tehlikeli olduğu gibi kişinin iç huzuru, öz kabulü için de tehlikeli olabilir.
Bunun gibi önemli noktayı yazarın kaçırdığını düşünüyorum.Bunun dışında verdiği motivasyonları beğendim.
“Hayat başkalarıyla bir rekabet değildir. En gerçek anlamıyla kendimizle rekabettir.”