Her Keşfettiğimde Değiştiriyorlar Hayatın Anlamını

Daniel Klein
Hayatımızı en iyi şekilde yaşabilmek, hakikati bulmak umuduyla hangimiz felsefi özlü sözlerin, aforizmaların yardımına başvurmadık ki? Sadece birkaç iyi seçilmiş sözcükle o büyük felsefecilerin bu kadar belagatli ve ilham verici olabilmeleri hepimizi büyülemiyor mu? Daniel Klein kitabında, büyünün yanına neşeyi de katıyor, nasıl yaşamak gerektiğine ilişkin önemli felsefecilerden yaptığı alıntılara kendi kişisel yorumlarını da ekleyerek bize sunuyor. "İşte size defterimdeki özlü felsefi sözler ve altlarında kendi fikirlerim var. Cevaptan çok soruya yol açabilirler, ama yahu, ne lezzetli sorular onlar." (Tanıtım Bülteninden)
Çevirmen:
Nur Küçük
Nur Küçük
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 7 dk.Sayfa Sayısı: 216Basım Tarihi: Ağustos 2016Yayınevi: Aylak Kitap
ISBN: 9786054972401Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

216 syf.
9/10 puan verdi
Uzun bir süredir bitirmek için canımla, kanımla, dişimle, tırnağımla mücadele verdim. Ve sonunda bitirebildim. “Varoluşçuluk” çerçevesinde geliştirilmiş bir konuya sahip. Kitapta yazarımızın gençlik döneminde defterine yazmış olduğu sözlere yer veriliyor ve bu sözleri yazar kendi görüşüyle açıklıyor. Felsefeye ve özellikle “varoluşçuluğa” ilgi duyanların keyif alabileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Gerçekten hayatımıza yön verebilecek, farkındalık yaratabilecek, hayatın varoluşsal acıları üzerine düşündürebilecek güzel sözlere sahip. Ve dinden tutunda materyalizme kadar geniş bir konu yelpazesi var. Bunların yanında bir de nükteli anlatımı kitaba bir parça eğlence de katmış. Ben biraz zorlanarak okudum çünkü “hayatın anlamsızlığı” üzerinde durduğu kısımlarda düşünmeye ihtiyaç duydum. Hazmetmesi kolay olmayan çeşitli bakış açılarına da yer verilmişti. Bazı görüşlere elbette katılmadım, bazılarına katıldım ancak güzel olan kısım; her bakış açısına bulanmadan bu kitabı bitirmedim. Kitabı oldukça beğendiğimi ve ara ara hayatta yolumu kaybettiğimi düşündüğüm zamanlarda bir rehber gibi okuyacağıma eminim. Herkese tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim.
Her Keşfettiğimde Değiştiriyorlar Hayatın Anlamını
Her Keşfettiğimde Değiştiriyorlar Hayatın AnlamınıDaniel Klein · Aylak Kitap · 201671 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.