Serdar Tuncer
Yanlış bir şeyler var. Bu yanlışa yokmuş gibi yapmaya devam edersek yanlışın bir parçası olacağız. Doğruyu söylemeden, doğruca eylemeden sadece yanlış var diye bağırırsak vicdanımızı sahte bir teselliyle avutacağız. “Birileri artık bu yanlışları düzeltmeli” deyip kenara çekilirsek yükü omuzlamanın külfetinden eleştirmenin kolaycılığına kaçmış olacağız. “Kendimi düzeltirsem yeryüzü hiç olmazsa bir yanlıştan kurtulacak” şuuru içinde ‘emrolunduğumuz gibi’ dosdoğru olmak derdiyle yaşayabilirsek, işte o zaman gerçekten bir şey yapmış olacağız. “İnsan olamadıktan sonra ne olsam ne olur” ve “insan olduktan sonra ne olmasam ne olur” idraki içinde duvarları yıkmak için aşkla yola revân olan divanelere duvarın şeş cihetinden Bizim Yunusça selam olsun. “Cümleler doğrudur sen doğru isen Doğruluk bulunmaz sen eğri isen”
144 sayfa

10/10 puan verdi
Serdar Tuncer' in okuduğum ikinci kitabı. İki kitapta da fazlasıyla dikkat çeken özelliği yazarın samimiyeti. Gerçekten kitabı sadece okumuyor sanki yazarla sohbet ediyorsunuz. Yer yer yine kıssadan hisseler sunuyor. Bazen yaşantısından örnekler veriyor bazen de dervişlerin sözlerinden alıntılar yapıyor bu şekilde vermek istediği mesajı da daha açık ve anlaşılır bir şekilde sunuyor. Gayet akıcı ve sürükleyici bir kitap. Tavsiye ederim
Puan vermedi
144 sayfalık muhteşem bir eser :) Bir garip varlık insan dediğin... Hepimiz en az parmak izlerimiz kadar bir tek kendimize benziyoruz ve diğer bütün insanlardan bir dolu hususiyetimizle farklıyız. Kalbiyle, kafasıyla, tecrübesiyle, yorumuyla, rengiyle, kokusuyla, suretiyle her insan biricik ve bir tek kendisinin benzeri. Gözlerin gözlere
9/10 puan verdi
Serdar abinin duruşu, kişiliği, dünya görüşü, uslubu gerçekten takdire şayan . Böyle bi adamdan kötü kitap beklenemezdi çok iyi yorumlamş . Söylemek isteyip kelimelere dökemediğimiz onca şeyi o kadar güzel anlatmış ki OKUMALISINIZ :)
10/10 puan verdi
Baştan aşşağı muhteşem bir eserdi bence. Zaten serdar abi ne yazsa güzel oluyor ama bir kitabın her satırında mı bir şey öğrenir insan. Bence bazı okullar da ders diye okutulup , lisede ki zorunlu okutulacaklar arasına girmeli. Kaleminin mürekkebi tükenmesin serdar abi ️
10/10 puan verdi
Efsane tespitlerle dolu bir yaşam kılavuzu olmuş bana göre. Yazarın kalemini ustaca kullandığının bir kanıtı. Hem keyifle okudum hem de hüzünle. Son yüzyılda kaybettiklerimizin bilincinde olmamak yeni nesillerimizin geleceği için hiç iyi değil. Allah ecdadımızın yolunda gitmeyi ve torunlara örnek olmayı nasip etsin.
10/10 puan verdi
İyi bir deneme kitabı okuduğum zaman sanki bir tatilden dönmüşüm gibi rahatlıyorum, en sevdiğim tatlıyı yemişim gibi lezzet alıyorum, sakin bir müzik eşliğinde çayımı yudumluyor gibi huzur buluyorum. Ve bir yandan da zihnimde yepyeni sorgulamalara yer açıldığından yeni yorgunluklarım oluyor. İşte o deneme kitaplarından birisi... "Yanlış bir
10/10 puan verdi
Öncelikle Sevgili Serdar Tuncer'e bu eseri yazdığı için canı gönülden teşekkür ediyorum.. Kitap satın alırken Serdar Tuncer'in Delilim Yok Kalbimden Başka" kitabına denk geldim aldım, bi çırpıda okudum... Bu kitapla hayatımı, insanlığımı, kulluğumu, Müslümanlığımı, dostluğumu, arkadaşlığımı vs.. hepsini tekrar sorgulamayı öğrendim. Ve asıl bu eserine gelecek olursam gerçekten tek kelimeyle muazzam, muazzam, muazzam... Kitapta insanın kişiliği, aile yaşantısı,dindarlığı, vatanseverliği hepsi ayrı ayrı konu edilerek ele alınmış.. .. O kadar yalın ve yumuşak bir dille kaleme dökülmüş ki kitabın birçok satırının altını ısrarla çizmeden geçemedim.. Asla vakit kaybı yaşatmayacak, sizi sık sık düşündürecek hayatınıza ciddi anlamda yön vermenizi sağlayacak güzel bir başucu eseri niteliğinde... Kitaptan güzel, tatlı bir alıntıyla incelememi şöyle bitireyim ; "Kimse giremez yazıp astım kalbimin kapısına. O gül yüzlü girip oturdu başköşeye. Güldü; ben okuma bilmem dedi... " Bilenlerin geri döndüğü nice kapılar vardır ki bilmeyenlerin önünde açılır ardına kadar... Ben bilmem ama sanırım bilmeyenlerin bir bildiği var bilenlerin asla bilemeyeceği!..
Puan vermedi
Bir garip varlık insan dediğin... Hepimiz en az parmak izlerimiz kadar bir tek kendimize benziyoruz ve diğer bütün insanlardan bir dolu hususiyetimizle farklıyız. Kalbiyle, kafasıyla, tecrübesiyle, yorumuyla, rengiyle, kokusuyla, suretiyle her...
8/10 puan verdi
Yanlış bir şeyler var. Bu yanlış yokmuş gibi yapmaya devam edersek yanlışın bir parçası olacağız. Doğruyu söylemeden, doğruca eylemeden sadece yanlış var diye bağırırsak vicdanımızı sahte bir teselliye avutacagız.
10/10 puan verdi
Kalbimi yoklamama, kendi doğrularımı tekrar gözden geçirmeme, eksik olduğumu farketmeme, sevdiğim dostum dediklerimi tartmama ve uzun bir mülahaza faslı yaşamama vesile olduğun için teşekkür ederim Serdar abi. Menkibelerindeki ariflerden kendime pay çıkarmaya çalışsam da çok daha yolun başındayım :( Bazı yazarlar vardır onları anlamak için bakışınızı değiştirmeye açık,sabit fikirlerinizden arınmış olmalısınız.Serdar Tuncer de böyle biri derinliğini,naifliğini kendi doğrularınız ile anlayamazsınız. Biraz da olsa tasavvuf hayranlığınız varsa okuyun efendim

Serdar Tuncer
Serdar TuncerYazar · 6 kitap
16 Ağustos 1978 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Lise son sınıfa giderken radyo programlarına, üniversite hazırlık günlerinde Televizyon programlarına başladı. "Üç Nokta" isimli programıyla gönlünden geldiğince muhabbet etti. Sokaktaki adama "siz var mısınız? var olduğunuza bir deliliniz var mı?" gibi ilginç sorular sordu. Kimi zaman susmadan konuştu, kimi zaman 1.5 saat boyunca hiç konuşmadan anlatarak televizyonculuk kalıplarını ters yüz eden programlar yaptı. İlk şiir kitabı 'Sen İstanbul Kokardın' 1997 yılında yayımlandı, ikinci şiir kitabı 'Aynalar' 2003 yılında.. 'Satır Arası Hikayeler' kitabı ise 2005 yılında yayınlandı. Kanal a televizyonunda yayınlanan 'Gecede Bir Gün' Programı 2005 yılının en iyi TV kültür sanat programı seçildi. Yaklaşık üç yıl Kanal A'da "Yıldızdan Mahyalar" isimli programı sundu. 2007 yılında Kanal 1'de yayınlanan "Türkiye'de ve Avrupa'da Ramazan" isimli programla izleyici karşısına çıktı. 2008, 2009, 2010 ve 2011 Ramazanlarında Topkapı Sarayından canlı olarak sunduğu TRT1 İftar programıyla çaysız ama çay tadında muhabbet etti. TRT Haber'de "Yeni Şeyler Söylemek Lazım" programını Uğur Işılak'la birlikte sundu. Halen Radyo 15'te Yitik Hazine isimli programı hazırlayıp sundu. Nasıl yetiştirdiğini anlamadığımız bir şekilde çeşitli programlar dolayısıyla dünyayı geziyor, şiir okuyor, muhabbet ediyor..
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.