Hınzır Kız

Okunma
Beğeni
3.147
Görüntülenme
Erhan Benerin 1996 Yunus Nadi Roman Ödülünü alan bu romanı, her şeyden önce psikolojik çözümleme ve kurgu ustalığıyla tanıdığımız yazarımızın kaleminden çıkan sürükleyici bir aşk öyküsü. Yıllarca bekçiliğini yaptığını sandığı çürümüş bir düzenin temellerini ve kendi yaşamının anlamını sorgulamaya başlayan emekli bir vali ile, bu düzenin çarklarında ezilmemek için direnen bir genç kadını yalnızlıklarının kesiştiği noktanın öyküsü. Cinselliği, klasik kadın erkek rollerini sorgulayan bir öykü. Ama sıradan bir aşk öyküsü değil. Bu bir çığlık. 12 Eylülden bu yana ayyuka çıkan ve hala sürüp giden sömürü, şiddet, polis baskısı, işkence, kadınların üstündeki baskılar, Sivaslar, Kürt bölgesindeki örtülü iç savaş gibi sorunlar ve bu sorunlarla gündelik yaşamlarında tek başına boğuşmak zorunda kalan insanların ve bu sorunlarla yoğrulan toplumun çaresizliği, kavram kargaşası, yozlaşması, aklını, insani değerlerin ve sevgiyi yitirmesi karşısındaki çığlığı.rn
Türler:
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 7 dk.Sayfa Sayısı: 216Basım Tarihi: 2000Yayınevi: Ümit Yayıncılık
ISBN: 9789757362913Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

230 syf.
Puan vermedi
Başarısız intihar girişimi sonrası hayata kıyısından köşesinden tutunan genç bir kadın ile emekli bir valinin yaşadığı ilişkinin etrafında gelişen Hınzır Kız romanı, dönemin politik, toplumsal olaylarını da odağına alıyor.Ülkemizin yüz karası Sivas Katliamı bir kez daha canımı yaktı.Erhan Bener, bireyin toplumsal baskı altında ezilmesini ve cinsiyetçiliği sorguluyor.
Hınzır Kız
Hınzır KızErhan Bener · Everest Yayınları · 201831 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.