Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Din-Siyaset-Ticaret

Hollywood İşi

Ramazan Kurtoğlu

Hollywood İşi Sözleri ve Alıntıları

Hollywood İşi sözleri ve alıntılarını, Hollywood İşi kitap alıntılarını, Hollywood İşi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sovyetler Birliği'nin en acımasız diktatörü Joseph Stalin şöyle demiştir: "Eğer Amerikan sinema dünyasını kontrol edebilseydim, bütün dünyaya komünizmi yaymak için başkaca bir şeye ihtiyacım olmazdı."
Sayfa 120Kitabı okudu
Henry Adams "Kaos tabiatın kanunuydu; düzen ise insanın rüyası..." demişti.
Reklam
Yale Üniversitesi'nin öğretim üyesi kadrosunun %70'i Yahudi kökenlidir.
Hollywood'un gelmiş geçmiş en bilinen isimlerinden olan ve şaibeli bir şekilde evinde ölü bulunan seksi yıldız Marilyn Monroe şöyle der: "Hollywood öpücüğünüze iki milyon dolar, ruhunuza iki dolar verilen bir yerdir."
Sayfa 275Kitabı okudu
Oysa Hollywood kahramanı sterildir. O olmak istediğiniz kişidir. Modern hayatın onlarca mecburiyet ve zaruretle bağladığı, hantallaştırdığı hareket kabiliyeti yitmiş kentli insanın olmak isteyip olamadığıdır. Hollywood'un bütün dünyayı sarıp sarmalamasının arkasında yatan sebep budur. O bir rüyayı pazarlar: Amerikan rüyasını...
Sayfa 263Kitabı okudu
Hollywood ABD özeleştirisi yaptığı filmlerinde bile mutlaka üstün oldukları bir özelliğin altını çizer.
Sayfa 118Kitabı okudu
Reklam
Ekonomi dünyasında kimi şirketler, işletmeler müşterilerini daha fazla risk almaya yöneltmek için ilgili beyin bölgelerini harekete geçirecek bazı işaretler veya tetikleyici unsurlar kullanıyor. Kumarhanelerin bedava içki vermesi ve sürpriz hediyeler vermek gibi.
Sayfa 108Kitabı okudu
Davis, araştırmalarının sonuçlarına göre bir kız ne kadar çok televizyon seyrederse hayatta o kadar az seçeneği olduğunu düşündüğünü; bir erkeğinse ne kadar çok televizyon seyrederse o kadar çok cinsiyetçi olduğunu ifade ediyor.
Sayfa 272Kitabı okudu
Kahramanın yolculuğu modeli giderek bir araç olmaktan çıkıp, doğrudan hayatın anlamı durumuna gelmektedir. 20. yüzyılın sonlarına doğru artan biçimde görülen bu yönelim, gerçeklerden kaçan, ayakları yere basmayan, geçmişin küskünlüğüyle geleceğin hayalleri/düşleri arasında sıkışmış ama şimdiyi anlamlandırmaktan yoksun bir kuşağın yetişmesine katkı sağlamaktadır.
Sayfa 218Kitabı okudu