İskender Pala
9/10 puan verdi
Bazısı günlük hayatta sıkça kullandığımız; bazısı da belki daha önce duymadığımız deyimler, atasözleri. Hikayeleriyle beraber önümüze sunulmuş. Bu hikayeleri okurken bazen çok şaşırıyor, bazen çok gülüyorsunuz ve nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Yani eğlenirken öğreniyorsunuz, bence okunması gereken bir kitap. Şimdiden keyifli okumalar...
8/10 puan verdi
Günlük hayatta kullandığımız deyimlerin ortaya çıkış hikayelerini anlatıyor. Bir roman değildir, genel kültür anlamında okunabilir. Ben okudum:) Tavsiye ederim.
Puan vermedi
Çok sık kullandığımız deyimlerin hikayelerini anlatan eğlenceli ve komik, alışık olduğumuz İskender Pala romanlarından oldukça farklı bir kitap.
8/10 puan verdi
Bilmediğimiz bazı deyimleri ve bu deyimlerin anlamlarını anlatmış olması kişinin bilgi dağarcığına katkı sağlayarak ona gerek konuşmalarında gerek toplumda daha iyi bir yer edinmesini sağladığını düşünüyorum.
Puan vermedi
Deyimlerin hikâyelerini, nasıl ortaya çıktığını anlatan guzel bir derleme. Gecmisten bugüne kültürümüzün bir parçası olarak anonim bir şekilde gelen, hemen hepimizin etkili, canlı, kısa ve yoğun ifade etmemizi sağlayan bu kalıplaşmış sözlerimizin bazıları yaşanmış olaylar sonucunda ortaya çıkmış. Keyifle okurken çok şey öğreneceğiz bir kitap.
7/10 puan verdi
Hangi deyim hangi atasözü nereden gelmiş?sorusunun cevabını bulacağınız bir kitap.Hatta duymadığınız deyimlerle bile karşılaşabilirsiniz=)
İki Dirhem Bir Çekirdekİskender Pala · Kapı Yayınları · 202016,3bin okunma
404 öğeden 391 ile 400 arasındakiler gösteriliyor.