Made In India

Hindistan Gezi Notları

James O'Reilly

Hindistan Gezi Notları Sözleri ve Alıntıları

Hindistan Gezi Notları sözleri ve alıntılarını, Hindistan Gezi Notları kitap alıntılarını, Hindistan Gezi Notları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir Batılının gözünde Hindistan'ın sembolü sayılan Tac Mahal yeryüzündeki en büyük aşk anıtıdır.
Reklam
Hindistan'da pek çok yerel baharat karıştırılarak yapılan çay, aynı zamanda, kakule ile de yapılır. Zencefil, sarımsak, kimyon, Hindistan cevizi ya da karabiber diğer karışımlardır.
Sayfa 32 - Kimyon ve Hindistan cevizi kullanımı hiç görmedimKitabı okuyor
Öte yandan, insan kalabalıkları ve hava kirliliğiyle zorlanan, anlaşılmaz bürokratik lâbirentler içinde boğulmuş ve yasalara rağmen kast yapısının hâla çözülmediği bir ülkedir. Diünyanın en büyük sinema endüstrisiyle birlikte en kötü, en sefil yaşam koşullarını aynı anda barındıran, hastalık ve yoksullukla ileri teknoloji ve bilimin bir arada bulunduğu, olağanüstü bir müzik ve dans sanatinın inceliğiyle kaba bir politik yozlaşmanın ve kitlesel şiddetin yan yana yaşadığı, muhteşem bir çelişkiler toplumudur Hindistan.
Hindistan deyince sayisız tanrılarıyla, Hindu din adamları ve tapınaklarıyla, antik eserleriyle kültürel olarak cok zengin bir lke akla geliyor ama yine de Hindistan sadece bunlardan oluşmuyor elbette. Hindistan aynı zamanda balta girmemiş ormanlar, çöl ve vahaların bir arada görüldüğü muazzam bir yarımada, tüm ziyaretci lerinin gönüllerini ve zihinlerini büyüleyen eşsiz Himalaya dağları, fillerin ve kaplanların, leoparların, rhino ve Sikkim ormanlarinin göllerinde ele avuca sığmaz yeti'lerin yuvası olan muhteşem bir âlemdir.
Hindistan her şeyiyle insandır. Bu ülke tarihimizin tümüdür; bu ülke geçmişimiz, bu ülke aynı zamanda geleceğimizdir. Eğer üzerinde düşünülecek olsa, denense ya da kurgulansa, her şeyin çok önceden Hindistan'da yaşadığı ve halen de yaşanıyor olduğu görülebilir.
Reklam
Hindistan toplumunda en aşağı tabaka, hırsız, fahişe ve çöpçülerin bile hor gördüğü ölü yakıcılardır. Deri tabaklama işi bile, ölü inekleri kesip derilerini satmaktan kazanılan para haram sayıldığı için hayli kötü gözle bakılan bir iştir ama ölü yakıcılık kadar kötü sayılmaz. Bununla birlikte, hemen hemen Hinduların tümü öldükten sonra yakılır ve birilerinin bu işi yapması gerekir.
Her maddenin bir pozitif gücü olduğuna göre, maddelerin bazısı negatif bazısı pozitiftir. Bu, yediğimiz gıdalar için de geçerlidir. Hinduların kısmi oruç dönemlerinde ve ileriki dönem yaşamlarında alacakları gıdalar pozitif olmak zorundadır. Evet, ama hangisinin pozitif hangisinin negatif olduğunu nasıl biliyorlar?...Bir bitki tohumu, örneğin rudraksha belli bir yiyeceğin üzerine asıldığında saat yönünde dönerse, o yemeğin pozitif olduğu; saat yönünün tersinde dönerse, negatif olduğu anlaşılabiliyormuş. ...Soğan çok negatif çıktı...Soğana karşılık, zencefil pozitif çıktı. Tuz, sarımsak, şeker, patlıcan, domates ve kırmızı chilly negatif; bal, ghee toovar dal, moong dal, limon, badem, elma, pirinç, hint safranı, zencefil ve yeşil chilly pozitif çıktı. Patates tarafsız bir gıda grubuna giriyordu, çünkü tohum hiç sallanmadı.
Hindu dininde bu dünyadaki yolculuğumuz doğumdan ölüme 4 döneme ayrılır. İlk dönemde herkes öğrencidir ve görevi sadece sanat ve bilimle ilgili yazılanları okuyup öğrenmektir. 2. dönemde aile sahibi olunur ve görevi ailesine bakmaktır. Ancak yolculuğun en başından itibaren ruhumuzun evrensel ruhla birleşmesi amacı güdülür. 3. dönemle birlikte başlayan bu öğreti vanaprasth öğretisidir ve kelime anlamı “ormana çekilmektir” – yani dünyevi şeylerden vazgeçmek ve ruhun yükselmesine engel olacak güçlerden uzaklaşmak dönemidir. Dördüncü dönem tümüyle dünyadan kopmaktır ki, bu mertebeye çok az kişi ulaşır.