Kolektif
"Çocuklar kafasının içi bilgiyle doldurulacak bir kap değildir, istediğince açmasına yardım edilecek bir çiçektir," der Noam Chomsky. Bu sebeple zihinlerini deli gibi bilgiyle doldurmaya çalışmak yerine, onların da her şeyden önce insan olduğunu, duygularını olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Ancak böyle davrandığımız zaman merhametli ve sevgi dolu bireyler yetiştirebiliriz. İşte bu kitapta, biz ebeveynlerin çocuklarımızla kuracağımız iletişimden tutun, onlara yaklaşımımızı düzenlememiz adına birbirinden önemli birçok bakış açısı göreceksiniz. Çocuklarımızın iyiliklerini düşünerek onların hayatlarına sürekli müdahale etmeye çalışmak yerine, bırakalım, bizim rehberliğimizle çocuklarımız içlerindeki sese kulak vererek sağlam adımlarla yürümeyi öğrensinler.
192 sayfa

Puan vermedi
Kitap EVLADIM SANA DİYORUM ekibinin üyelerinden bazılarının yazmış olduğu denemelerin derlenmesinden oluşmuş.. Denemelerin kattıklarının yanı sıra her birinde konuyla alakalı bolca kitap ya da film önerileri barındırıyor olması çok güzel.. içerik olarak da beğendiğim bir kitap oldu.. Ebeveynlerin okumasını tavsiye ederim
Puan vermedi
Kollektif olması sebebiyle bir çok konuda ebevenlige dair bilgi edindim. Kalemlerinize sağlık akıcı ve okuyucuya katacak cok şeyi olan bir kitap. Kitap, film ,animasyon önerileri de ayrıca çok güzel. Dün BLACK filmini izleyip gözlerim sisene kadar ağladım mesela. Tuğba Coşkuner yine harika bir kitap hazırlamış.
Puan vermedi
Kitap okuma gruplarında okutulan kitapların özeti gibi olmuş.icinde kitap ve film öneri ile değerli kişilerin sözlerine yer vermeleri kitabi okutturmaya devam ettiriyor.her bölüm ayrı güzeldi.cocuk kitaplarıyla ilgili bölüm düşünce olarak beğendiklerim arasında.birde geleneklere ilgili bölüm güzeldi.ayricq toparlanın kalıyoruz bölümünü üslup olarak ilgimi çekti.nakarat cümleler anlatılmak istenen i daha da vurgulu hale getirmiş.benlik algısı ve vazgeçmek üzerine anlatılan deney içimi parçaladı deney yapan da deneyi yaptirana da cok kizdim. Kitaptaki pek çok kitap önerilerini okuduğum için hep tanıdık geldi bana.yalniz 0kumayip da bu kitapla biryerlerden basliycak olanlar için derli toplu bir eser ve yazılış amacına uygun.tebrik ederim.kendini geliştirmek isteyen her anne babaya uygun bir eser.iyi okumalar...
10/10 puan verdi
Çok güzel,çok anlamlı idi. O kadar çok altını çizdim ki.Birden fazla yazar tarafından yazılmış kolektif bir kitap. Çok değerli ve farklı bakış açıları vardı. Çok sevdim sindire sindire okudum
7/10 puan verdi
Kitabı ilgiyle, severek bitirdim. Güzel bir proje olmuş. Her bölümde farklı yazarların düşüncelerini sohbet eder gibi aktarımı iyiydi. Konularla alakalı , bölümlerde okumamız için tavsiye edilen kitap, film , çocuk kitapları örnekleri de iyiydi. * Geri dönüşüm, atık konusu ile * Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için ayrılan bölümleri çok içten buldum. Sizi rahatlatacak, ışık tutacak bir kitap olmuş. Keyifle okuyabilirsiniz. İlla ebeveyn olmak şart değil her eğitimci ve konuyla ilgisi olan çocuk gelişimi adına okuyabilir.

Kolektif
KolektifYazar · 9710 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "
Kelebeğin Rüyası
Kelebeğin Rüyası
" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "
Güzel Yazılar - Şiirler
Güzel Yazılar - Şiirler
" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "
Sivil İtaatsizlik
Sivil İtaatsizlik
" gibi yayınlar.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.