Öğretmene, Öğretmen Olmak İsteyene ve Tüm Eğiticilere Kılavuz

Osman Öztürk
* Peygamberler beşeriyyetin başöğretmenleridir. * Meslek çilelidir, korkma ve usanma! * Öğrenci, Allah'ın emanetidir, titizlik gösterir. * Emeğine acıma, samimiyetle yapılan hiçbir hizmet karşılıksız kalmaz. * Kimseden karşılık ve vefa bekleme, sabırlı ol, vadeli mükafaat, hesaba sığmayacak kadar çok olacaktır.
Türler:
79 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2003

10/10 puan verdi
Hocalık Sanattır
Kitabın adı, aslında zaten en kısa özeti mahiyetinde olmuş: Hocalık hakikatten sanatmış. Kuşkusuz, kılavuzsuz icrâ edilemeyecek bir sanattır hocalık sanatı. Bu, bir oturuşta bitirmelik küçük risale, bilhassa öğretmenlik mesleğini icrâ edenler için önemli bir kılavuz niteliğinde olacaktır diye düşünüyorum. İdeal öğretmenin profili çok naif bir dille anlatılmış, düzenli bir usûle dayalı ders oluşturmanın önemine değinilmiş ve öğretmenler için motivasyon oluşturucu nasihatler bir araya derlenmiş. Bir ara meslek değiştirip öğretmen mi olsam acaba bile dedirtti bazı paragraflar. Öyle etkilendim. Öğretmenlik, gerçekten kıymetli bir meslek. Her şeyden önce peygamberlerin (Allah'ın selamı ve rahmeti hepsinin üzerine olsun) ilkçil mesleği olmakla birlikte, insana yüklenmiş olan ilim öğrenme ve öğretme görevinin yerine getirilebileceği çok mühim bir meslek dalı. Kitabı okurken gözümün önünde sürekli zamane gençliği canlandı. Umudu yitirmemekle birlikte "Bu gidişatı nasıl önleyebiliriz? Kitaptaki önerilerin işlemediği gençlere nasıl ulaşabiliriz?" sorularını da sormadan edemedim maalesef. Bu sebeple, başedilmesi zor bir mizaca sahip gençlere dair daha detaylı bilgilere yer verilmesini arzulardım. Günümüz dünyasına baktığımızda, sosyal medyanın ve "gençlik" dizilerinin olumsuz etkisi altında olan çocuklara, bir dizi sahnesinin içerisinde yaşıyormuşcasına tutumlar sergileyen gençler için şüphesiz kitapta bahsedilen türde yürekli öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Allah sayılarını artırsın! İstifadeli okumalar dilerim!.. Viyana, 12 Kasım 2024
10/10 puan verdi
Hocaya, hoca olmak isteyene ve tüm eğitimcilere kılavuz.! Bir hocanın yanında çantasında taşıması gereken yardımcı ve çok hoş bir kitap. Hocaların aklında olan her soruya cevabı maddeleştirmesi az öz yazmış olması ve cep boy oluşu daha da hoş kılıyor kitabı. Kısaca eğitimle ilgilenen herkes okumalı.
9/10 puan verdi
Eğitimciler için tam bir başucu kitabı. Her cümlenin altı çizilecek kadar önemli bilgilere yer verilmiş. Eğitim vermeye devam ettikçe açıp açıp okumalı eğitmen/öğretmen/hoca...
Puan vermedi
Muhtasar ama zengin içerikli ve öğretmen,hoca olmak isteyen herkesin okuması gereken bir eser.Kapağında da yazdığı kılavuzluk istidadına malik bir eser.Bakış açınızın olması gerektiği gibi olması için okuyun bu kısa ama lezzetli eseri.
Puan vermedi
Hocalık sanattır kitabı Prof. Dr. Osman Öztürk tarafından öğretmenlerle yapılan sohbetler vesilesiyle 20 seneyi aşkın bir birikimle ortaya çıkmıştır. Yazarın kitabın daha başlarındayken sitem ettiği öğretmenlik mesleğinin değersizleştirmesi oluyor. Yazara göre, eğitim-öğretim demenin, öğretmen demek olduğunu ama bunu devletçe ve milletçe es

Osman Öztürk
Osman ÖztürkYazar · 21 kitap
Prof. Dr. Osman Öztürk (d. 1944 ; Tarsus ; ö. 1 Aralık 2014 ; İstanbul), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de hocası olan Eski YÖK üyesi profesör, akademisyen ve yazar. 1944'te Tarsus doğan olan Öztürk, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültenin tarih bölümünde doktorasını tamamladı.Son görev aldığı Üniversite Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesidir. Hacettepe, Marmara, Sakarya, Dokuz Eylül, Kırklareli Üniversitelerinde görev yapan Öztürk'ün yayınlanmış 15 kitabı, 120 civarında Türkçe-Arapça-İngilizce makalesi ve milletlerarası bilimsel toplantılara sunulmuş tebliğleri bulunuyor.[1] Mart 2013'te Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK Genel Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Evli ve dört çocuk babası olan Öztürk, Arapça, Farsça ve İngilizce biliyordu. Bir süredir kanser rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Osman Öztürk 70 yaşında vefat etti
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.