İdari Yargılama Hukuku

Ramazan Çağlayan
Ülkemizde idarî yargı düzeni yaklaşık 84 yıldır görev yapmakta ve idarî uyuşmazlıklara bakmaktadır. İdarî mahkemelerin iş yükünün çokluğu göz önüne alındığında, idarî yargının, düzeni içinde önemli bir yere sahip olduğu da bir gerçektir. Öte yandan hukuk fakültelerinde, "idare hukuku ve idarî yargılama hukuku" uzun zamandır bir ders olarak okutulmaktadır. İdarî yargılama hukukunun bu önemine nazaran, hukuk Fakültesi öğrencilerinin ders kitabı ihtiyacı ile uygulayıcılar ve araştırmacıların ihtiyacını karşılamaya yönelik eserler pek fazla bulunmamaktadır. İdarî yargılama hukuku alanında özellikle ders kitabı bakımından önemli bir açıkbulunmaktadır. İncelemekte olduğunuz bu eser, kavramsal konuların örneklerle zenginleştirilmesi suretiyle öncelikle hukuk fakültelerinde okutulan idarî yargılama hukuku derslerinde okutulacak ders kitabı ihtiyacını karşılamak, bunun yanında da uygulayıcılara ve araştırmacılara yardımcı olmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Konu Başlıkları İdari Yargı Teşkilatı İdarenin Yargısal Denetimi Danıştay - İdare ve Vergi Mahkemeleri Bölge İdare Mahkemeleri Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Uyuşmazlık Mahkemesi İdari Dava Kavramı Tahkim İptal Davası Yürütmenin Durdurulması Tam Yargı Davası İdari Yargılama Usulünde Kanun Yolları
Yazar:
Ramazan Çağlayan
Ramazan Çağlayan
Tahmini Okuma Süresi: 19 sa. 57 dk.Sayfa Sayısı: 704Basım Tarihi: Ocak 2013Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
ISBN: 9789750222078Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
704 syf.
9/10 puan verdi
·
8 günde okudu
İdari Yargılama Hukuku - Ramazan Çağlayan
Diyor ki yazar: "Hukuk devleti, kişiler yanında tüm kamu makamlarının ve kurumlarının da hukuka uygun davranmasını ifade eder." Evet, bu doğrudur. Fakat ülkemizde hukuk devleti var mı? Bu sorunun cevabını kıymetli okurlara bırakarak kitabı incelemeye geçiyorum: Kamu hukuku alanının en önemli konusu, idare aygıtının işleyişidir. İşte bu kitap, idarenin hukuk alanında izlemesi gereken usul kurallarını anlatan bir kitaptır. Kitap çok ayrıntılı bir dille yazılmış olup -ki bu iyi bir şey, konu hakkında hiç bilgisi olmayan öğrenciler için harika yani- on bölümden oluşur. Buraya bölümlerin başlıklarını yazacağım: 1-) İdari yargının gelişimi, Türk yargı teşkilatının genel görünümü; 2-) İdari yargı teşkilatı: Danıştay, Bölge İdare Mahkemeleri, İlk derece Mahkemeler; 3-) İdari yargının görev alanı ve Uyuşmazlık Mahkemesi; 4-) İdari yargılamanın aşamaları; 5-) İptal Davası; 6-) Yürütmenin durdurulması kurumu; 7-)Tam Yargı Davası; 8-) Tespit Davası; 9-) Yargı kararlarının uygulanmasından doğan sorumluluklar; 10-) İdari yargılama usulünde yargı kararlarına karşı başvuru yolları. (880 sayfa) Bunları yazmamın sebebi, kitabı satın almadan önce bilgi edinmeniz içindir. Belki faydası olur. Hukuk, maliye, kamu yönetimi, iktisat vb. bölümlerde okuyan öğrencilere faydalı olsun diye yazdım. Hocam bu kitabı bana tavsiye etmişti, ben de size tavsiye ediyorum. Biraz ağırdır ama okuması güzel. Özellikle kamu yönetimi okuyan arkadaşlara bu kitabın güncel baskısını almasını tavsiye ederim. Biraz pahalıdır; ama sağlam bir başucu kaynağıdır. Kitapta kusur bulamadım. O yüzden 9/10 veriyorum. Keyifli okumalar dilerim.
İdari Yargılama Hukuku
İdari Yargılama HukukuRamazan Çağlayan · Seçkin Yayıncılık · 201358 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Ramazan Çağlayan şahsen tanımadığım namı kulağıma matuf, ve icra ettiği mesleğin hakkını veren kocaman yürekli bir hukukçudur.
İdari Yargılama Hukuku
İdari Yargılama HukukuRamazan Çağlayan · Seçkin Yayıncılık · 201358 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.