Ramazan Şeşen

Tümünü Gör
102 syf.
9/10 puan verdi
İbn Fadlan, X. yüzyılda Abbasi halifesi Muktedir hizmetindeki bir kâtip. İtil Bulgarlari halifeden hem İslami kendilerine anlatacak hem de Hazarlara karşı kendilerini savunmak için kale yapımı için yardım (para) talep ediyorlar. Bunun üzerine Halife içinde İbn Fadlan'in da olduğu bir heyeti İtil Bulgarlarina yolluyor. İbn Fadlan meşhur eseri
180 syf.
Puan vermedi
10. yüzyılda türk coğrafyasında bir arap elçisi ve onun gözünden türkler
okumuş olduğum seyahatname 10. yüzyılın ilk yarısında abbasi halifesi muktedir tarafından itil bulgarlarına elçi olarak gönderilen ibn fadlanın yolculuğu sırasında gördüğü türk kabilelerinin gündelik yaşayışları, dinleri, adetleri, hukukları, devlet yönetimleri... hakkında edindiği bilgilerin, yaptığı gözlemlerin kaleme alınmış halidir. ibn
180 syf.
9/10 puan verdi
Seyahatname okumayı severim, belki bu nedenle biraz taraflı puan vermiş olabilirim. İbn Fadlan Arap Devletinin elçisi olarak Türk İllerine gidiyor. Hedefinde İdil Bulgarlarının başkenti var. (Kendisinin Arap olup olmadığı hakkında kesin bilgi yok) Gördüklerini biraz mübalağa ederek anlatıyor. Burada önemli olan detay, Gezdiği Türk illerinde bize aktardığı toplumsal yaşayış kültür ile ilgili bilgiler. Ben birkaç gün içinde keyifle sıkılmadan okudum. Size de tavsiye ederim. Bu arada İbn Fadlan'ın aşırı cinsel mübalağalarını kendi yaşadığı Arap toplumundaki baskıcı yapıdan kaynaklandığını düşünüyorum.
İbn Fadlan SeyahatnamesiRamazan Şeşen · Yeditepe Yayınevi · 2015643 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.