Hem ihlâs ve hakperestlik ise, müslümanların nereden ve kimde olursa olsun istifadelerine taraftar olmaktır. Yoksa benden ders alıp sevap kazandırsınlar düşüncesi nefsin ve enaniyetin bir hilesidir.
245 sayfa

10/10 puan verdi
Risale-i Nur Külliyatının en güzel yerlerinden (gerçi her yeri güzel ama..) derlenmiş en can alıcı kısımlar bu kitapta toplanmış gibi sanki. Gözünüze gönlünüze iyi gelecek bir kitap desem..
10/10 puan verdi
Allah Bin kere razı olsun üstadımdan bize böyle bı asırda böyle bı zamanda iman hakikatlerin en safi çocuğun bil anlayacağı bı dilde açıklamış böyle bı eser bırakmış bunu yanda nur mesleğin bırakmış bunu de tam bir peygamber mesleği olduğun anlatmış bazı düsturlar bırakmış biz nur talebelerine bunların ilk başında sadece Lillah Livechillah ve Lieclillah herşeyi sadece Allah için onu rızası için ne dini bişey alet etmek ne bı makam ne bı mevki sadece O Razı olsun. Bütün nur talebelerinin en büyük gayesi bu olmaz lazım... Selametle
Puan vermedi
Eserin mukaddemesinde geçen şu ifadeler gayet yerindedir; "Hizmet Rehberi'nin menbaı olan Külliyat-ı Nuriye ve mektubatı mütalaa etmelidirler. Bu Hizmet Rehberi ancak o küllî ve muazzam hakikatın bir küçük nümunesidir. Bu Rehber'deki bazı kısa bahisler ve cümlelerden derhal o bahis ve cümlelerin alındığı risalelere müracaatla mes'eleleri geniş isbat ve izahatla elde etmek, derketmek lâzımdır. Hizmet Rehberi'nde esas umde ve hakaik, İhlas Risaleleri ile Uhuvvet Risaleleri'dir." (Hizmet Rehberi, s. 9)
656 syf.
Okuma Listenize Alın
Risale külliyatını okuyamam (14 cild) deyip, Üstadı ve Risale-i Nur u tanımak isteyenler için birebir... Bu eser Zehra vakfınca Risale-i Nur'dan alıntılar yapılarak oluşturulmuştur. Hiç bir ekleme yoktur. Eserin EN GÜZEL yanı: Risaleden konu konu başlıklar oluşturulup, çeşitli risalelerden o konu bulunup bir araya getirilmiş. O paragraf veya paragraflar hangi eserin kaçıncı sayfasında olduğu, yazılıyor... Örnek konular: Merhamet, Adalet, haşir, zekat, namaz, dua, fedakarlık,... Eser yine klâsik Zehra yayınevinin kolayca okunacak şekilde hazırlanmış. - sayfanın altında sayfada geçen Arabi ifadelerin anlamı - sayfa altında bilinmeyen kelimelerin anlamı - kitabın sonunda notlar kısmında, kitapta geçen kişi ve kavramlar hakkında kısa bilgi verilip anlam bütünlüğünun sağlanmasını kolaylaştırıyor. İyi okumalar
Hizmet RehberiBediüzzaman Said Nursî · Zehra Yayıncılık · 2018665 okunma
Puan vermedi
Bu kitap risale-i nur külliyatının muhtelif kısımlarından derlenmiş. Risale-i nur hizmetine dair düsturlar, teşvik edici sebepler, ihlasla ilgili vecizeler yer alıyor. Kısa kısa pasajlardan oluşuyor. Zaman zaman açıp bir-iki sf.şeklinde okunabilecegi gibi bir çırpıda da bitirilebilecek akıcı bir derleme olmuş. Tavsiye ederim.
Puan vermedi
Risale-i Nur şahs-ı manevîsinin mümessil-i muhteremi, ebedî Kur'an hakikatlarının dellâlı, mübelliği ve naşiri olan ve bütün şahsiyetini Risale-i Nur vasıtasıyla -biiznillah- ebede kadar istifade ve istifazaya medar bir şekilde devam ettiren Üstadımız Bedîüzzaman Said Nursî Hazretlerinin meslek ve meşrebine dair Kur'andan ders aldığı çok muazzam bazı hakikatleri, hizmet-i imaniyede bulunan Nur Şakirdleri için daima tazelenen bir dersimiz ve her vakit temessük edeceğimiz değişmez düsturumuz, maddî - manevî her türlü engeller karşısında muvaffakıyete, rıza-yı İlahîye îsal edici en ehemmiyetli rehberimiz manasıyla neşrediyoruz.
10/10 puan verdi
بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ ​اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّٰهِ وَ بَرَكَاتُهُ اَبَدًا دَائِمًا MUKADDİME Risale-i Nur şahs-ı mânevîsinin mümes- sil-i muhteremi, ebedî Kur'ân hakikatlarının dellâlı, mübelliği ve naşiri olan ve bütün şahsiyetini Risale-i Nur vasıtasıyla –biiznil- lâh– ebede kadar istifade ve istifazaya me- dar bir şekilde devam ettiren Üstadımız Be- diüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin meslek ve meşrebine dair Kur'ân'dan ders aldığı çok muazzam bazı hakikatleri, hizmet-i îmâ- niyede bulunan Nur Şâkirdleri için daima tazelenen bir dersimiz ve her vakit temessük edeceğimiz değişmez düsturumuz, maddî- mânevî her türlü engeller karşısında muvaf- fakıyete, rızâ-yı İlâhîye îsal edici en ehem- miyetli rehberimiz manasıyla neşrediyoruz. Hizmet Rehberi

Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said NursîYazar · 173 kitap
Bediüzzaman Said Nursî (Mart 1878, Bitlis - 23 Mart 1960, Şanlıurfa), İslam alimi, düşünürü. 1892'de Bitlis'te Şeyh Emin Efendi ve diğer İslam alimlerinin de bulunduğu ilim meclisinde yapılan imtihan ve münazara sonunda Molla Fethullah tarafından Bediüzzaman unvanı verilmiş; diğer alimler tarafından da kabul görmüş ve bu isimle anılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı'nda gönüllü alay komutanı olarak Kafkas Cephesi'nde mücadele etti. Savaş sırasında birçok öğrencisi ölmüş, kendisi ise gazi olmuştur. Başarılarından dolayı kendisine Harp madalyası verildi. Ordu-yu Hümâyun'un tavsiyesi ile Dar'ül-Hikmet'ül İslamiye azası olarak atandı. 1922'ye kadar görevini yerine getirdi. 1923 yılında TBMM'nin daveti üzerine Ankara'ya gelen Nursî, Ankara'da aradığı atmosferi bulamaz. Van'a dönerek inzivaya çekilir ve daha sonraları bu dönüşünü Yeni Said'in başlangıcı olarak nitelendirir. Bu dönemde sosyal ve siyasi meselelerden uzaklaşır. En önemli vazifenin imanı kuvvetlendirmek olduğunu söyler. Şiddetle karşı çıktığı ama silah çekmediği Cumhuriyet idaresi tarafından bu dönem zarfında uzun yıllar sürgün, gözetim ve yer yer hapis hayatı yaşatılacak ve zorunlu ikamete tabi tutulacaktır. Büyük çoğunluğunun Isparta Barla'da yazıldığı Risale-i Nur külliyatının yazımı ve Nur Cemaati'nin oluşumu bu dönemde yaşanmıştır. 23 Mart 1960'ta Şanlıurfa’da vefat etti. Detaylı bilgi: tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nursî
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.