Bir Düşün Peşinde

20226
Perseus Yayınevi

Puan vermedi·216 syf.·
2022 66. kitabı
“Bir Düşün Peşinde” İnsan yaşadıklarından dolayı bazen bir ömür boyu kendine gelemez ve toparlanmak için kimi zaman kendi zihninin kısır döngüsüne girer durur. Onu oradan çekip çıkaracak bir el arar bazen ya da bu bir değişim olabilir. Dile getirmesi kolay olan ve yapılması zor olandır yine bu nihayetinde...işte “Hüsran” bazen böyle bir noktada başlar ya da noktayı koyar ve çeker gider. Gerçek yaşamdan ya da kurgulardan verilmiş envai çeşit hikaye var, karşımıza çıkan. Peki biz kendimizle yüzleşirken ne kadar dürüst ve hakikatli davranabiliyoruz? Elinizden hiç düşürmeden okuyacağınız bir roman, şimdiden keyifli okumalar.
2023 7. kitabı
İlk önce kitabın dili çok akıcı ve tasvirler harika. Ayrıca kitap değişik bir üslupla yazılmış. Zaten içinde iki farklı roman var ve bu romanların hem konusu hem yazım şekli birbirinden tamamen farklı. Kahramanların başına gelen olaylarsa gerçekten çok dramatik ve ilgi çekici. Kitap hiç sıkılmadan zevkle ve merakla okunuyor. Sonundaki sürpriz ise çok şaşırtıcı.
2022 134. kitabı
Herkesin dostlarından, en yakınlarından bile sakladığı arzuları, umutları olabilir. Evet, bazen insan sadece kendisine ait hayalleri olsun ister, bazen de öyle sırlar vardır ki kimseye anlatılmaz, kimseyle paylaşılmaz. Bu sırların açılıp saçılması tam aksine daha fazla acı verir, üstüne bir de utanç eklenir. En yakın dostumuz da olsa bunları bir başkasının bilmesine yürek dayanmaz. Bazı yükler vardır ki çok ağırdır yine de bu yükü yalnız sahibi taşımalıdır ve insan o yükle yaşamaya alışmalıdır. . Kitabın editörü benim :) Kitap iki dostun birbirinden bile sakladığı sırlarını birbirine anlatması ile başlıyor. Hayat ona tutunmaya değer mi, yoksa bir uçurumun kenarında kendini boşluğa bırakınca her şey hallolur mu? Başımıza gelen her şey bizim suçumuz mu, yoksa yanlış yerde yanlış zamanda bulunduğumundan mı kaynaklı? Bir bakışla anladığımız şey aslında çok yanlış anladığımız bir şeyse? Yanımızdakiler elde etmeye çalıştıklarımızdan daha kıymetliyse? Bunların hepsini sorgulatacak size. Okuması akıcı ve bir çırpıda bitiyor. Gerçek hayat hikayeleri okumak isteyenler seveceklerdir kitabı.