Hakan Mengüç
“Kalbinde iyilik biriktirenlerin yolu daima açıktır.” Şems-i Tebrizi Şems’in öğrencisi olmak zordur. Kararlılık ister, cesaret ister, disiplin ister, yürek ister... Bu yolda yürümeye razı mısın? Şems doğrudandır, dolambaçsızdır, açıktır, nettir. Kendine karşı yalansız, dürüst ve açık olabilir misin? Şems güneştir; aydınlatır, ısıtır ama insanı yakar kül de eder. Önce kül olmaya, sonra küllerinden doğmaya var mısın? Şems boğmaz, zorlamaz, ısrar etmez, vakti gelince bırakmasını da doğru zamanda gitmesini de bilir. Tutunduğun dalları terk etmeye, vakti gelince gitmeye, bildiklerinden vazgeçmeye hazır mısın? Bu kez Şems’in öğrencisi olmaya çağırıyorum seni. Evet ışıklı ve sımsıcak bir yol ama yakıcı ve kavurucu da... Dürüst olamayan düşer, acele eden kendine çelme takar, aldatan aldanır, vazgeçemeyen unutulur, yorulanın hikâyesi erken biter... Şems’in yolu yanmaya hazır olanların yoludur. İrade, zekâ, mantık, terbiye, saygı, güven, cesaret, disiplin ve azim ister senden. Bunların hiçbirini yitirmedin ve hiçbir şey için hâlâ geç değil. Çünkü her şey zaten vaktini bekler. Belki de doğru zaman şimdidir. (Tanıtım Bülteninden)
ISBN: 9786254417108Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

184 syf.
9/10 puan verdi
“HER ŞEY VAKTİNİ BEKLER...”
Ne demiş Hz Mevlana: “Her şey vaktini bekler; Ne gül vaktinden önce açar, Ne güneş vaktinden önce erken doğar, Bekle, senin olan sana gelecektir..” Yazar
Hakan Mengüç
bu son kitabında Hz Şems’in öğrencisi olmaya çağırıyor okurlarını. Onun öğrencisi olmak zordur. Hz Şems’in yolu yanmaya hazır olanların yoludur. Çünkü Şems güneştir, aydınlatır, ısıtır
Her Şey Vaktini Bekler - Şems'in Öğrencisi Olmak
Her Şey Vaktini Bekler - Şems'in Öğrencisi OlmakHakan Mengüç · Destek Yayınları · 01,343 okunma
184 syf.
Puan vermedi
Herşey vaktini bekler
Daha önce Hakan Mengüç'ün 4 kitabını zevkle okumuştum. Çoğu kişisel gelişim yazarları birkaç sayfadan sonra insanları boğuyorlar tabiri caizse fakat yazarın kitabını okudukça farkettim ki bazı kısımlarında sanki arkadaşı ile dertleşiyor.Motive ediyor, kendi tavsiyesini ona has tarzı ile söylüyor. Kitapta sufizm, tasavvuf ve irade terbiyesinin dışında çağımızın en güncel meselelerini kendi tarzı ile ele almış. Empati ve mutsuzluğun temel sebeblerinden tutun günümüz ikili ilişkilerine kadar birçok konuda yazarın tavsiyelerinden faydalanabilirsiniz.Keyifli okumalar dilerim...
Her Şey Vaktini Bekler - Şems'in Öğrencisi Olmak
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.