Unutulmuş Bir İmparatorluğun Öyküsü

9786050208672

Hititler
2023 6. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2023 00:18
Anadolu'nun bilhassa Batı medeniyetlerinin gelişmesinde önemli rol oynayan Uygarlık: Hititler. Dönemin çağdaşlarına göre en gelişmiş devleti olan Hititler kendi devrinde de sonrasında da birçok devleti her konuda etkilemiştir. Anadolu'nun hemen hemen her yerinde izleri söz konusu. Yakın zamanlarda yapılan araştırmalar Hititleri emsallerinden ayıran önemli hususlarının olduğu, bulunan kalıntılar ve tabletler sayesinde anlaşılmıştır. Eser buluntulardan yola çıkarak Hititleri anlatıyor. İlgisi olan herkese tavsiye ederim.
HititlerArthur Gilman · Say Yayınları · 020 okunma
Hititler 1888 bilgisiyle
2025 6. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2025 21:30
Öncelikle kitabın 1888 yılında yazıldığını bilmek lazım. Yani bilgiler güncel değil. Bunu bilerek okursanız belki tarihsel süreç içerisinde konuyu değerlendirmek için ilginç bir başlangıç olabilir. Ancak 1888 tarihli bir kitabı 2021'de basmanın çok da anlamını göremiyorum. O tarihten sonra pek çok şey keşfedildi ve bilgiler değişti. Açıkçası ben bunu bilerek almadım kitabı başlığından etkilenip aldım. Kitap kapağındaki Archibald Sayce esas yazar, sanırım Arthur Gilman derlemeci veya editör. Kitapta kullanılan görsellerde haliyle çok o kaliteli değil.
Tarih
HititlerArthur Gilman · Say Yayınları · 020 okunma