Huzur Sokağı Yorumları ve İncelemeleri

Huzur Sokağı yorumları ve incelemelerini, Huzur Sokağı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Huzur Sokağı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.310 üzerinden
3.045 Puan · 479 İnceleme
1/10 puan verdi
Bu ülkede yetkili biri olsaydım kesinlikle toplatıp yasaklayacağım kitaplar arasında olurdu. Böylesine ayrılıkçı bir anlatım böylesine bir nefret dili görmedim. Açık bir kadınsanız 'satılık, fahişe, teşhirci' oluyorsunuz. Yazarın açık kadınlara ya özentisi var ya da aşırı bir nefreti var galiba. Kitapta 30-40 kere 'mini etek' geçiyor. Neden? Bilal'in annesi ile ilişkisi beni öldürdü, Freud mezarında ters döndü, bu nasıl bir saplantı ve bunu nasıl normal gibi anlatır aklım almadı. Kitapta 'seni sosyalist, komünist aşağılık' diye aşağılamaya çalışıp da Huzur Sokağı'nda tam bir komün kurulması da böyle bir yazarcık'a yakışan bir çelişki olurdu zaten. Bir diğer konuda İslâmiyetin Hz. Muhammed döneminden daha hızlı yayılması. Maşallah ne ikna kabiliyeti varmış bu insanlarda. Zira biri bana kitaptaki gibi 'şu kılığına bak, Batı özentisi, pantolonlu bilmem ne' dese değilsem bırak müslüman olmayı saçını başını yolarım onun :)) Biz açık kadınlar gördüğümüz her erkeği baştan çıkarmaya çalışmıyoruz, inanmazsınız ama çoğunlukla iyi hissetmek için güzel giyinip makyaj falan yapıyoruz. Kitabı okuyup da yanlış algılara düşmeyelim... Çok çok sinirliyim ben okudum siz okumayın. Berbat ötesi berbat...
7/10 puan verdi
-Bu Bir Müdafaa İncelemesidir-
(İncelemeyi yazmadan önce kitabın aklımda kalan bölümleri dışında bazı yerleri tekrar gözden geçirdim ve buradaki incelemelerin tamamını okudum. Çamur atanlar hemen hemen aynı çıkarımlarla birbirlerini tekrar etmişler.) Yazmaya 14 yaşında başlayan Şule Yüksel Şenler, bazı arkadaşlarının etkisiyle
Puan vermedi
arkadaşımı desteklemek için paylaşıyorum
. Gönderilerimiz kaldırılacaksa neden paylaşıyoruz.
Mü Va
arkadaşımın İncelemesi: Bazı eleştiriyi kaldıramayan zihniyetler yüzünden güzelim incelemem yayından kaldırıldı. Bende yeniden paylaşıyorum. Gerçekten mi
Puan vermedi
Baştan söyleyeyim kitabı sevmedim ve önermiyorum. Bu kitabı okumak tam bir vakit kaybı. Kitabın bir kere konusu yok hoşuma gitmeyen bu ve hiçbir edebî değeri yok. Sadece bir devri zorla! Kafasında kurdukları dine¿ inandırmak isteyen şahısların yazmak için yazdığı bir kitap. Kitapta o kadar çok ön yargı var ki başı açık kadınlara düşmanlığı o kadar çok bahsediyor ki sanki onlar insan değilde kendileri tek doğruymuş gibi anlatılıyor. Açık bir kadınsanız 'satılık, f*hişe, teşhirci' oluyorsunuz. Yazarın açık kadınlara ya özentisi var ya da aşırı bir nefreti var galiba. Kitapta 30-40 kere 'mini etek' geçiyor. Neden? Başı açık bir kadın var adı Feyza bu sonradan İslam'a dönüyor ve giyim tarzını değiştiriyor ama köylü kadınları gibi değil modern¿ bir kadın gibi giyinerek herkesin ilgisini çekiyor. Sonra tövbe haşa Peygamberimizin zamanında bile olmayan (ki ne zorluklarla İslam'ı yaymaya çalıştılar.) İslam yayılışı feyzanin modern görünüşü sayesinde oluyor. Birde kadınlar çalışmamalı evde koca beklemeli. Erkeklerle yüz yüze gelmek haram ve nedense evlenecekleri kocalarının altında pahalı marka arabası üstünde yatları eksik olmuyor falan. Müslüman ya hepsi zengin koca buluyor bir anda bu yüzden çalışmaya da gerek yok. Sorarım size kitapla ben mi dalga geçiyorum kitap mı bizimle dalga geçiyor. Birde buradan bakın isterseniz..... Sürçülisan ettimse affola <3 *** Yinede kitabın içeriğini merak ediyorsanız size bir YouTube kanalı önerebilirim. youtube.com/playlist?list=P... <3
1/10 puan verdi
Kalem tutabilen herkesin kitap yazabileceğinin kanıtı adeta kitap. Wattpad keşfedilmeden wattpad kitabı yazmış yazar. Kitabın içerisinde kadın düşmanlığı, homofobi, fakirliği güzelleştirme, komünizm gibi konulara her sayfada rastlayabilirsiniz. Müslüman olmayan herkes 2. Sınıf insan olarak işlenmiş bu kitapta oldukça açık bir şekilde nefret yer alıyor. 18-19. Yy İngiliz Edebiyatında aristokratlar ve üst sınıfın alt sınıflara olan korkusu bu kitapta bir başka işlenmiş. Yazarın aldığı eğitim ve yaşam tarzına ''Müslüman Qadınların'' ulaşamaması için adeta fakirlik altın işciliği gibi ince ince işlenmiş. Günümüzde yer alan siyasal islam kategorisinin temellerini atan kitap benim gibi beynini kullanan, kendini insan olarak gören kadınlar için adeta bir ızdırap. Müslümanlığı bu kadar yanlış anlatan ve Türkiye'deki herkesin müslüman olması gerektiğini sanan beynini yeterince kullanamayan kişiler şeriat geldiğinde eminim ki parası ile mülteci olarak kaçacak ilk kişiler arasına girecektir. Saraylara taş çıkartacak evlerinde büyük ihtimalle yazdıkları hayatların tam tersini yaşayanlar bizlerin fakirlik, iffet ve izzet dolu bi hayat yaşamamızı istiyor. Ben bir kadınım her şeyden önce bir insanım benim üzerime giydiğim kıyafetlere, savunduğum düşüncelere, sahip olduğum yaşam tarzına kimsenin dil uzatmaya hakkı yok bunu öğrenin. Kitap hakkında yazılacak o kadar çok şey var ki ama bu hem benim hem bu yorumu okuyan için tam bir zaman kaybı. Okumayın okutturmayın ki insanlar kendini geliştirsin.
10/10 puan verdi
"Davalar acı içinde doğar, refah içinde ölür."
Bu incelemeyi en başta başı kapalı hanımefendilerin okumasını istirham edeceğim. Zira bugün başınız kapalı bir şekilde üniversite okuyorsanız, liseye gidebiliyorsanız ya da başınız kapalı bir şekilde devlet dairelerinde çalışabiliyorsanız ömrü başörtü mücadelesi ile geçmiş,
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
'in
7/10 puan verdi
lise yıllarında okuduğum, örtünmeme büyük katkısı olan, Eyüp belediyesinin kitap okuma yarışması vesilesi ile tekrar okuma fırsatı bulduğum bir eserdi. öncelikle şunu belirtmeliyim ki, kitap yazıldığı döneme ışık tutan bir kitap. 28 şubat yıllarında çocuk olmama rağmen yaşanan olaylara şahit
9/10 puan verdi
Hem roman hem hakikatler, buyurun okuyunuz
Benim de duygularıma tercüman olmuştur merhume yazar... Hikâyedeki bazı ayrımcı din karşıtı faşistler, bunlarınki din karşıtlığı da değil, sadece İSLAM DÜŞMANLIĞI Alıntıdan: "Bu adamlar açıktan açığa dine ve dindarlara cephe almışlar, görüyorsun."
5/10 puan verdi
Spoilersiz!
Şule Yüksel Şenler
Konu: İnsan ve Toplum İlk basım ve son basım: 1970-2022 Selam dostlar biraz önce kitabı şok içinde bitirdim zira son on sayfada kalbim tekledi bu nasıl bir son böyle. Spoilersiz yorumlamak isterim lakin bu kitapla ilgili sürekli aynı yorumları okumaktan gına geldi. Evet
Huzur SokağıŞule Yüksel Şenler · Timaş Yayınları · 202115,1bin okunma
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.