Gerçek Hayattan

Abdulhamid Bilali
118 sayfa

5/10 puan verdi
Kitabı tamamen güzel başlığı adına aldığımı hatırlıyorum ama sadece hayal kırıklığına uğrattı. Eminim ki güzel bir niyetle yazılmış ama hikayelerin tümü havada asılı kalmış gibi, anlatmak, hızlıca yazmak için bitirilmişler gibi. Hepsinden birer 'hikmet' çıkarılmış, ama birkaçı dışında etkili olamamış. Bu kitap yerine okunacak daha güzel eserler olduğunu düşünüyorum, o yüzden tavsiye etmem.
8/10 puan verdi
Hayatın içinde içinize işleyecek yaşanmışlıklar.
Hayattan kısa kısa hikayeler. herkesin hayatında olan insanın derinde etkileyen yaşanmış derin acılar .! tavsiye ederim anlaşılır sade bi dil. Sevdiğim bi yazar.
Puan vermedi
Eser; peygamber efendimizin, sahabilerin, alimlerin, insanların hayatlarından ibret dolu kıssalar içeriyor. Gerçek hayatta yaşanmış olayların olmasının etkileyici bir yönü var. İslam'a davet ederken bu kitabı da tavsiye edebilirsiniz özellikle gençlere tavsiye edilmeli. Okuyun, okutun. Rabbim hepimize ibret almayı nasip etsin. Kitapla kalın..

Abdulhamid Bilali
Abdulhamid BilaliYazar · 17 kitap
İlk ve orta öğreniminden sonra, 1971 yılında Endüstri Mühendisliği eğitimi gördü. İlmi araştırmalar için gittiği İngiltere'nin Burmas Üniversitesi'nde 1978 yılında Elektrik Mühendisi oldu. Daha sonra gittiği ABD'nin Dayton Üniversitesi'nde Elektronik Mühendisliği eğitimini tamamlayarak 1990 yılında ülkesine döndü. Ülkesinde yeni yeni gelişen teknik konularda öncülük etti. Öğrenciliğinden beri davet çalışmalarında aktif rol alan Bilali, çeşitli konferanslar verdi, hutbeler okudu, değişik gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Bir çok radyo ve televizyon programlarına katıldı, programlar düzenledi. Araştırmacı yazar olarak tanındı. Hasan el Benna'nın açtığı yoldan yürümeye çalıştı, cemaatte aktif görevler aldı. Ülkesinde ıslahı en zor olan alanı seçti ve uyuşturucu bağımlılarını iyileştirme amacıyla "Beşairu'l Hayr" adında bir cemiyetin kuruluşunda bulundu ve aynı cemiyetin başkanı oldu, halen bu görevi yürütmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak rol almaktadır. İslami mücadelede, kültür, eğitim, ahlak, davet eğitimi gibi alanlarda çokça kitaplar yazdı. Yazdığı kitaplar; Türkçe, İngilizce, Fransızca, Farsça, Urduca, Malayca dillerine tercüme edildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.