Hz. Peygamber'e Yahudi ve Hristiyanların Yönelttikleri Sorular

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Sözler ve Alıntılar

Yahudi zillet damgasını nasıl almış
Kur'an-ı Kerim'de Yahudilerin tavır ve davranışlarına yer verilmiştir. Mesela; Yahudiler'in Peygamberlere muhalefet etmeleri ve Peygamberleri öldürmeleri, fesat çıkarmaları, bu filleri sebebiyle onlara zillet damgasının vurulmuş olması, Allah'ın hışmına uğradıkları zikredilmiştir. 135 135: a Ali İmran (5) ,64
"Müslüman ile ehli kitap ince fark
Ehl-i ki- tabın tanrı ve peygamber tasavvuru da çok farklıdır. Onlar her ne kadar Allah'ın varlığını kabul etseler de "Allah'ın oğlu"29 örneğinde olduğu gibi Ona ortak koşmaktan da geri kalmazlar. Ayrıca hahamlarını ve rahiplerini Rab( ilah ) edinmişlerdir. Bu yüzden Kur'ân-ı Kerimle kåfir olarak nitelendirilmişlerdir." Hz. Muhammed'i de kabul etmezler. İslam Dini'ne göre bütün peygamberlere inanmak iman şartlarındandır. Hz. Peygamber, ehl-i kitabın kendisine iman etme sorumluluğu olduğunu yemin ederek başladığı şu hadiste ifade etmiştir: "Bu toplumdan bir Yahůdi veya bir Hristiyan beni duyar da sonra benimle gönderilen (dine) iman etmeden ölürse mutlaka cehennemliklerden olur. "32 29: Tevbe (9) ,30 32:müslim,iman ,240
30 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.