Chris d’Lacey her yaştan çocuklar için kitaplar yazar, ancak dünya çapında yaklaşık dört milyon kopya satmış olan The Last Dragon Chronicles dizisi ile tanınır. Ejderhaları sever.
1954'te Malta'da doğmuş (Hollywood'un değil, Vikipedi'yi önerdiği gibi), fakat adanın hiçbir anısına sahip değildir ve hiç geri dönmemiştir. Hayatının çoğu Leicester'da yaşadı.
İlk tutkusu bir şarkı yazarı olmaktı ve otuzlu yaşların başına kadar kurgu yazmaya başlamadı. Büyüleyici bir Noel hikayesiyle büyüdü, endişe verici bir şekilde büyüdü, kutup ayıları hakkında 250.000 kişilik bir yetişkin destanına dönüştü. Bu henüz "alt çekmeceden" çıkmadı. Chris, tuhaf kısa öyküler yazmaya ilerledi ve saygın sayılabilecek küçük basın dergilerinde çaba sarf edildi. Bir arkadaşın dokuz yaşındaki çocuklar için bir hikaye yazması için bir yarışmaya katılmasını önerene kadar çocuk kurgusunu denemeye yönelik gerçek planları yoktu. Yarışmayı kazanmadı, ancak hikayeyi bir kar fırtınasından alan bir yayıncıya gönderdi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, şimdi tamamen çocuk kurgusuna geçmiştir ve birçoğu yaygın olarak tercüme edilmiş otuzdan fazla başlık yayınlamıştır. İlk çocuk romanı Fly, Cherokee, Fly, Carnegie Madalyası'na övgüyle karşılandı.
2002 yılında Chris, çocuk kurgusuna verdiği hizmetlerden dolayı Leicester Üniversitesi (yirmi sekiz yıl boyunca bir çeşit bilim adamı olarak çalıştı) tarafından onursal bir doktora verildi. Şimdi tam zamanlı yazar ve okullar, kütüphaneler ve kitap festivalleri için düzenli bir ziyaretçidir. Son zamanlarda, o vekil Vincent Caldey altında genç yetişkin arenada girmiştir.