İç Dünya Oyunları

Yeşim Türköz
“Ey hayat! Seni bu kadar kıymetli tutuşum ölüm sayesindedir.” Seneca
Yaşam, dibi çatlak bir kavanozdaki su gibiydi. İçindeli balıklar, çatlağın ne büyüklükte olduğunu ve suyun hangi hızla eksildiğini hiç bilmezlerdi. Onlara düşen, her gün biraz daha azalan suyun içinde, dünkünden daha iyi yüzmekti. Ama suyla birlikte kavanozun dibine yaklaşmakta olduklarını bile bile bunu yapmak hiç de kolay değildi. İşte bu yüzden olsa gerek, çoğu zaman suları hiç bitmeyecekmiş gibi hareket ederlerdi. Oysa bir gün, aniden kavanozun dibine değerdi gövdeleri.
Sayfa 197Kitabı okudu
Reklam
Oyun, kendine özgü yaşamsallığı olan bir tür ara gerçekliktir. Onun asıl büyüsü, ciddiyetten uzak gibi görünürken, ciddi bir biçimde ve gerçeğin ta kendisi kadar etkilemesidir insanı.
.... bıraksalar yüzyıl uyuyacakmış gibi derin bir zamansızlık içinde yatıyordu.
Sayfa 16
Her ne kadar kendimizi tanısak, bilsek de yabancıyızdır içeride olup bitenlere. Severken vazgeçebilir, kızarken affedebilir, isterken korkabilir, doğrulurken düşebiliriz ve neden böyle olduğunu anlamayız kimi zaman.
Reklam
Yaşam, dibi çatlak bir kavanozdaki su gibiydi. İçindeki balıklar, çatlağı ne büyüklükte olduğunu ve suyun hangi hızla eksildiğini hiç bilmezlerdi. Onlara düşen, her gün biraz daha azalan suyun içinde, dünkünden daha iyi yüzmekti. Ama suyla birlikte kavanozun dibine yaklaşmakta olduklarını bile bile bunu yapmak hiç de kolay değildi. İşte bu yüzden olsa gerek, çoğu zaman suları hiç bitmeyecekmiş gibi hareket ederlerdi. Oysa bir gün, aniden kavanozun dibine değerdi gövdeleri.
Kıskanmak kötü değildir ama haset etmek kötüdür. Kıskanmak, başkasında olanın sizde de olmasını istemektir. Bu zararlı değil, tam tersine sizin için yararlı olabilir. Oysa haset etmek , sizde olmayanın başkasında olmasına katlanamamaktır ve son derece düşmancadır.
“Ey hayat! Seni bu kadar kıymetli tutuşum ölüm sayesindedir.” - Seneca
Sayfa 189Kitabı okudu
Ya hiç sevmedin kendini, Kimse sevmiyor diye. Ya da bir tek sen sevdin seni, Kimse sevmiyor diye.
Sayfa 176Kitabı okudu
Reklam
Bir kişi sürekli başkalarını şikayet ediyorsa aslında kendini şikayet ediyor demektir. Çünkü yapabileceklerini yapmıyordur ve devamlı olarak bundan muzdarip oluyordur.
Sayfa 130Kitabı okudu
Kusursuz olma çabası, kusurlu görünmeye tahammül edememenin bir sonucudur. Dolayısıyla asıl istediği onun çabasını takdir etmeniz değil onu kusursuz görmenizdir.
Sayfa 118Kitabı okudu
Tıpkı iyinin karşısında kötünün,yaşamın karşısında ölümün,aşkın karşısında nefretin olması gibi.. belki de bu zıtlıkların yarattığı devinimdir yeryüzünü ve bizleri canlı tutan.
199 syf.
10/10 puan verdi
·
306 günde okudu
(Spoi içerebilir) Bir kitap okuyorsunuz ve karakterlerden biri Akıl. Şaşırmayın Haset, Coşku, Hüzün de karakterlerden biri. Hatta daha fazlası da var. Birbirine zıt karakterlerin salkım söğüdun kenarında geçirdikleri tatil serüvenin de bir oyunla başlıyor herşey. Kimi zaman Akıl ile Öfkenin atışmasını kimi zaman da birbirlerinin yerine geçip hem kendilerini hem bizi şaşkına çevirişlerini görüyoruz. Kömür siyahi gözleri olan Korku'yu, koleksiyoncu Belleğ'i, kendisinden çok sıkılan Tasa'yı, bilge biri olan Sağduyu'yu okudukça kendinizden bir parça bulacaksınız. Anlatımı sürükleyici, yer yer durup düşündüren, oyunlar sayesinde sorunlara cevaplar veren bir kitap. Büyü Dükkanı ile tanıdığım yazarımızın İç Dünya Oyunlarını da çok sevdim. Eminim siz de çok seveceksiniz.
Yeşim Türköz
Yeşim Türköz
İç Dünya Oyunları
İç Dünya OyunlarıYeşim Türköz · Epsilon Yayınları · 2009155 okunma
Seneca
Ey hayat! Seni bu kadar kıymetli tutuşum ölüm sayesindedir.
Sayfa 189Kitabı okudu
Resim