21 Ağustos 2024
Ahbap Kitap

2024 163. kitabı
Rabia Aşar – Hira Kendini keşfetme ve hayatın anlamını arama sürecini etkileyici bir şekilde ele alıyor. Ana karakter Hira, bugüne kadar aradığı huzur, mutluluk ve hakikati hep dış dünyada,
2024 80. kitabı
. . Babası uzun yol şoförü olan Hira annesi ve kız kardeşi ile yaşar ama yaşadığı hayata yaşamak denirse şayet Babasının ayda yıl eve gelmesi ve arada gönderdiği para ile yaşamaya çalışırlar. Annesi babası yokken ruhsuz gibi yaşar kardeşi ve kendisi ile asla konuşmaz. Hira’da babasından gizli eve katkıda bulunmak için aralarda günlük işlerde çalışır. En yakın arkadaşı Canan ayrıca tek arkadaşıdır. . Hira günlerini dört duvar arasında geçirirken bir gün babası gelir ve hayatlarını alt üst edecek bir şey söyler ve sonrasında Hira evi terk eder ve kendini arayışı işte böyle başlar. . . Hira ne öğrendi? Evi terk edip nereye gitti? Sonrasında hayatında neler değişti ve tesadüf ile başlayan tanışıklığın aslında olmadığını öğrendiğinde ne oldu? Ve daha fazlası için okunmasını tavsiye ediyorum Yazarın kalemini çok sevdim ama kitap bittiğinde keşke biraz daha uzun olsaydı dedim. Karakterler ve anlatımlar çok çok iyiydi çünkü. Hayatta ayakta kalmanın, cesaret etmenin , sevgi açlığının ve aynı anda korkunun neler yaptıracağını güven ve duanın güzelliği çok çok iyi anlatılmış.
Bir arayışın hikâyesi...
2024 19. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2024 09:29
Hira İçimizi ısıtacak sıcacık bir eser.. 'O'nu ararsan mucizeler seni bulur..' Hira, aramak-arayış demektir! Bu güzel eserde sevgili Hirâ kendi hayat arayışında.. Mutluluğu ve huzuru, acıyı ve özlemi, kırgınlığı ve kızgınlığını, hayatında yaşadıklarının anlamını bir yolcukla, kendine adım atarak arayışının parçalarını birleştiriyor. Yaşadığı zor günlerden sonra isminin anlamını dahi bilmeyen Hira kendi çapında zorda olsa hayat arayışına bir adım atar. Annesi ve kız kardeşi içinde bir adım atma cesaretini toplamış olur. Kıymetli yazarımız, sade, yalın ve akıcı bir dille Hira'nın hayatını yeniden şekillendirmesini, Hira'nın onca zorluğa rağmen güçlü ve sağlam adımlar attığını ve dahi bir kadının kendisi için nasıl bir yol çizeğini en güzel şekilde anlatmış. Ve Hirâ, attığı adımla sadece bireysel değil, manevi olarakda huzura, dinginliğe ve teslimiyete de adım atmış oldu. Kitabın bitmesini hiç istemedim. Devamının gelmesini de umuyorum.. Sevgili yazarımız
Rabia Aşar
Rabia Aşar
'ı "Süveyda" kitabı ile tanımıştım ve iyi ki de tanımışım. Her iki eser de birbirinden güzel.. kaleminize yüreğinize sağlık. •Oturup sızlanmak yerine kaçmışım iyi ki!.. kaçmak da bir arayış, değil mi?
2024 19. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2024 14:34
𝐇𝐢𝐫𝐚~𝐑𝐚𝐛𝐢𝐚 𝐀𝐒̧𝐀𝐑 Selamün aleyküm sanal defterimin güzel sakinleri. Ne zamandır kitap okumalarım azalmışken bir kitap bitirmek ruhuma iyi geldi. Daha önce ‘Süveyda’ kitabıyla tanıştığım yazarın ikinci kitabı ile geldim uzun bir aradan sonra. Hira kendini daha önce bulamamış içsel huzuru olmayan genç kız. Ailesinin yanında babasına kırgın huzursuz biri. Bir anda hayatının değişmesi ani bir kararla yola çıkması ona göz kulak olan bir ablanın yanına gitmesi ile kendini bulma yolunda adımlar atmış oldu. Sade bir dil güzel bir hikaye okumuş oldum. Kendi yolunu çizen Hira’nın yaşadıklarında kıyısında köşesinde herkes kendinden bir şeyler bulacaktır eminim. Dinlenmelik hoş bir kitap okumak isteyen herkese tavsiyedir.
2024 5. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2024 00:00
“Nereye gittiğimizi, ne aradığımızı, ne bulacağımızı bilmeden yola çıkıp aynı yerimizde sayıp duruyoruz. Sen de, ben de... Aynı Yolcu ya benziyoruz.” ”İnsan, bir sürekli var olanı kaybettiğinde bir de olmayan şeyin varlığının tadına baktığında bocalıyordu sanırım.” ”Bir kadın gülümserse tüm ev gülümserdi. Bir kadın iyi olursa tüm ev iyi olurdu. Ah, bir de bu bilinseydi...” . Kitapta, Hira isminde bir kızın hayatındaki yolculuğu okuyoruz. Hira, tek başına hayat arayışı için yola koyulur. Aynı zamanda annesi ve kız kardeşi içinde bir adım atmak için çabalar. Aile, dostluk, arayış, maneviyat, hakikat ve gerçek huzuru tam olarak anlatan bir kitap. Yazarımız sade ve akıcı bir dil ile Hira’nın hayatındaki zorlukları, attığı adımları, bir arayış ile hayatına yeni bi yol çizmesini, maneviyat ile dinginliğe geçiş hayatını çok güzel bir şekilde anlatmış. . Sizlerde bu arayış yolculuğa konuk olmak isterseniz bu eser tavsiyemdir.